Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grosime traseu

Vizitator berbefarac

Postări Recomandate

Vizitator berbefarac

Am un transformator de 630VA cu 2x20V la iesire. Curentul vreau sa il redresez cu o punte de 50A si sa il filtrez cu un condensator de 22000uF, dar nu stiu cat de lat trebuie sa fie traseul pentru acest curent (30A-35A). Atasata este schema care vreau sa o realizez. Sau daca aveti alta idee...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• zal

2

• djlove

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Grosimea trebuie s? fie în jur de 30 de mm dac? folose?ti cupru de 70 de microni. Mai bine lipe?te sîrme peste trasee. Rezisten?a pentru led e cam mic?, pune m?car 3k3.

Link spre comentariu

e de 2 ori?Desigur, mai pun o intrebare: pentru ceva asa de simplu de ce mai faci cablaj? Puntea vine probabil pe un radiator ... condensatorul nu e musai sa il pui chiar langa... led-ul oricum poti sa il pui in alta parte.

Link spre comentariu

salut....eu iti pot recomanda ca faci placuta ceva mai mare si in loc de trasee sa folosesti arii de cupru. Cu alte cuvinte sa cam umpli suprafatza cablajului cu cupru (distantza intre arii cca 0.5mm - min). Asta este metoda folosita industrial. Eventual poti sa folosestei cablaj dubla fata. Cat despre problema cu 2x20V, cablajul prezentat de tine nu este bun. Traful ar trebui sa se lege in 3 puncte. Va trebui sa legi cele doua infasurati in serie. Extremele se vor cinecta pe punte iar centrul va fi masa (0V - GND). La iesirea sursei vei avea +/- 20*radical(2)=cca28Vcc.Daca doresti sa obtii tensiune simpla de alimentare (28Vcc) legi infasurarile in paralel.Te pot ajuta in urmatorul mod. Iti dau id-ul meu se messinger: mugurdobre . Tu imi dai dimensiunea cablajului si a pieselor si eu iti fac un cablaj pentru sursa si ti-l trimit sub forma de pdf la scara 1:1.Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări