zal Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Tot e bine că s-a mai lăsat teoria seacă de o parte. Să vedem şi pe alţii ce au de relatat. Link spre comentariu
mișa Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Nu vad ce nu ai inteles. Ceva mai sus a fost reamintita compresia dinamica folosita in majoritatea albumelor actuale. Nu am facut decat sa clarific motivul pentru care aceasta compresie se aplica - nu din dorinta de a asigura o redare decenta si pe sisteme audio proaste, ci pur si simplu pentru ca au unii impresia falsa ca piesa lor trebuie sa se auda cel mai tare prin orice mijloace posibile.Uite si niste numere. http://www.sfxmachine.com/docs/loudness ... ss_war.pdfIn articolul pus de tine (merita citit) exemplul cu diverse comprimari a piesei Stairway To Heaven l-am studiat personal. Este exact cum e prezentat acolo, ba chiar mai mult, exista mai multe variante.De asemenea poze ca cea din exemplul cu My Apocalypse le intilnesti la majoritatea cd-urilot inregistrate sau remasterizate pina acum citiva ani. In ultima perioada parca se tinde sa se mai revina la normal, sau macar la compresii mai moderate. Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Dar de ce nu scrie nimeni totusi care a fost motivul pentru care s-a recurs la aceste comprimari (sau compresii)? Ar mai fi interesant de vazut instrumentele folosite in muzica rock sau alte genuri (exclus instrumentele folosite intr-o orchestra simfonica deoarece acolo nu nu se amplifica nimic) cam ce "SPL nativ" au fiecare. Un cor vocal nu prea cred ca este supus la comprimari cand este inregistrat pe CD. misa programul indicat de tine se gaseste in varianta trial version dar .... DVD-ul ala nu :P. Oricum este ok programul pentru ati face o idee despre inregistrarea respectiva. Multam fain de pont! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Dar de ce nu scrie nimeni totusi care a fost motivul pentru care s-a recurs la aceste comprimari (sau compresii)?L'am mentionat. Motivul este pur comercial si total fals. Pentru ca unii cred ca daca piesa lor "sare in fata" ca volum intr'un playlist pus pe shuffle, este mai apreciata. @ misa: Este adevarat ca au inceput sa se scoata albume mai "curate", asta este o consecinta directa a faptului ca "nu mai au de unde sa dea". In acest timp au fost scoase si albume fara compresie si limitare (ex Norah Jones - Come Away With Me), insa inclusiv pe alte piese pe care canta Norah Jones s'a folosit excesiv limitarea digitala de tip brickwall, deci nu e o garantie ca un anumit artist o sa aiba piese de inalta calitate audio. Fiind implicat in productie si mixaj audio am studiat personal problema si intr'adevar, limita a fost atinsa. Este imposibil a se trece peste nivelul mediu (RMS) la care s'a ajuns fara a schimba tonalitatea sau fara a distorsiona materialul. In curand se va potoli si acest razboi al volumului iar ascultatorii isi vor aminti ca exista un buton de volum pe aparatele lor, mai ales ca serviciile media online au inceput sa introduca sisteme de normalizare a volumului (sau aplica ReplayGain care exista deja), astfel ca din piesele "umflate" vor ramane doar distorsiunile. Capacitatea de stocare a crescut suficient ca formatele lossless sa castige teren in fata MP3'ului, si lucrurile se vor schimba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum