Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comparatie kituri

Vizitator anvaflor_78

Postări Recomandate

Alimentarea unui modul o fac cu un traf rebobinat care are in secundar sirma de 2.5mm,cond de filtraj inafara celor de 2200 de pe modul sint cate 2 pe ramura de 4700/63V,cred ca toata problema vine tocmai din cauza ca nu-s ci-urile originale.

O sa cumpar alte 2 bucati,sa speram ca sint originale,si vedem ce iese:)...

Imi cer scuze pt afirmatiile de mai sus,nu intentionez s-o tin una si buna pe-a mea(ideea) ca nu are 100W! deja in momentul in care altii afirma functionarea corecta a amplificatorului,clar ca e ceva in neregula cu modulele mele!

Multumiri domnilor djlove si mircea calin pt sfaturi si oservatii!Respectele mele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihay

7

• Jimmy

4

• mircea888

3

• djlove

2

Top autori în acest subiect

Traful si filtrajul sunt suficiente, ar trebui sa ai aceleasi performante. totusi nu ai spus ce tensiune are traful pe secundar.Cum ati masurat puterea montajului? cum va dati seama ca nu trece de 100w? prin comparatie cu alte amplificatoare sa stiti ca nu prea merge, urechea nu simte o diferenta de cateva zeci de wati daca este vorba de o putere mare.De obicei piesele contrafacute nu pot disipa aceeasi putere sau se strapung mai devreme ca cele originale, adica ar fi trebuit sa se arda mai usor dar tot trebuiau sa ajunga cat de cat la puterea nominala.

Link spre comentariu

Le alimentam la 34-0-34v cc...in sarcina tensiunea scadea cu aproximativ 2vHehehe....acum nuprea mai am ce sa mai masor ca deja l-am "linistit".....acum chiar am motiv sa cumpar altele :da in schimb am dat de un STK4048II ,uitasem complet de kit-ul asta! Am pt el un traf batranel...rebobinat..in secundar are 37 cu 37v ca, cred ca ies undeva la 50-52v cc si sa vedem ce stie sa faca:) Daca mai e inca "in viata"...."uit" sigur de TDA-urile vietzii momentan!!!Maine ma apuc de el (STK)!!!Intrebare aparte subiectului....si anume: intr-o masina , muzica (zgomotul!!)masurata cu un fonometru(din cele folosite la centrele ITP,in RO nu stiu daca se folosesc,afar da) care sta numai capat scala adica 125db...ce putere(in W) estimati??

Link spre comentariu

Mihay sincer sa fiu nu prea am inteles faza cu zgomotul din masina. Pt a ajunge la 125 dB daca asta ai vrut sa zici e destul un subwoofer bun si 200-300 W putere, pt ca in masina pe partea de bas o sa ai un castig de cativa dB buni,(masina se comporta la randul ei ca o incinta). Vad ca incurci puterea sunetului cu watii...Conteaza difuzorul in primul rand si nu puterea pt ca daca compari un difuzor CHIUNG WUNG si unul bun o sa vezi ca in primul bagi 400W si in al 2 lea 50-100W iar al 2 lea suna mult mai bine si mai puternic.

Link spre comentariu

la intrebarea asta nu poate sa-ti raspunda nici cel mai meserias electronist.ca sa completez ce-a vrut sa zica AlpHso, conteaza SPL-ul difuzorului, adica sensibilitatea, sau cum vrei s-o mai numesti.daca ai un difuzor de 95dB/W/m si unul de 85dB/W/m, primul va avea nevoie de 100W sa ajunga la 125dB iar a doilea va avea nevoie de 1000W ca sa ajunga la 125dB.

Link spre comentariu

un singur TDA7294 trage in general 3-4 amperi/ramura la putere maxima pe sarcina de 8 ohmi, si vreo 5 amperi/ramura pe sarcina de 4 ohmi.sarma din secundarul trafului ar trebui sa fie de de 1.2 - 1.4mm diametru ca sa mearga traful rece.

Link spre comentariu

daca tot vreti kituri de la adelaida cautati cel de 2x100W in Clasa D este super eficient si se poate alimenta pana la maxim 2x30V pe o sarcina de 4 ohmi deci cam 2x70W pe 4 ohmi :) parerea mea este ca suna mai bine ca TDA7294 ...

Link spre comentariu
Vizitator anvaflor_78

ala costa cat 2 fet 100.eu unu am luat un ad-024 de la adelaida.2x70 cu cate un tda 7294 pe fiecare canal.nu am apucat sa-l testez,dar sunt curios sa vad cum se aude.dar cred ca un amplif cu fet-100 o sa-mi fac sigur sa vad cum se aude.

Link spre comentariu
Vizitator anvaflor_78

ptr. chitul ala de la adelaida (AD-024) amplif 2x70 cu tda7294 ce corector de ton mi-ar trebui?asta ptr ca el are pe cablaj si un preamplificator.si ma gandesc ca avand nu stiu daca tot de corector cu preamplificare am nevoie ptr reglaje ?daca folosesc un corector cu preamplificare nu va distorsiona avand in vedere ca are deja un preu pe el?ampliful are cam 250mv sensibilitatea la intrare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări