remus68 Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Manualul utilizatorului pentru televizoare produse la Electronica Bucuresti - 1968.Partea I-a. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Manualul utilizatorului pentru televizoare produse la Electronica Bucuresti - 1968.Partea a II-a. Link spre comentariu
Vizitator ovixb Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Știe cineva ceva despre un tv tc652 ? Am sa pun si niște poze in curând. Link spre comentariu
Selena Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Cred ca aici ar merge sa va anunt despre un filmulet... http://www.euscreen.eu/play.jsp?id=EUS_ ... 7E761448AD Incercati cautarea "televizoare" si obtineti mai mult. Link spre comentariu
JAD Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Știe cineva ceva despre un tv tc652 ? Am sa pun si niște poze in curând.Este vorba de Orion Star TC652, produs in Ungaria. Este televizorul copilariei mele, ai mei l-au luat in toamna lui 1966 cand mama era gravida cu mine si l-am avut pana in 1984, la 18 ani. A fost un tv scump la acea vreme, 5000 lei (cam trei salarii medii de atunci), dar desi era fatos si cu o multime de butoane nu a fost deloc fiabil. Dupa nici 3 ani i s-a uzat tubul cinescop si a trebuit sa fie inlocuit. Al doilea a functionat aproape 15 ani si uzura lui a fost motivul principal al casarii tv.Avea mari probleme cu incalzirea, vara pe caldura si iarna cand mergea incalzirea (prin 1971-1975 aveam 26 grade iarna in living) se desincroniza pe linii si nu putea fi sincronizat decat daca era lasat sa se raceasca. In final tata a gasit o solutie, i-a scos capacul spate si i-a inclinat putin sasiul, asa mergea mai mult. La un moment dat nici asa nu mai sincroniza, stiu ca a trebuit schimbata o lampa ECH84, erau 2 in tv dar numai una dadea probleme.TV avea 14 lampi, inclusiv TK, si o dioda redresoare cu siliciu. Baleiajul orizontal/ vertical era ca la Miraj cu PL500, PY88 si DY86/ PCL85 si n-a pus probleme deosebite in exploatare. Condensatorii de filtraj originali au rezistat pana in 02/1984.Ca realizare era "mixt" cu mai multe placi de cablaj imprimat montate pe un sasiu de tabla legate intre ele prin manunchiuri de fire, fara conectori. C-urile de filtraj erau cu surub, prinse de sasiul de tabla. Avea componente mari, de generatie veche, fata de seria romaneasca Venus, Miraj aparuta in 1968. Link spre comentariu
augustin87r Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Au existat televizore SPORT cu telecomanda? Vad un anunt care spune despre asa ceva: http://www.emaramures.ro/Anunturi-Maram ... el-mai-nou Toate variantele de Sport puteau fi alimentate si la bateria masinii? Link spre comentariu
ctepeo Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Da, existau unele modele care puteau fi alimentate de la 12 volţi. Link spre comentariu
JAD Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Au existat televizoare SPORT cu telecomanda? Vad un anunt care spune despre asa ceva:http://www.emaramures.ro/Anunturi-Maram ... el-mai-nouNu. NICIUN televizor color sau alb-negru produs in Romania, pentru piata interna, nu a avut telecomanda. Sumumul de "confort" au fost tv color cu taster senzorial cu 8 programe. Stiu ca am vazut la standul Electronica la un targ international, prin 1986 sau 1987, un tv color cu telecomanda, mult diferit de ce se producea pentru intern despre care spuneau ca e realizat in colaborare cu o firma italiana, pentru export.Termenul de "Sport" este sinonim cu cel de "televizor mic", portabil sau usor transportabil, color sau alb-negru, pentru foarte multi oameni care au prins perioada anilor 70-80. Si eu il folosesc frecvent. E de inteles ca era SINGURUL model de tv de asemenea dimensiuni si s-a fabricat din 1973-1974 pana prin 1995-1996.Probabil ca anuntul se refera la un tv color de diagonala mica (14 inch/37 cm) si nu la un tv Sport alb-negru produs de Electronica.Toate variantele de Sport puteau fi alimentate si la bateria masinii?DA. E de stiut ca aceste televizoare au fost din start proiectate (nu de romani) in ideea functionarii la 12V. Tensiunea principala (obtinuta cu un stabilizator serie din tensiunea bateriei sau tensiunea redresata de la transformatorul de retea) este de 10.8V. Cu aceasta tensiune este alimentat si filamentul TK si etajele de baleiaj orizontal si semnal mic.Este un concept folosit la toate tv portabile de aceasta dimensiune (tuburi de 12 inch A31-...X) indiferent in ce tara sau de ce firma au fost produse. Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Din intamplare are cineva schema lui Sirius 207 ? Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Acum am gasit si eu acest topic. Am intrat in posesia a 2 buc de TV Cosmos. Par a fi TV-uri romanesti, unul e cam macelarit, dar celalt pare OK. Inca nu le-am incercat. Si a-propos mai am si un SABA hibrid ( tub+tranzistor+ CI) Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 <> sunt defapt nişte "Videoton" ungureşti (maghiare) asamblate pe la noi.Acel televizor "S.A.B.A." e alb-negru sau color? Câte lămpi are? Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Saba e alb-negru, carcasa e alba si mi se pare ca are si ceva maner de prindere pt a fi transportabil. Am desfacut ultima data acum 2-3 ani. 5 sau 7 tuburi are. Ultima oara a avut probleme cu dioda FIT-TV18. Link spre comentariu
Vizitator gettodacku Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Buna ziua. Pana la urma cate modele de televizoare SPORT romanesti si variante ale modelelor au fost produse? Le-a mai produs si altcineva in afara de ELECTRONICA ? Eu cunosc SPORT 233E ,SPORT 251 si inca unul carcasa plastic cu maner rabatabil exact ca la pickup-ul PAM II ,plasat deasupra, carcasa alba, nu stiu modelul in acest moment.Pe acestea le si detin.Mai am cunostinta si de alte modele, unele neidentificate , sau posibil identificate gresit ca romanesti. sport 233E sport 231 sport 231P sport 251 produs dupa anii 90,neidentificat ca model 1 neidentificat ca model 2 neidentificat ca model 3 Rog corectari si completari de la cei mai avizati ca mine. Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Un <> din ăla din anii '90 (defapt cred că era model de la sfârşitul anilor '80) am avut la ţară, în Prahova la "casa de vacanţă". Mergea o.k., dar era enervant că aveai nevoie de beţişorul ăla ca să cauţi programele :smt074 (nu o făceam prea des... dar totuşi).Când am fost la mare la Constanţa prin 2000 şi ceva am stat la o gazdă unde era un televizor <> cu rotactor. Se vedea şi se auzea destul de bine (ştiu că m-am uitat şi pe Pro Tv la el)."Samsung" <> pe unde erau asamblate?De ce televizoarele "N.E.I." nu au mai avut vânzare, în ciuda faptului că preţul şi calitatea erau acceptabile? Link spre comentariu
Vizitator gettodacku Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Referitor la NEI-uri, emit o parere.Cred ca gama de modele , si mai exact imbunatatirile si innoirile lor nu au tinut pasul cu ceea ce a aparut pe piata.As putea spune ca s-a demodat, ca ``nu a tinut trendul``.Este doar o impresie, poate gresesc. Ca fiabilitate am unul cumparat in 1995 sau 1996 care reparat de 2 ori, merge si acum, tubul excelent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum