kripton Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Salut,Sunt de acord cu si . cred ca ar fi bine sa recapitulam putin tot ce avem doacamdata aici dar in ordinea cronologica aparitiei aparatelor tv . si foarte tanarul user iiva fi binevenit aparatul pe care il are ( sport ) si promit cail voi ajuta cu schema electrica a acestuia dar numai si numai cand ii va veni randul aparetului in ordinea fabricatiei ( va fi anuntat inainte ) . Ca ''ghid a acestei cronologii, culegerea ing. M. Silisteanu si I. Pressura este elocventa si destul de cuprinzatoare si bineinteles orice alte documente , poze sau aparete ( dar atentie KNX) in ordinea cronologica aparitiei. astept si parerea altor useri cu experienta si bineanteles a deschizatorului acestui topic. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Salut,Sunt de acord cu si . cred ca ar fi bine sa recapitulam putin tot ce avem doacamdata aici dar in ordinea cronologica aparitiei aparatelor tv . si foarte tanarul user iiva fi binevenit aparatul pe care il are ( sport ) si promit cail voi ajuta cu schema electrica a acestuia dar numai si numai cand ii va veni randul aparetului in ordinea fabricatiei ( va fi anuntat inainte ) . Ca ''ghid a acestei cronologii, culegerea ing. M. Silisteanu si I. Pressura este elocventa si destul de cuprinzatoare si bineinteles orice alte documente , poze sau aparete ( dar atentie KNX) in ordinea cronologica aparitiei. astept si parerea altor useri cu experienta si bineanteles a deschizatorului acestui topic.Dupa cum bine zice kripton si nu numai ar trebui sa pastram o ordine cronologica si evident legatura cu titlul topicului, toate traznaiile de le fac unii(precum knx sau mai stiu eu cine) nu au ce cauta aici, knx putea sa-si dea foc si la casa, nu era subiectul topicului!!!Atentie, ce mai apare aiurea dispare fara avertisment. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 O noua piesa adaugata la colectie, de data aceasta un "Diamant 2520" cu tranzistoare si circuite integrate. Majoritatea pieselor sunt de fabricatie Sovietica. Ce mi se pare interesant este realizarea destul de "complicata", 3 intrari de antena, selector tip rotactor cu 12 canale ca la tuburi pt FIF, acord separat si continuu pt UIF cu potentiometru + acord fin pe spate si o multime de alte reglaje specifice care le-am intalnit doar la Grigorescu.Functionarea este buna, tubul bunicel. In UIF acordul se face cam greoi totusi, in sensul ca trebuie lucrat foarte fin cu butonul de acord, asemanator unei receptii radio pe unde scurte. Parca ar fi prea multe canale inghesuite acolo. Link spre comentariu
whitesnake Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Exact Diamant de acest tip am avut prin anii 80 la tara. Era adus de la rusi si doar rebotezat la Electronica Bucuresti Diamant. Interiorul era in totalitate rusesc. Insa n-a tinut mult, a crapat transformatorul de linii, s-a dus si tubul dupa 4 ani, asa ca a fost schimbat cu un Sirius 208. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 TV-ul acela"Diamant 2520" este de fapt, un "Foton 225", fabricat in 1984, de sovietici si revopsit de romani.Probabil a fost importat in sistem barter, contra crapelnitza. http://www.rw6ase.narod.ru/f/foton/foton225.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 ,noi in materie de aparate am fost de tot rahatu.totu coipiam,Dacia 1100,copie dupa reneault8,Dacia1300-copie dupa renault12,oltcit,copie citroen axel,numa lastunul,cascarbeta aia de plastic e a noastra,asta exemplu,la aparape,radiouri,tv-uri,frigidere,tot copiat,mai era si faza,ca le lua Ceasca,le schimba mumele.Bine,bine dar macar de-am copia exact,nu tampenii totale.pai,ce-au facut ex:Austriecii la gloria,totul,frumos,aranjat,facuram 1 an,2 proiectul calumea,dupa,facuram,gloria 3,4 nova,golf,niste porcariipana mai pui mana pe gramatica afla ca Dacia 1100 doar s-a asamblat la PitestiDacia 1300 a fost luata cu licenta nu copiataOltcitul idemcred ca tu deja ai scris deja mai mult decat ai citit la viata ta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 bah prostule,eu am spus ca nu suntem in stare sa facem ceva al nostru,daciile sunt copiate,si altele,tataie!vezi-ti de treaba ta,patriotism si sufla_ in *** lu Ceausescu Niculae. {SMILIES_PATH}/pig_fly_md_wht.gif icon_toiletprietene, daca nu ai inteles, aici esti pe sectiunea vintage, adica discutam despre radiourile si electronicele produse in tara noastra. asa bune -rele cum am fost noi in stare sa le facem.Pentru limbajul si jignirile tale te reportez la adminul forumului, nu ma injosesc sa-ti raspund. Link spre comentariu
Golem Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Pe langa TV-urile la 350 lei, gen Provision, Siebo, Mirya pe care le gasiti acum in magazine, acel Diamant rusesc este un tanc, e drept, costa cam 2 salarii pe atunci. Problemele lui erau tipice electronicelor rusesti:electrolitici cu viata scurta, tubul care devenea intunecos dupa cateva mii de ore, semireglabilul care regla dimensiunea verticala a imaginii, descarcari langa condensatorul de 470pF/30KVpus la iesirea trafului de linii. N-am inteles de ce puneau rusii acest condensator, capacitatea proprie tubului cinescop nu asigura oare un filtraj suficient al HV???Tranzistorii erau foarte buni in schimb, n-am gasit nici un final de linii ars la acele TV-uri.Schema aparatului un pic greu de deslusit, tipic ruseasca cu "magistrale"+...alfabetul chirilic.Aparatul este superb, lacul de pe carcasa ii da un aspect de mobila eleganta, merita reparat si pastrat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 bah prostule,eu am spus ca nu suntem in stare sa facem ceva al nostru,daciile sunt copiate,si altele,tataie!vezi-ti de treaba ta,patriotism si sufla_ in *** lu Ceausescu Niculae. {SMILIES_PATH}/pig_fly_md_wht.gif icon_toiletOare chiar nu se poate un admin sa ne scuteasca macar pe o perioada de asemenea comentarii? I s-a atras atentia de n ori ca nu e la locul potrivit in momentul potrivit,acum mai suntem nevoiti sa-i citim si jignirile aduse altor membri? Un ban cateva luni,poate mai creste intre timp si mai prinde la minte(speram). Link spre comentariu
Golem Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Knx scrie:bah prostule,eu am spus ca nu suntem in stare sa facem ceva al nostru,daciile sunt copiate,si altele,tataie!vezi-ti de treaba ta,patriotism si sufla_ in *** lu Ceausescu Niculae. Oare chiar nu se poate un admin sa ne scuteasca macar pe o perioada de asemenea comentarii? I s-a atras atentia de n ori ca nu e la locul potrivit in momentul potrivit,acum mai suntem nevoiti sa-i citim si jignirile aduse altor membri?Un ban cateva luni,poate mai creste intre timp si mai prinde la minte(speram).Subscriu. Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Am taiat raul de la radacina!! Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Multumesc < kosmin227> In legatura cu tv-ul sovietic, pot spune ca s-a comportat bine in conditiile dificile de receptie din zona . Felicitari colegilor care l-au mai gasit pentru ca la fel de brusc cum a aparut , a si disparut ( a fost vanat pentru radiatorul de la stabilizatorul de tensiune ) . Intr-adevar , comparativ cu televizoarele noastre a avut un pret de cost mai mare .Avand in vedere ca inca nu erau transmisii pe UHV , ( numai posesorii de aparate video foloseau domeniul ) trebuie sa recunoastem ca nu au fost cazuri masive de defecte ale selectorului de canale si chiar era mai rezistent si in conditii de descarcari electrice .( in spate are un buton pentru reglajul fin al acordului daca nu este "setat'' pe acord automat ).Mi se pare foarte buna ideea de a prezenta , cine poate , si aparate care au fost importate si folosite la noi in tara , paralel cu ale noastre . A mai existat un televizor sovietic inainte de acesta , care a fost echipat cu tuburi electronice , un tip de ''Rubin"( nu-mi amintesc exact cifrele ce urmeaza dupa , dar exista schema elecrica undeva .) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 nu prietene,nu sunt,sunt doar nervos,ultima data eram zdravan,dar...mai sti?hai ca ma mai calmai putin te calmasi dar minutele tale pe forum sunt numarate dupa modul incalificabil in care ai jignit stafful si membrii forumului. Link spre comentariu
Golem Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Sunt curios in continuare vis-a-vis de prezenta acelui condensator ceramic verde(470pF/30KV) existent in TV-urile rusesti. Oare nu ajungea capacitatea proprie tubului cinescop pt. filtraj?Stie cineva?Multumiri administratorului pt. curatarea acestui topic. Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Salut,Voi incerca sa gasesc o schema de la acest tip de televizor , stiu ca si la tv "Rubin-102 " erau montati dupa redresare ( 390pf). posibil ca astfel bobina secundara a trafo - linii sa poata furniza (constructiv) o tensiune mai mica , reducandu-se astfel riscul strapungerii acesteia ( cei care cunosc acest aparat stiu ca aceasta bobina este intr-adevar mica ). Nu-mi amintesc insa daca "Diamantul" avea dublor de tensiune pentru FIT.In acest caz mi se pare logica marirea capacitatii de filtraj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum