Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema monitor horizon

Postări Recomandate

Deci in primul rand semireglabilul de sub. bright nu face acelasi lucru cu G2 asa pare deoarece ti se modifica lumina pe ecran.Sub. bright de obicei este bine sa stea unde a fost pus de fabrica doar cand se mai uzeaza tubul poti sa-i mai dai lumina de acolo.Deci lasa semireglabilul pe pozitia in care a fost,reglezi G2 cum ti-am explicat mai sus si doar daca ti se pare ca nu ai lumina suficienta din meniu mai dai un pic din semireglabil.Semireglabilul de contrast il reglezi pe mira in pozitia unde ai contrastul normal cat sa nu umfle imaginea la schimbari bruste de la negru-alb si sa nu inceapa sa dubleze scrisul.La un contrast excesiv nu o sa mai poti regla bine nici focalizarile si o sa umfle imaginea rau de tot la schimbari de nuanta(variaza marimea imaginii in functie de cat alb sau negru ai pe ecran sau culori mai inchise sau deschise).Sper sa te descurci,ce a fost mai greu ai reusit asa ca bafta inainte.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariand

11

• pid

8

• Kytan666

2

• ionut20

2

Top autori în acest subiect

l-am reglat eu intr-un fel............merge...... nu chiar ca din fabrica dar MERGE....oricum multzumesc mult...... nu ma asteptam sa gasesc pe cineva asha de binevoitor... pe forum..........raman dator.... daca treci vre-o data prin iasi poate o sa iesim la o bere....

Link spre comentariu

Nu ai pentru ce.Atata timp cat pot ajuta pe cineva o fac cu cea mai mare placere.Monitoare repar de maxim 3 ani,inainte numai televizoare am reparat(vreo 10 ani).Nici nu vroiam sa aud de monitoare dar din pacate cu televizoarele sa cam dus asa ca nu am avut incotro si a trebuit sa repar si monitoare.A fost mai greu cateva luni la inceput acum este OK si nu prea mai repar Tv decat ocazional mai mult pe la cunostinte.Bafta la toti cei care macar incearca sa repare.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am si eu nevoie de schema monitorului asta ... am acest monitor si imi face o mica problema .. in partea dreapta sus la un moment dat flicare ca si cum ar avea refresh-ul la 60 de hertzi ... daca schimb refresh-ul monitorului din 75Hz in 85Hz sau invers isi revine insa problema reapare peste un anumit interval de timp (cateva zeci de minute).

@mariand ... raman recunoscator daca poti trimite schema monitorului la adresa [email protected]

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator jorjepetrescu

am si eu nevoie de schema monitorului HORIZON 7002FD.tranzistorul Q626(A733)a crapat(la propriu),iar R691,R692,R637 s-au carbonizat,nu se mai poate vedea marcajul.multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Sory.Nu am vazut mesajele.V-am trimis schemele la amandoi pe mail.Am si eu o intrebare la cine se pricepe si anume:cum pot posta schemele de care au mai toti nevoie(in general de monitoare).Am inteles ca pe portal dar sincer nu m-am descurcat,asa ca daca cineva stie cum se face sa-mi raspunda aici sau pe PM.Va multumesc.Pentru D-l jorjepetrescu.Aveti traful dus.Pe schema o sa gasiti exact valorile,asa ca nu mai are rost sa le scriu aici.Traful sa facut cam 350.000lei cu tot cu transport.Daca va convine imi spuneti dar trimiteti-mi adresa pe PM.Aveti grija cand inlocuiti tot ce-i prajit ca si semireglabilul de pe ABL este intrerupt.

Link spre comentariu

pentru a pune scheme pe portal trebuie sa aveti user care se poate face binenteles dupa care singura metoda care pare sa functioneze pentru a pune fisiere este optiunea UPLOAD FISIERE disponibila in control panel meniu ce apare dupa ce sunteti logat.toate cele bune :finga: :smt006

Link spre comentariu

pentru putin, si sper sa mearga pentru ca eu am incercat sa vad daca se poate si am ajuns pana la optiunea de selectare a fisierului de pe computer dar nu am mai inaintat caci nu vroiam sa pun nimic pa poratal dar cred ca merge pus. :smt006

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

readuc la viata acest topic.....din motive evidente...am si eu un monitor horizon 7002FD care are o dunga verticala in partea din stanga...si mai nou nu mai merge decat in 1600x1280 ca rezolutie...la inceput scotea un sunet inalt...si a luat-o razna dinrt-o data...ce pot sa-i fac?m-am uitat in el nu se vad piese crapate,condesatori cursi sau umflati,resitentele nu prezinta semne de incalzire excesiva..totodata in rezolutia 1600x1280 se vede bine,doar ca o treime din partea de stanga a ecranului se vede putin mai luminata....si daca imaginea de pe monitor e mai intunecata apare si dunga verticala...ce-i de facut? :prayer:

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Am un monitor KTC 7002D care nu vrea sa mai functioneze. Am inlocuit tranzistorii IRF630 de pe radiatorul din spate pe care i-am gasit defecti si tot nu merge. Se alimenteaza dar nu apare nimic pe ecran.Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări