Vizitator alin89c Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Salutare tuturor!Ca o introducere, a? dori s? m? prezint. Nu voi spune decât c? sunt un muzician c?ruia îi place electronica.S? compun o pies? muzical?, pentru mine e floare la ureche. ?tiu teorie, armonie, ?i oleac? de contrapunct. Dorin?a mea este s? înv?? electronic? în aceea?i m?sur? în care ?tiu muzic?, cu toate c? nu am habar, mai de nimic (de electronic?). La fizic? n-am fost deloc bun pentru c? aveam un profesor care nu prea m? simpatiza, ?i nici eu pe el. Din p?cate, la vremea aia nici minte nu prea aveam ca s? în?eleg c? fizic? trebuie s? înv?? pentru a avea un bagaj minim de cuno?tin?e în electronic?... De mic m-au pasionat obiectele teleghidate. De la ma?inu?e pân? la avioane d-alea RC. Am încercat s? fac unele obiecte care s? zboare, ba un elicopter cu un motora? dintr-un cd-rom, ba un planor din polistiren cu un motora? tot dintr-un cd-rom, ambele le alimentam cu o baterie de la un telefon. Într-un final mi-am dat seama c? pierd vremea într-o veselie. Atunci mi-a venit mintea la cap ?i mi-am dat seama c? trebuie s? înv?? no?iuni de electronic? pentru ca s? pot progresa, eventual s? inventez, s? citesc scheme, s? aplic, s? lipesc, s? dezlipesc, bla bla bla... Oricum, electronic? vreau s? înv?? pentru ca s? fac un obiect zbur?tor cu telecomand?. Cu ce trebuie s? încep?Mul?umesc! Link spre comentariu
nightmare Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Incepi cu fizica elementara, partea de electricitate. Inveti despre tensiune, curent, putere, rezistenta, capacitate, etc. In acelasi timp iei placi vechi din aparate si iti formezi mana la lipit/dezlipit componente. E necesar sa ai un letcon/pistol de lipit, un multimetru, o pompa de fludor si inca cateva scule elementare (surubelnita, patent, penseta,etc) pentru asamblat/dezasamblat aparate si apucat componente. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 electronica nu o inveti ca pe o carte, ai nevoie de mult timp (adica nici la pensie nu le stii pe toate), rabdare, pasiune s.a.m.dnu poti invata electronica doar pentru ca vrei sa iti faci un OZN sau o pisica electronica, electronica este un studiu constant pe termen lung, si cei mai multi au o atractie spre aceasta meserie.presupun ca inca ai o varsta destul de frageda, asa ca iti recomand "cursul" de la Palatul Copiilor, e mult mai bine sa ai de la cine invata, cineva care sa iti formeze o baza si sa te sprijine.dupa ce ai un minim de cunostinte o sa iti fie mai usor sa "pleci la drum" Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Salutare tuturor!Ca o introducere, a? dori s? m? prezint. Nu voi spune decât c? sunt un muzician c?ruia îi place electronica.S? compun o pies? muzical?, pentru mine e floare la ureche. ?tiu teorie, armonie, ?i oleac? de contrapunct. Dorin?a mea este s? înv?? electronic? în aceea?i m?sur? în care ?tiu muzic?, cu toate c? nu am habar, mai de nimic (de electronic?). La fizic? n-am fost deloc bun pentru c? aveam un profesor care nu prea m? simpatiza, ?i nici eu pe el. Din p?cate, la vremea aia nici minte nu prea aveam ca s? în?eleg c? fizic? trebuie s? înv?? pentru a avea un bagaj minim de cuno?tin?e în electronic?... De mic m-au pasionat obiectele teleghidate. De la ma?inu?e pân? la avioane d-alea RC. Am încercat s? fac unele obiecte care s? zboare, ba un elicopter cu un motora? dintr-un cd-rom, ba un planor din polistiren cu un motora? tot dintr-un cd-rom, ambele le alimentam cu o baterie de la un telefon. Într-un final mi-am dat seama c? pierd vremea într-o veselie. Atunci mi-a venit mintea la cap ?i mi-am dat seama c? trebuie s? înv?? no?iuni de electronic? pentru ca s? pot progresa, eventual s? inventez, s? citesc scheme, s? aplic, s? lipesc, s? dezlipesc, bla bla bla... Oricum, electronic? vreau s? înv?? pentru ca s? fac un obiect zbur?tor cu telecomand?. Cu ce trebuie s? încep?Mul?umesc!important:trebuie sa-ti placa acest hobby Link spre comentariu
Vizitator dmv Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 presupun ca inca ai o varsta destul de frageda, asa ca iti recomand "cursul" de la Palatul Copiilor, e mult mai bine sa ai de la cine invata, cineva care sa iti formeze o baza si sa te sprijine.dupa ce ai un minim de cunostinte o sa iti fie mai usor sa "pleci la drum"Cand e, ce presupune si cum pot ajunge si eu acolo ? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 eu nu cunosc Bucurestiu' dar la noi erau "cursuri" de luni pana sambata (inclusiv).pe vremea aia nu existau taxe obligatorii (cred ca nici acum) si aveai sansa sa iti petreci timpul liber intr-un mediu foarte placut (plus ca invatai ceva din placere nu din obligatie) inscrierile se faceau la inceputul anului scolar (mergea si dupa 3 luni de la inceperea anului ) Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Uita-te pe site http://www.paco.ro/tehnico/index.html. Vad ca electronica nu exista, dar poti incerca la radicomunicati, faci atat electronica cat si radioamatorism, poate te prinde si pe tine microbul Cand aveam si eu vreo 14 ani..ce vremuri..la inceputul unui an scolar ma inscrisesem la 3 cercuri, electronica, electrotehnica si radioamatorism. La primul am stat o saptamana, ma dusesem cu un singur interes, sa fac practic un cablaj, caci doi ani inainte imprumutasem cred ca toate cartile de electronica de la biblioteca judeteana, ma chinuiam sa inteleg despre amplificatoare, preamplificatoare, sunet stereo, componente etc dar nu intelegeam eu cum e cu corodarea aia, din text nu pricepeam nimic (ce dracu oare insemna vopsea nitrolac ) si faceam tot felul de montaje in aer, generatoare de ton, regulatoare de turatie, radiouri pe unde medii... La electrotehnica nu se ducea nici dracu, am fost prima zi, si pana la urma am ramas la radioamatorism, timp de 5 ani, pana am plecat la facultate...dar nu de electronica , ci pe-aproape Link spre comentariu
lucione_cip Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Scuze de offtopic, cred ca e primul subiect gen ''vreau sa invat'', pana acum de cati incepatori am dat toti se dadeau ''stiutori'' si nu vroiau sa asculte. Link spre comentariu
Vizitator dmv Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 am fost pe la palatul copiilor si am intrebat pe la poarta si ceva oameni care pareau ca sunt din administratie dar habar nu aveau de cursuri de electronica. ceva mai specific? sau alte cursuri gratuite de electronica? Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Nu la poarta faci treaba, dute la sectretariat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum