Vizitator berbefarac Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Am un transformator de 630VA cu 2x20V la iesire. Curentul vreau sa il redresez cu o punte de 50A si sa il filtrez cu un condensator de 22000uF, dar nu stiu cat de lat trebuie sa fie traseul pentru acest curent (30A-35A). Atasata este schema care vreau sa o realizez. Sau daca aveti alta idee... Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Grosimea trebuie s? fie în jur de 30 de mm dac? folose?ti cupru de 70 de microni. Mai bine lipe?te sîrme peste trasee. Rezisten?a pentru led e cam mic?, pune m?car 3k3. Link spre comentariu
djlove Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Sau mai elegant, poti cositorii traseele de forta. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 uite aici un calculator: http://circuitcalculator.com/wordpress/ ... alculator/ Si eu recomand sa dublez traseele cu ceva sarma. Chiar daca nu arata bine. Cositorirea nu iese prea uniforma. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Sau mai elegant, poti cositorii traseele de forta.fludor cat ''cuprinde'' Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Mai e o problem?: trafo scoate 2x20Vca iar cablajul e ptr redresarea unui secundar simplu. Care e realitatea? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 e de 2 ori?Desigur, mai pun o intrebare: pentru ceva asa de simplu de ce mai faci cablaj? Puntea vine probabil pe un radiator ... condensatorul nu e musai sa il pui chiar langa... led-ul oricum poti sa il pui in alta parte. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Cam tot asta vroiam s? zic ?i eu, se pot face leg?turile cu sîrme oricît de groase. Link spre comentariu
Mahdi Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 salut....eu iti pot recomanda ca faci placuta ceva mai mare si in loc de trasee sa folosesti arii de cupru. Cu alte cuvinte sa cam umpli suprafatza cablajului cu cupru (distantza intre arii cca 0.5mm - min). Asta este metoda folosita industrial. Eventual poti sa folosestei cablaj dubla fata. Cat despre problema cu 2x20V, cablajul prezentat de tine nu este bun. Traful ar trebui sa se lege in 3 puncte. Va trebui sa legi cele doua infasurati in serie. Extremele se vor cinecta pe punte iar centrul va fi masa (0V - GND). La iesirea sursei vei avea +/- 20*radical(2)=cca28Vcc.Daca doresti sa obtii tensiune simpla de alimentare (28Vcc) legi infasurarile in paralel.Te pot ajuta in urmatorul mod. Iti dau id-ul meu se messinger: mugurdobre . Tu imi dai dimensiunea cablajului si a pieselor si eu iti fac un cablaj pentru sursa si ti-l trimit sub forma de pdf la scara 1:1.Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum