Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptoare tv produse sau asamblate in Romania

Vizitator Motreanu Sorin

Postări Recomandate

2 poze cu V.S. 43-611 (?la de la Muzeul U.P.B. (Univeristatea "Politehnica" Bucure?ti)) ?i o poz? cu mai multe televizoare (V.S. 43-611, Luchian V.S. 47-632, Sport,Diamant) ?i o poz? cu un tv Dacia plus 3 cu un Sirius 251 (cred c? le am de la cineva care vroia s?-mi dea aceste televizoare.Pozele le-am pus arhivate, pentru c? nu se pup? cu m?rimea maxim?.

Link spre comentariu

E-47-E a fost televizorul de acasa de cand m-am nascut si pana a murit din cauze naturale prin anii 80 cand am ajuns la liceu. Sasiu conectat galvanic la retea, rotactor pus pe panoul frontal si acordul fin pe mantaua rotactorului cu angrenarea miezurilor din bobine, exclusiv tuburi (fara tranzistori) dar avea diode de germaniu in detectie video, audio si comparator Gassmann, toate tuburile pe noval. Prin anii 90 ii explicam domnului Basoiu ca E-47 a fost primul aparat pe care am invatat cu adevarat depanare.

Link spre comentariu

Azi am cumparat un hibrid (m-a costat doua beri :ras: ) al carui nume nu-mi spune nimic insa e clar de fabricatie autohtona.Din pacate nu functioneaza. Se aprind tuburile, se aude "fluieratul" liniilor, insa cinescopul ramane stins si sunetul de asemenea nu merge. Prevad o lunga noapte de depanare. Voi posta si "Modernul" la cererea d-lui Motreanu. Momentan are selectorul demontat intrucat contactele acestuia imi creeau mari probleme.

Link spre comentariu

A existat înc? un model de televizor Diana - era cu carcasa stil mai vechi ?i avea rotactor. Au fost câteva la centrul de colectare... dar nu am apucat s? iau vreunul... eh, numele Diana înseamn? mult pentru mine.

Link spre comentariu

Salut, @Florin, este un tv. H1. Se pot vedea cei trei condensatori de filtraj uniti cu un suport comun din metal prins de acestia cu suruburi M3 . Condensatoriii se afla la mijloc in partea de jos a placii.numai la TV. hibrid 1 sunt asa. Felicitari, arata bine.tipurile reprezentative din aceasta categorie au fost Tv. ''saturn''si ''astronaut''.

Link spre comentariu

@ kripton: Am descoperit intre timp si defectul (multumiri pe aceasta cale si userilor ce activeaza in topicul "Depanari radio-tv"). Transformatorul de linii are spire in scurt in infasurarea de inalta tensiune. Il voi inlocui cu cel de pe sasiul de rezerva care il luasem odata cu "Modernul". Este acelasi traf, doar redresarea FIT difera, la "Diana" este cu TV20 iar celalalt e cu DY87. O sa-l pun asa cum e, cu DY cu tot, nu cred ca vor fi probleme. Diagonala ecranelor e aceeasi, presupun ca si inalta tensiune e aceeasi.

A existat înc? un model de televizor Diana - era cu carcasa stil mai vechi ?i avea rotactor. Au fost câteva la centrul de colectare... dar nu am apucat s? iau vreunul... eh, numele Diana înseamn? mult pentru mine.

Acum chiar ca m-ai facut curios. Care-i treaba cu Diana? :rade:
Link spre comentariu

Salut, Da , a existat televizor "diana" dar nu erau cu rotactor . A fost ''diana" E 59-720 , ''diana''HM1 E59-740 si ''diana 2'' E 61-740.Au fost cu selector tranzistorizat dar comutarea benzilor se efectua prin comutator mecanic cu regleta si de fapt erau tv. hibrid 1 .Da , inalta tensiune este aceeasi .Ma bucura gasirea defectului, asta insemna un consum mare in etajul final linii. .Dupa seria de tv . H1, s-au fabricat televizoare ''diana'' si in varianta H2 .

Link spre comentariu

dar comutarea benzilor se efectua prin comutator mecanic cu regleta si de fapt erau tv. hibrid 1 .

Sa inteleg ca cele din clasa H2 nu aveau acea regleta care intra in selector, ci numai cele "H1"???Ramasesem cu impresia ca si H2 aveau asa ceva...
Link spre comentariu

Salut,da , regleta a existat si la tv H2 . aveti dreptate. s-a renuntat la aceasta incepand cu tv cu circuite integrate ( cel cu 2 C.I. numindu-se H3) si comutarea se efectua cu diode de comutatie .

Link spre comentariu

Salut ,Corect, primele selectoare tranzistorizate cu regleta sunt ''mostenite '' inca de la tv. cu tuburi. cere aveau sufix "S" sau ''ST". Ex: ''clasic S'' ''Lux S" "Opera E- 59-110-711" , etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări