Vizitator Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Sal.Este cineva de aici care a facut practic asa ceva?Intreb deoarece as vrea sa stiu ce randament are,adica daca este mai buna decat incalzirea clasica cu rezistente de exemplu.Multumesc. Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Am lucrat in domeniu, din pacate nu pot sa-ti zic exact ce randament are, ca am facut mai mult partea de comanda, nu partea teoretica, totul depinde de cuplaj, si pierderile in semiconductoare + pierderile de conductie. Pierderile in sistem cam sunt de 10-15%, restul depinde de cuplaj. Depinde la ce vrei sa-l folosesti, daca vrei sa incalzesti apa, mediu atunci rezistentele sunt cele mai bune, acolo ai randament de aprox. 95%, daca vrei sa incalzesti metal si la adancime controlata si rapid atunci foloseste inductia. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 daca este mai buna decat incalzirea clasica cu rezistente de exemplu.Eu cred ca da,deoarece se incalzeste direct vasul,fara materiale intermediare,cum este la cele cu rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Ma gandeam ca in locul rezistentelor pentru incalzirea apei la o centrala termica pe curent sa folosim principiul inductiei,in ideea ca randamentul incalzirii inductive a apei este mai mare decat incalzirea rezistiva.Adica apa de racire a bobinei sa o recirculam cu o pompa prin calorifere. Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Daca vrei sa incalzesti direct apa prin inductie, nu o sa functioneze, iar daca incalzesti ceva metalic care va fii racit cu apa, o sa ai randament mai scazut, complexitate ridicata, fiabilitate scazuta fata de incalzire prin rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Da,m-am exprimat gresit,nu apa vreau sa o incalzesc direct ci sa racesc bobina si sa recircul apa din ea.Dar daca in loc de un surub de exemplu pus la decalit in interorul bobinei avem un fagure de metal prin care recirculam apa,atunci ar trebui sa functioneze.Daca randamentul este destul de mare (ca sa compenseze complicatiile tehnice)atunci cred ca ar merita facuta o incercare.Ramane de vazut! Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Randamentul maxim il ai la boilerul electric, unde ai scufundat o rezistenta electrica in apa.Prin inductie incalzesti exteriorul metalului, desigur caldura se va patrunde si in interior dar curentii Edy se formeaza pe suprafata, adancimea depinde de frecventa. Mai bine bobinezi pe ceva tub izolator bobina, in interior pui o piesa metalica, si treci apa prin tub, daca racesti componentele electrice cu apa atunci poti sa utilizezi pierderile ca sa preincalzesti apa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Incalzirea prin inductie este folosita in industrie deoarece astfel piesa sa incalzeste in mod uniform in toata masa.Pentru incalzirea apei cea mai eficienta metoda este rezistenta scufundata, cu o suprafata cat mai mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum