Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio pe Ge

high_voltage_tm

Postări Recomandate

Stie cineva o schema in care sa pot folosi o pereche de EFT250? Am gasit prin fundu' beciului o cutie cu mai multe piese antice, majoritatea noi si m-am gandit sa fac un amplif exclusiv pe Germaniu, sau si cu Siliciu dar tot componente vintage - pe langa perechea de EFT-uri mai sunt si cativa BF215, 2N918, BC107B, BC178C, BC109, AC181C, EFT322 si altele...

:multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• high_voltage_tm

2

• zal

1

• iulidan2

1

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

Salut,iti mai trebuie si 2 perechi AC180(K)/AC181(K),deci complementari,e recomandabil sa nu amesteci in final Ge cu Si,in atac nu e problema,dar la finali e mai indicat asa.Scheme ar trebui sa mai fie,dar tre sa caut,aveam o gramada din tinerete,cu puteri pana pe la 30-40W,dar cel mai bine ar fi sa rasfoiesti un pic colectia Tehnium(o gasesti si pe aici in format electronic)si daca ai sa gasesti Stejarel Granea,sigur o sa gasesti si o schema viabila :rade: Succes.

Link spre comentariu

Da asa e, tre' sa fac rost si de complementari... :jytuiyu gasesc eu ceva, pana la urma.

Am uitat sa intreb: ce reprezinta un marcaj cu vopsea verde pe capsula tranzistorului? Parca se refera la tensiunea de alimentare, da nu stiu la cat ar corespunde aceasta culoare. Oricum, am avut noroc ca am reusit sa deslusesc modelul; inscriptia de pe capacele e stearsa, doar la unul dintre ei a ramas un fel de amprenta abia sesizabila pe metal - fiind legati intre ei am zis ca sunt imperechiati, dar s-ar putea sa fie si unu' NPN iar celalalt complementarul PNP.

O sa caut ceva scheme pe acasa, poate gasesc ceva; numai ce am primit cateva reviste Tehnium si Conex si vreo 10 carti din colectia Teora 300 Circuite Electronice de la un coleg de serviciu - mare pasionat de electronica in tinerete. :dans:

Cam la ce sa ma astept de la un astfel de amplificator ca fidelitate/calitate a sunetului? Ma gandesc ca ar trebui sa aibe o sensibilitae mai buna fata de Si si de aceea cred ca o sa-l folosesc ca amplif la un pick-up, fiind potrivit si ca putere - temperatura cred ca trebuie mentinuta pana undeva in 50 grade, nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări