Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pentru căşti

Mindware

Postări Recomandate

În era în care mai to?i vor ampuri de sute de wa?i...am ajuns la concluzia c?,dac? vrei calitate cât de cât portabil? ?i ceva mai eficient?,o pereche de c??ti e suficient.

Momentan de?in ni?te trompete A patru tek,dar sper ca pe viitor...s? fac rost de ceva mai pro....

Toate ca toate ,dar mie îmi place cum se aud.Îns? sunt dezam?git de slaba putere debitat? de placa audio a compului.

O perioad? le-am folosit printr-un sistem "aztec slingshot"..dar e cam enervant sa târâi dup? tine un sistem 5.1 pentru amplificare de c??ti...

A?a c? m-am gândit s? construiesc un amp special ptr ca?ti ?i nu ?tiu ce s? optez între integrate sau tranzistoare RF.

Men?ionez c? voi folosi un PCM 2707 ca "plac? audio" ?i vreau s? îi ata?ez un amp cu fidelitate ca sa am destul headroom aferent diferitelor reglaje...

Ca "add'ons" am de gand sa îi adaptez si un indicator cu ac de la un tester facut praf,c?ruia îi voi scoate la imprimant? o nou? scal?,în mw-32 ohmi,mv-32 ohmi,procentaj putere...etc..mai vad eu...poate pun si dB....

Dar dilema e cum sa fac ampu?

Tare m? bate gandul s?-l fac cu bf-uri sau ceva foarte rapid.Nu vreau lampi,nu merita.Oricum sursa de semnal e tot cu siliciu.... :sparge:

Integrate bune pe 32 ohmi nu prea cunosc..?i nici nu prea am gasit pe gogu....

Scheme de ampuri pe bf-uri sau ceva....nici de-astea nu am gasit.

A? fi recunosc?tor dac? mi s-ar da macar un punct de plecare,un sfat,un exemplu,ceva.....de amp cu tranz rf care sa mearga lejer pana in ~22KHz...f?r? amplificare în exces(pcm-ul scoate deja semnal de c?sti)....sau macar un integrat....

Cred c? ar fi multi dispu?i s? recurg? la aceast? metod? de ascultare,pentru c? e u?or sa faci rost de o pereche relativ bunicic? de ca?ti ...?i nu prea sunt influen?ate de mediul de ascultare,precum sistemele audio obi?nuite.

Numai bine :bere:

p.s. numele in bold sunt modificate,pentru a nu face reclama...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

• Mindware

2

• Th3_uN1Qu3

1

• indy666

1

Top autori în acest subiect

Ca tot vorbim de casti, daca vrei ceva bun sa te feresti de Technics. Am o pereche destul de scumpa si pot sa jur ca nu sunt bune decat de manele. In schimb am niste Altec Lansing de vreo 50 ron care sunt si mai micute, stau mai bine pe urechi, si suna de 3 ori mai clar si cu mai mult bas ca Technics.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...asta vreau eu sa fac acum... dar am gasit unul gata facut, n-o sa dau marca(nu stiu daca pot), la 115 ron... poti conecta 4 casti, are control volum la toate, etc. Si cum mi-am facut eu calculele, cel putin la prima impresie, parca mai bine-l cumpar.

apropos de casti, sa nu te feresti nicicum de Sony MDR-R10... :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări