Vizitator comfel Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 daca se faceau reglaje corecte a tens de alimentare de ex.. tv din seria 262-252--242 tens U1=175v se regla la 165-170v si in locul rezist in serie cu filam tubului care era de 6,8 ohmi /1w se punea 10 ohmi /1w totul era ok nu se ducea nici trafo linii nici tubul ..la fel se proceda si cu telev cu consum redus U1 ,,,140v (cele din seri 207-208 etc)cele mai mare problem le crea ansamblu tastatura cele cu sertaras si cheita care erau dintrun plastic de slaba calitate o alta problema o facea focalizarea se ardea rezist 560ohmi /05w datorita intrarii in scurt a cond de 10nf/630v sau a diodei ba 159 ,finalul linii Bu205 se ardea datorita cond 2,4nf /1.5kv (cond recup paralel) si la aliment exista probleme La acele timpuri altele mai bune nu se gaseau....... Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 am si eu un snagov 242,si,sunt destul de multumit de el: :tub foarte bun,luminozitate perfecta Butoanele,doar 2 stau de buna voie,restul,cu un chibrit langasunet bunAi avut noroc,, probabil a fost refuzat la export, doar acestea le faceau cu simt de raspundere Link spre comentariu
augustin87r Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Despre aceste televizoare ce se stie? Erau cumparate gata facute de la asiatici si doar adaugata sigla Electronica sau erau asamblate aici? M-am uitat cu lanterna in el si am vazut ca nu are componente romanesti... Vad ca nu prea se mai scrie, s-a cam epuizat subiectul? In anii 95-96 am vazut in magazine televizoare TEhnoton. In mod clar erau alb-negru. Stie cineva si despre acestea? Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Despre aceste televizoare ce se stie? Erau cumparate gata facute de la asiatici si doar adaugata sigla Electronica sau erau asamblate aici? M-am uitat cu lanterna in el si am vazut ca nu are componente romanesti... Vad ca nu prea se mai scrie, s-a cam epuizat subiectul? In anii 95-96 am vazut in magazine televizoare TEhnoton. In mod clar erau alb-negru. Stie cineva si despre acestea? din poza nu se obsearva bine modelul (nu am avut asa ceva la service ) ?vezi si ce cod are placa poate il identificam . in cei ce priveste Tehnotonul a fost facut la Iasi .un singur model si acesta nereusit ,avea o schema cu etaje copiate de la alte marci ,au dat chix cu el ...... Link spre comentariu
jack Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Tv-ul pozat mai sus cred ca e " Thomas '' , ansamblat la Electronica Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 da da da posibil un thomas La TEHNOTON Iasi am inteles ca s-au fabricat niste tv an cu diag de 44cm carcasa din plastic numite SilveStar sasiul orizontal cu module si transformator de retea toroidal ...Mai sunt de amintit tv-urile an fabricate la ELECTRONICA fabricate dupa 90 pina in 96 acelea cu sursa de alimentare in comutatie(transfer direct)sasiul NU era separat galvanic si multifunctionalul TDA8305 unele avind selector Samsung denumirile tv sint Dallas , Electronica diag51cm Link spre comentariu
augustin87r Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Am vazut si televizoare Thomas facute de Electronica,dar scria chiar THomas pe ele. Nu stiu de ce ar fi pus si marca Electronica daca tot pe la noi le-au vandut. Cele NEI au fost gandite la Electronica sau erau luate gata facute de la asiatici si noi doar le-am pus in cutie? De ce intreb? Am vazut la cineva iar in momentul cand dadea mai tare sau schimba programul, pictogramele alea aratau exact ca la un Goldstar pe care il aveau parintii mei. Bine, s-ar putea si ca memoria care se ocupa cu pictogramele sa fie doar ea cumparata de-a gata.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Nei si Goldstar au avut acelasi tip de procesor,de asta se potrivesc telecomenzile,iar cu schimbatul programelor la volum mare sigur avea macar un cond uscat in sursa,in conditii normale,au fost niste sasie destul de fiabile,la ambele,spun asta pt ca intamplator le am in exploatare la batrana mea,de ceva ani,si am mai intervenit la inceput pe ele,dupa care s-au asezat pe mers si nu m-au mai deranjat.Nu stiu cat de semnificativi au fost pe piata,dar la nivelul anilor 92-94 au mai fost fel de fel de SRL-uri care au asamblat si vandut diverse tipuri de sasie,unele chiar reusite ca fiabilitate si chiar ca performante la vremea respectiva,ma refer la Simbol.era un SRL din Bacau,si cunosc pe cineva care a luat in 94 un exemplar,care merge si in ziua de azi,cu mici interventii(nesemnificative),eu i-am fost nas,si la vremea respectiva mi s-a cerut o parere...tin minte ca am avut rezerve,dar i-am zis omului ca e un singur mod de a afla daca-s bune sau nu.... Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Tv-ul pozat mai sus cred ca e " Thomas '' , ansamblat la ElectronicaNu cred ci facut de Electronica !Am reparat pe vremuri ,are sursa in comutatie(care nu este fiabila) Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 discutam aiurea ,fara un cod de placa nu putem spune cu certitudine ce model este ,intradevar dupa poza pare a fi primul tip de Thomas (Electronica prin 95/96 aveau in stoc carcase si puneau in ele fel de fel de sasiuri de pe unde le luau si ei ,in rest service-urile sa traiasca si sa se chinuiasca cu ele atat in garant cat si in post g ) Link spre comentariu
nichishoru Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Cele NEI au fost gandite la Electronica sau erau luate gata facute de la asiatici si noi doar le-am pus in cutie? De ce intreb? Am vazut la cineva iar in momentul cand dadea mai tare sau schimba programul, pictogramele alea aratau exact ca la un Goldstar pe care il aveau parintii mei. Bine, s-ar putea si ca memoria care se ocupa cu pictogramele sa fie doar ea cumparata de-a gata..Eu am lucrat la NEI intre 92-96 si cunosc bine povestea lor: era rezultatul unei asocieri cu o firma britanica care asigura componentele electronice (Philips) si controlul de calitate, iar Electronica ne furniza carcasele (injectie plastic si vopsire) cablajele si ceva suruburi. Uneori cand crapau matritele se asamblau si in cutii de lemn (de la fabrica de casete radio).Primele sasie au fost Indiana 100 si Indiana 200 apoi s-a proiectat un sasiu (E-5) cu proiectanti romani transferati de la Electronica.Mai tarziu au inceput sa aduca sasie de gata de la turci (modelele 2164, E29, etc) si tuburi asiatice.Carutza s-a rupt cand directorii romani au inceput sa-i dea la o parte pe englezi asta in conditiile cand piata incepuse sa se satureze si cu alte marci (Samsung, LG, Philips) montate si ele in Romania sau importate din Asia.In primii ani ai NEI-ului se si exporta: in Irlanda, UK, Spania, Germania iar in Rusia am pus pe picioare trei linii de montaj ale seturilor trimise de noi.Acuma cine trece prin Pipera nu mai gaseste aproape nimic din vechile cladiri ale fabricii, singura sectie care ar mai lucra este (sau era??) cea de cablaje imprimate cumparata sau inchiriata de o persoana fizica.Despre marca NEI am mai vazut cate ceva pe piata si am auzit ca ar fi montate pe vechea linie mutata undeva prin Bucurestii Noi. Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Nu cumva s-a rupt caruta dotorita decesului(in urma unui accident in Franta) a investitorulu englez? :daSi afacerea a preluato un var din Turcia. Link spre comentariu
nichishoru Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Nu cumva s-a rupt caruta dotorita decesului(in urma unui accident in Franta) a investitorulu englez? :daSi afacerea a preluato un var din Turcia.Asa-i dar impresia mea asta a fost, bomboana pe coliva tot romanii au pus-o.PS:Inteleg ca am fost colegi, poate continuam discutia pe PM Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Nicu! Daca tot va-ti gasit, pregatiti si un articol pentru numarul de primavara cu tema advecvata Uzinelor Electronica... Istorie, amintiri, intamplari... asa la un pahar de bere ca aven o iarna calda acuma...etc. etc. si poate ca nu a trecut buldozerul peste ele... (adica peste amintiri)... Link spre comentariu
Felis Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Am vazut si televizoare Thomas facute de Electronica,dar scria chiar THomas pe ele. Nu stiu de ce ar fi pus si marca Electronica daca tot pe la noi le-au vandut. Cele NEI au fost gandite la Electronica sau erau luate gata facute de la asiatici si noi doar le-am pus in cutie? De ce intreb? Am vazut la cineva iar in momentul cand dadea mai tare sau schimba programul, pictogramele alea aratau exact ca la un Goldstar pe care il aveau parintii mei. Bine, s-ar putea si ca memoria care se ocupa cu pictogramele sa fie doar ea cumparata de-a gata..Pictogramele erau standard pentru procesorul de fabricatie philips ce era utilizat in ambele modele (de fapt acel procesor a fost utilizat de foarte multi producatori.Daca-mi amintesc bine erau echipate cu microprocesorul PCA640 030.Si a echipat goldstar,samsung,royal,thomas,NEI 200,.....,etc) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum