Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu de temperatura

Pasare Dan

Postări Recomandate

Acest proiect are functia unui termometru, cu activarea unui releu cand temperatura nu se afla intr-un anumit domeniu.

Microcontroller: PIC18F2520.

Domeniul de masura: 10C...99C.

Foloseste un senzor de tip LM35CZ.

Are un afisaj cu 3 digiti, pe care se afiseaza valoarea curenta a temperaturii si 2 butoane cu care se pot seta:

- se apasa butonul S1 (parca) - si se va afisa mai intai "Pxx", unde xx este valoarea pragului setat. Cu butonul S2 se incrementeaza aceasta valoare. Cand valoarea ajunge la 99, reia de la 10. Aceasta reprezinta temperatura pe care releul trebuie sa o mentina.

- se apasa inca o data butonul S1 - se afiseaza Hxx, unde xx este valoarea histerezisului. Se poate seta de la 2 la 20 (parca). Cu S2 se incrementeaza aceasta valoare.

Se mai apasa inca o data S1 - se revine in modul de afisare al temperaturii.

Releul incearca sa mentina temperatura setata la P+/-H (histerezisul). De exemplu, daca setam un P de 60C si un H de 2C, releul se va activa cand temperatura este mai mica de 58C si se va dezactiva cand este mai mare de 62C.

Senzorul LM35Cz se leaga la intrarea TEMP (mufa cu 3 pini - masa, Vcc, iesire) - a se vedea si datasheet-ul senzorului.

Buzzerul este un alimentat tensiune continua, 12Vcc ( se poate renunta la el - nu prea face mare lucru).

Afisajul este cu 3 digiti multiplexat ELT-511 catod comun.

Ieri l-am proiectat si azi l-am realizat practic - sper sa nu aibe bug-uri (la o prima vedere functiona ok.).

Daca aveti sugestii sau intrebari - mail.

L-am postat doar pentru hobby-isti (adica nu aveti voie sa il reproduceti si sa-l vindeti).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Pasare Dan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări