Vizitator comma Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 am auzit una buna azila o pompa de vopsire cu motor electric ... demontata ... am vazut ca rotorul este un magnet permanent si statorul e format din bobinepompa asta este alimentata de la priza, de la retea, monofazic 230V ... dar cica statorul acestei pompe este trifazic la niste tensiuni mai micibine inteles ca pana in stator exista o placa de circuite care controleaza diverse ... si printre altele, simuleaza digital trifazic din monofazicdin experienta mea, mai mica cei drept, stiu ca alternatorul de dacie e trifazic ... si printr-o punte redresoare de 6 diode, tirifazicul alternativ e transformat in monofazic continu si apoi trecut prin releu...acum, uitandu-ma la explicatia pe care am primit-o referitor la pompa de care vorbeam mai sus ... nu-mi explic cum poti sa obtii din monofazic => trifazicluminati-ma si pe mine in problema asta ... converirea unui curent monofazic in curent trifazicmultumesc anticipatp.s. nu stiu daca am scris la sectiunea care trebuie ... in cazul in care am gresit sectiunea, rog un admin sa mute thredul la sectiunea corespunzatoare Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Foarte simplu : cu un microcontroler si o parte de forta generezi cele 3 sinusoide defazate corespunzator !E chiar la inceputul cursurilor de Invertoare trifazate !Citeste o carte de actionari electrice ! Link spre comentariu
cipcirip Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Salut, e posibil ca motorul sa fie chiar mai simplu, gen motor de ventilator brushless, caz in care se poate folosi pentru comanda o schema de multivibrator astabil cu 3 celule, care sa alimenteze succesiv infasurarile statorice... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum