Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un "PIC" de ajutor - senzor de presiune

Bird

Postări Recomandate

Va salut ! Mi-am propus mai de mult timp sa incerc sa-mi fac un barometru folosind un senzor de presiune ( Smartec SPD030) si un PIC. Dupa ce am abandonat ideea un timp , acum am luato de la cap . Am senzorul . L-am alimentat cu 5V intre pinii 5(+) si 2 (-) iar intre pinii 1 si 4 nu masor decat ~9mV la presiunea camerei . Daca suflu pe stutul care iese din el ...iesirea se duce spre "0" , daca trag aer din el merge spre 30/40 mV . Nelamurirea mea e ....ca dupa datele tehnice , valuarea pentru 2 Bari este tipic de 160 mV , deci pentru 1Bar ar trebui sa fie ~80mV . Care este realitatea ? Cu multumiri ,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

2

• Laci

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Senzorul tau este diferential(are doua porturi de 0.8m asa-i?), adica masoara presiunea fata de cea atmosferica. Pentru barometru ai nevoie de senzor de presiune absolut.

Am atashat datasheet-ul lui . Sincer , nu stiu care este diferenta intre "gauge "(calibrat ?) si absolut .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări