Bird Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Va salut ! Mi-am propus mai de mult timp sa incerc sa-mi fac un barometru folosind un senzor de presiune ( Smartec SPD030) si un PIC. Dupa ce am abandonat ideea un timp , acum am luato de la cap . Am senzorul . L-am alimentat cu 5V intre pinii 5(+) si 2 (-) iar intre pinii 1 si 4 nu masor decat ~9mV la presiunea camerei . Daca suflu pe stutul care iese din el ...iesirea se duce spre "0" , daca trag aer din el merge spre 30/40 mV . Nelamurirea mea e ....ca dupa datele tehnice , valuarea pentru 2 Bari este tipic de 160 mV , deci pentru 1Bar ar trebui sa fie ~80mV . Care este realitatea ? Cu multumiri , Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Senzorul tau este diferential(are doua porturi de 0.8m asa-i?), adica masoara presiunea fata de cea atmosferica. Pentru barometru ai nevoie de senzor de presiune absolut. Link spre comentariu
Bird Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Senzorul tau este diferential(are doua porturi de 0.8m asa-i?), adica masoara presiunea fata de cea atmosferica. Pentru barometru ai nevoie de senzor de presiune absolut. Am atashat datasheet-ul lui . Sincer , nu stiu care este diferenta intre "gauge "(calibrat ?) si absolut . Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 M-am uitat un datasheet Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum