Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HA13158 si HA13158A

Vizitator Paul_inu

Postări Recomandate

Vizitator Paul_inu

am si eu o intrebare in legatura cu 2 integrati.HA13158 si HA13158A.mam documentat si am vazut ca sunt cam la fel. si ma gandeam daca pot sa il inlocuiesc pe HA13158 cu HA13158A la un casetofon auto.HA13158 cam greu il gasesc si daca am gasit un HA13158A nu stiu sigur daca acum sa-l iau sau nu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

6

• pop_ady44

3

• misuraelectronic

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Paul_inu

ok. lam luat pe HA13158A lam pus, lam alimentat la un traf care are la iesire 12V 300mA cu siguranta automata la scurt-circuit. dar apare o problema este in scurt-circuit cand il pun in tensiune.mam gandid ca poate fi o micro rezistenta sau microcondensator pe acolo ars, dar nu parea asa ceva si lam pus la baterie auto si surpriza face poc integratul.acum nu stiu ce sa mai cred, o fi vreun tranzistor ars pe acolo?? ca fara integrat merge perfect, daor ca nu se aude nimic. astept un raspuns de la voi.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

am decis sa nu deschid alt topic pentru aceleas integrat si daca se poate sa discutam in acest topic problemele care apar in timpul montari intrun sistem 5.1 care va avea 4 sateliti amplificator acest integrat iar centrul si bas inca nu -am decis (ma gandesc la un mos100)asa vroiam initial dar boxele care erau destinate mosului s-au vandut :da atasez schema dupa care se va face montarea pe pcb

post-51593-139829313624_thumb.jpg

Link spre comentariu

L-am vazut si eu la 40 de roni, nu stiam ce integrat este. Interesanta aplicatia si simpla, dar sensibil integratul, daca din greseala faci scurt pe iesire, mai bagi mana in buzunar dupa altul. A-r fi bine sa-i pui o protectie pe iesire. succes !

Link spre comentariu

L-am vazut si eu la 40 de roni, nu stiam ce integrat este. Interesanta aplicatia si simpla, dar sensibil integratul, daca din greseala faci scurt pe iesire, mai bagi mana in buzunar dupa altul. A-r fi bine sa-i pui o protectie pe iesire. succes !

Nu-i chiar asa sensibil acest CI.HA13158 este foarte folosit in aparatele auto Sony mai vechi si este foarte fiabil.Rezista si la scurt la iesire binenteles ca la fortari mari cedeaza,dar e un integrat bun.
Link spre comentariu

Ohoooo!!! 20 de integrate!!! Din ce aparate sunt recuperate ? Daca sunt de firma (aparatele) cred ca sunt bune ambele. Este bine ca ai atatea rezerve. Fa un test cu una bucata din fiecare si tragi concluzia.

Link spre comentariu

@ domnii albasete si pop-ady44...!sinteti varza amindoi in domeniul componentelor electronice ...si iata si motivele...1-- firma wima face condensatoare nepolarizate , nicidecum integrate , de nici o culoare ...!2-- mkt nu este o firma , ci o tehnologie standardizata de a obtine un condensator nepolarizat...!3-- ha13158 simplu / a sint facute de catre firma hitachi semiconductors , care n-are nici o legatura cu firma wima...!4-- omul nostru a vrut sa spuna , de fapt , ca are 20 de condensatoare , nu de integrate ... insa a simtit un sentiment de acuta lene puturoasa --- caracteristica generatiei de astazi --- de a mai tasta si cuvintul CONDENSATOR...!

Link spre comentariu

Multumim ! Eu asa am inteles, ca are 20 de CI-uri, iar de wima si mkt stiam, unele condensatoare nepolarizate au inscriptionat pe ele. Ca CI-urile le face Hitachi am citit, dar sunt si CI-uri facute de SC SRL SA/VAPOR.

Link spre comentariu

mi de scuze pentru exprimarea gresita condesatori eram in dilema de care sa pun din aceea am mai multii :jytuiyu dar uite ce iese dintr-o exprimare gresita integrate am vreo 3 bucati recuperate dar de 1 singur sunt sigur ca este functionalasa ca domnul misura mi de scuzee dar cred ca daca eram atent ce scriam si citeam cu atentie nu se facea confuzia :speriat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări