Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla coil

Vizitator Vladutz_by

Postări Recomandate

Sunt de parerea ca bobinele Tesla nu curenteaza.M-m documentat puternic acum vreo 3-4 ani cand am si construit una.Acum este in laboratorul de fizica al liceului.Am reusit sa scot scantei de vreo 20-25 cm cu ea1.Nu te curenteaza.De fapt nu simti nimik deoarece curentii au cateva zeci de KHz si nervii inceteaza sa mai raspunda la acele frecvente.2.Deoarece au frecvente asa mari,curentii sunt peliculari,nu intra in adancime,circula pe suprafata pielii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

8

• teslina

5

• habarnam

5

• Incepator

4

Top autori în acest subiect

in liceu, aveam un prof la laboratorul de electrotehnica,individul avea o bobina ridicatoare cu contact gen buzerele vechi, adica nu avea frecventa mare (sigur armonici destule).arata ca o cutie de vreo 40X30X60cm, pentru experimente cu tensiuni inalte,faza "demo" era cam asa ne suia pe scaune de lemn, 3-4 indivizi (curajosi) in linie, si dadea drumul la masinarie, eventual mai tineai si cate un tub fluorescent in mana, catre vecinefectele erau interesante, scantei diverse, tubul fluorescent lumina, se mai ridica si parul de pe capul fetelor etc.totul atent supravegheat, suiti pe scaunele de lemn, departe de orice alt obiect / perete.in ce priveste "curentarea" hotuluila stiri era un nene care a pus un fir cu ceva volti, pe ogorul cu pepeni,hotul a veni si a murit,nenea a fost luat la intrebari, pentru omor.in cazul in care-ti pui acasa asa ceva, pune si un afis mare in care sa anunti cam ce se petrece, poate legile de-acum sau mai schimbat.ca parte haioasa, un autocolant lipit pe un TIR (camion) in spate.aproximativ cam asa:'CEI CARE SUNT PRINSI CA INTRA IN ACEST CAMION VOR FI IMPUSCATI.SUPRAVIETUITORII VOR FI IMPUSCATI DIN NOU.'

Link spre comentariu

Iaca si filmuletele promise...

Manuta prajita, specialitatea casei:

http://www.geocities.com/livvasil/Tcarcs1.avi

Interesant, miroase a pui prajit prin camera. Ia sa cresc un pic intensitatea arcurilor...

http://www.geocities.com/livvasil/Tcarcs2.avi

Nu am avut neon la indemana asa ca am incercat cu un bec de 300 W:

http://www.geocities.com/livvasil/Tcbec1.avi

Urmatoarea chestie am vazut-o pe Dr Megavolt site si ...trebuia sa o incerc si eu:

http://www.geocities.com/livvasil/Tcbec2.avi

Enjoy

teslina

P.S. Chestiile astea nu sunt recomandate pentru incepatori.

Link spre comentariu

la 2kV 1-2mA MORI sigur :evil: :twisted:

deci in nu mai stiu ce "carte" scria ca electrocutarea(moartea) ar fi atunci cand trece >6-7mA prin inima.. in alta parte am gasit vreo 8-9mA si in alta parte peste 5 mA... deci oricum la 1-2 nu ai cum sa mori ..
Salut

Practicand meseria asta m-am curentat de ...ori Cel mai sus a fost la 18KV. Era f obosit si am atins cablul de FIT de la un TV alb negru, care debiteaza maxim 1mA.

Senzatia a fost de oprire a inimi si a respiratiei...

Am stat putin, am baut niste apa si am atins cablul inca o data. Mi-a fost clar ca trebuie sa ma duc acasa. Si urgent...

Dupa cativa ani, fosta mea sefa, Dzeu s-o odihneasca, uitand ca respectivul e sub tensiune, a atins un cablu de 27 de KV dintr-o instalatie profesionala de obtinere a imaginilor...Un coleg, intelegand situatia si stind ca e mai rapid sa actioneze decat sa vorbeasca, a incercat sa-i opreasca mana, dar pana sa o atinga...Asa ca am vazut toti din camera respectiva arcul dintre mainile lor. Noroc ca nu a apucat sa-si inclesteze mana pe cablu. Chiar si dupa o ora erau inca afectati.

Pe vremuri, cand m-am apucat sa de electronica, moartea prin electrocutare mi se parea normala pt meseriasi....Pana cand am vazut o executie pe scaunul electric, inclusa intr-o serie de reportaje despre viata din SUA. Stiind ca nu e trucaj, am fost - putin spus- socat...Barbarie mai mare decat asta nu exista. Cand ii vezi fumul care iese din cap...Apoi datorita cedarii nervilor se produce defecarea si urinarea...

Ia cititi ce zice aici

"The executioner presses a button on the control panel to deliver a first shock of between 1700 and 2,400 volts, which lasts for between thirty seconds and a minute. This is automatically timed and controlled. The current must be under 6 amps to ensure the body does not cook. Smoke usually comes out of the prisoner's leg and head. A doctor then examines the prisoner who if not dead is given a further shock (In some states this is done automatically by the control gear)

A third and fourth are given if necessary.

On average the process takes 2 min 10 seconds and two shocks are given.

The first shock runs for up to one minute and normally destroys the brain and central nervous system. It also causes complete paralysis due to every muscle in the body contracting and staying contracted whilst the current is flowing. This makes heartbeat and respiration impossible. The second shock continues the process to ensure the heart beat does not resume. The prisoner is supposed to be rendered unconscious in 1/240th of a second.

After electrocution the body temperature rises to about 60oC and is initially too hot to touch. Heating destroys the body's proteins and "bakes" the organs.

Physical reactions include heaving chest, gurgles, foaming at the mouth, bloody sweat, burning of the hair and skin, and release of faeces.

The body has to be allowed to cool before an autopsy can be performed.

According to the... deputy chief medical examiner of.. "The brain appears cooked in most cases."

Vezi si http://www.richard.clark32.btinternet.co.uk/chair.html

Stiu ca am deviat, si inca mult, dar era in topicul discutiei..

Flor

Link spre comentariu

Barbarie mai mare decat asta nu exista

Nu e deloc barbarie, iar motivul l-ai dat chiar tu:

The prisoner is supposed to be rendered unconscious in 1/240th of a second.

Se poate intampla sa te chinui mai mult de la un glont ... Desigur, asta e cazul ideal, cand toata treaba functioneaza ca la carte, dar ideea din spatele acestor executii este sa impresioneze cat mai mult, fara a-l chinui prea tare pe viitorul decedat. La fel se intampla si la gazare, si la injectie letala. Mie mi se pare geniala ideea.

Sorry for the OT :d

Link spre comentariu

In timpul studentiei am comentat cu cineva cazul Anda. Fata ciopartita si aruncata prin WC-uri. Asa am ajuns sa-l cunosc pe nefericitul de Samoilescu, taximetristrul care fusese scos tap ispasitor, pt ca lui Ceasescu trebuia sa i se raporteze inchiderea cazului. Ai auzit ce a patit omu-evident nu Ceasca-? Ti-ar convenii sa fi fost in locul lui?Am cateva intrebari:Ai vazut caseta de care scriam, sau vre-un film cu o executie pe scaunul electric? Suntem OAMENI sau ...Animalele ucid din necesitate. Hrana, teritoriu...Cu ce le sunt cei care voteaza pt moarte superiori asasinilor? Prin inteligenta? Exista erori juridice, unele chiar fara intentie... Ai vrea sa platesti tu pt altu? FlorP.S Cred ca depasim topicul. Am vrut doar sa arat limitele curentului si efectele lui...Oricum, eu inchid urmarirea subiectului.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator mosul

Si totusi la bobina tesla este un curent de frecventa foarte mare... care nu strabate corpul, ramane doar la suprafata (efect pelicular).Am vazut pe nenumarate situri referitoare la bobina tesla cum creatorii ei putea sa atraga scantei spre propriul corp fara probleme (aveau doar o vergea metalica in mana sau manusa de metal, pt ca pielea sufera arsuri la locul de contact, fara a electrocuta)... sau stateau unii pe platforme metalice legate la bobine, tinand in maini tuburi etc.Dar... ei avertizeaza, pe buna dreptate... kestiile astea pot fi periculoase de la un punct incolo (a se citi intensitate :d (de-acuma chiar repet ce s-a spus, scuze...) )

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca va plac filmuletele, am mai facut doua. Pentru a le vizualiza trebuie sa le downloadati de pe internet (erau prea mari ca sa le bag pe un site free).

1. Dublu rezonant tesla coil cu semiconductori:

http://www.turboupload.com/d/24236/Avseq05.mpg.html

2. Opusul lui este un mic transformator alimentat cu o simpla bobina de inductie alimentata de la retea cu un variator de tensiune

http://www.turboupload.com/d/24243/Avseq06.mpg.html

In cazul in care nu aveti codec-ul potrivit cautati aici:

http://www.free-codecs.com/download/Codec_Pack_All_in_1.htm

Ce nu face omu' cand se plictiseste...

teslina

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator tomsofts

si totusi, nu stiu daca s-a mai comentat ideea in cadrul altui topic, dar ceva similar si, cred eu, mult mai sigur ar fi construirea unei scari a lui Iacob (Jacobs ladder). E aparatul acela cu 2 tije metalice apropiate la baza si departate la varf (formeaza un V).. eu unul tot incerc sa construiesc asa ceva.. cat de cat functional, dar nu gasesc o schema simpla si eficienta.. DECI, daca cineva vrea neaparat efecte cu scantei, ar trebui sa inceapa cu acest aparatRUGAMINTE .. daca nu cumva e prea deviata.. postati link-uri catre asemenea scheme ale scarii lui Iacob (avand in vedere ca din acest aparat se poate obtine si o bobina tesla nu cred ca am divagat prea mult) :!: cheers

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări