Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSU ATX

Vizitator mr4

Postări Recomandate

Salut! Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema legata de o sursa de alimentare pentru pc. Am gasit in sursa o bobina arsa si un condensator umflat. Am inlocuit condensatorul si bobina cu una de la o placa de baza, dar nu proneste sursa. Nu se invarte ventilatorul si nu scoate voltaj. De intrat, intra in sursa, am masurat. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

10

• Stefan

2

• danys

2

• Rabulea Sergiu

1

Top autori în acest subiect

Scoate si masoara tranzistorii de putere de pe intrare. Verifica si siguranta sa nu fii pocnit. Vezi sa nu ai vreun scurt pe iesire. Vezi daca ai 2 circuite: LM339 si TL494 (de obicei astea sunt folosite) si verifica tensiunile pe ele.

Link spre comentariu

""Tranzistorii de putere sarma"" imi poti explica te rog, sunt nou in bransa.

Termenul de "tranzistori facuti sarma sau s-au facut sarma" vine de la intrarea in scurtcircuit a jonctiunilor, adica echivalentul unei sarme lipita pe terminalele acestora.
Link spre comentariu

Daca ai avut probleme pe iesire e posibil sa fie si vreunul din tranzistorii de putere sarma, desi de obicei asta ar fi ars siguranta instant.

Nu e nici un tranzistor de putere secundar !Cel mult niste semipunti de diode !Iar diodele cele doua se masoara usor cu orice multimetru .
Link spre comentariu

eu raman la fixatia mea cu bobina, mr4 nu stiu ce bobina ai gasit tu arsa dar mai bine cauti alta sursa sau un depanator.eu pana acum nu am intalnit bobina arsa in ATX-uri (cum prin majoritatea bobinelor trec curenti mari sectiunea firului de pe bobine este destul de groasa.)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări