Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare atmega162

Vizitator niko77

Postări Recomandate

Vizitator niko77

Am nevoie de ceva lamuriri in legatura cu acest atmega 162.Am reusit sa il citesc de cateva ori si sa salvez flash-ul si eepromul numai ca a doua zi nu am mai reusit deloc.Am incercat cu 3 programatoare si tot degeaba(SmartProg 2,Upa-Usb si schema simpla cu rezist pe LTP Pony),de setat nu am setat nimic si nici nu am incercat sa il scriu.Exista posibilitatea sa fi fost sa se fi blocat dupa cateva citiri?Am incercat si cu Mosi ,Miso pe P0 si P1 tot degeaba.As incerca 2 posibilitati :1.Sa folosesc un oscilator extern de la un alt montaj identic-aici nu stiu cum sa fac legatura intre atmeluri (care este pinul PD2,PD3,PD4?)2.Sa programez unul nou dar nu stiu ordinea in care se programeaza adica:eeprom ,flash,fusebits (setari la fusebiti stiu)Programator care sa trezeasca un atmel blocat am inteles ca nu ar fi.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

1

• danzup

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator niko77

Am dat jos atmega de pe placa si asa reusesc sa programez dar cu el pe placa nu.La stergere lockbits imi apar neprogramati si asa am de gand sa ii las.Nu acelasi lucru trebuia sa se intample la fusebiti?Dupa programarea eeprom si flash daca dau citire la fusebiti imi apar fusebiti exact cum imi trebuie mie cu o singura exceptie Spien care imi apare programat.Dupa stergere nu trebuia sa imi apara fusebiti neprogramati?

Link spre comentariu

Am dat jos atmega de pe placa si asa reusesc sa programez dar cu el pe placa nu.La stergere lockbits imi apar neprogramati si asa am de gand sa ii las.Nu acelasi lucru trebuia sa se intample la fusebiti?Dupa programarea eeprom si flash daca dau citire la fusebiti imi apar fusebiti exact cum imi trebuie mie cu o singura exceptie Spien care imi apare programat.Dupa stergere nu trebuia sa imi apara fusebiti neprogramati?

Cele 3 mari blocuri care se programeaza la un atmel sunt :-fusbitii-flashul-eepromul Toate aceste blocuri functional sunt independente .Cand dai o stergere de flash se sterge doar flashul .Daca programezi fusebitii se programeaza doar fusebitii .Daca programezi eeprom se programeaza doar eeprom .Nu exista stergere care sa le stearga pe toate 3 odata !Cand setezi fusebitii pe care ii vrei , ei se programeaza independent adica fiecare fusebit in parte desi poti face intr-un singur pas programarea . Vad ca este foarte neclar in capul tau totul legat de atmel... citeste data sheetul si gandeste-te cum functioneaza microcontrolerul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări