Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla coil

Vizitator Vladutz_by

Postări Recomandate

Vizitator Vladutz_by

Stiti sigur jocul Red Alert 2. In jocu asta nu mai stiu eu ce tara avea asa ceva tesla coil. Acel tesla tragea cand un omulet inamic se apropia sau cred ca mai bine zis intra in raza sa de actiune.Se poate face asa ceva ? nu sa traga in inamic :d ci sa traga in orice obiect intra in raza sa de actiune.Sper sa intelegeti ce vreau sa zic :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

8

• teslina

5

• habarnam

5

• Incepator

4

Top autori în acest subiect

Bai dar ai postat exact unde trebuia si plus ca subiectul este foarte intereeesssaannt.

:x

Carciuma sau Bodega, ii ziceti voi cum vreti

Aici se discuta orice care nu tine de electronica de la tunsul pisicii la vacante in Caraibe.

Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by

Carciuma sau Bodega, ii ziceti voi cum vreti

Aici se discuta orice care nu tine de electronica de la tunsul pisicii la vacante in Caraibe.

Totusi cred ca aceasta chestie mai tine de electronica :)

Daca moderatorii considera ca nu e asa ii rog sa mute acest subiect

Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by

daca tu chiar vb serios tin sa iti spun ca eu nu discutam despre acel joc redalert2 ci despre acel tesla coil prin care trece curent electric ! deci tine de electronica ca sa zic asa :) si intrebam daca se poate realiza asa ceva ! 8)

Link spre comentariu

se poate realiza. dar nu-ti recomand.de fapt este vorba de un transformator ridicator comandat la frecvente de zeci de kHz, care genereaza tensiuni foarte inalte. de pe electrodul superior (in forma de tor) "sar" descarcari electrice in toate obiectele care-l inconjoara.cauta pe google, si vei gasi informatii suficiente despre ele.

Link spre comentariu

s-a mai discutat asa ceva..sau o tentativa..

Posted Image

(clic pe imagine)

si inca una asta are niste link-uri interesante..merita vazute..

Posted Image

(clis pe imagine)

Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by

ok merci mult pentru linkuri :)dar am o intrebare e asa cum spunea cineva mai sus "trage" in toate obiectele din jur ? in cazul asta e cam periculos :d

Link spre comentariu

depinde.. nu voltajul ucide...ci curentul.....adica daca ai 2kV si 1-2mA te pisca intradevar dar nu patesti nimic..pe cand daca ai 100V si curent mai mare risti ca sa simti curentl mult mai tare..si deci si efectele sa fie mai puternice...prin link-urile alea cineva tinea mana langa aia si toate acele scantei se "terminau" pe mana lui ...si nu a patit nimic...cum ziceam..curentl ucide.. daca ai curent mare DA...e FOARTE PERICULOS dar daca e ff mic..nua..si cu cat curentul e mai mic cu catat obtii scantei mai subtiri..

Link spre comentariu

la 2kV 1-2mA MORI sigur :evil: si haideti sa lamurim o data chestia asta cu curentatul. Corpul uman are o rezistenta care variaza in functie de mai multi parametrii, putand fi considerata intre 100Kohm in caz de piele uscata, undeva pe la cativa K pt piele uda si chiar atingand marimi de ordinul sutelor de ohmi in cazul mucoaselor. deci. curentul care trece prin tine depinde de tensiunea la care te curentezi si rezistenta ta. asa ca este mult mai probabil sa te curentezi la o tensiune mai mare in aceleasi conditii atmosferice si aceleasi puncte de contact. Si inca ceva. o baterie de 1,5V care poate debita 1000A nu are nici o sansa sa te curenteze. Eventual simti furnicaturi pe limba (sau daca o aplici la baza nervului VAG, atunci ai toate sansele sa intrii in fibrilatie si sa mori - caz foarte putin probabil)Deci concluzia ar fi: aveti grija la tensiunile mari. o bobina tesla bine facuta poate atinge cateva sute de KV. La tensiunea aia, ajunge o singura descarcare prin tine, si avem mai putin cu un membru pe forum :twisted:

Link spre comentariu

la 2kV 1-2mA MORI sigur :evil: :twisted:

Posted Image

deci in nu mai stiu ce "carte" scria ca electrocutarea(moartea) ar fi atunci cand trece >6-7mA prin inima..

in alta parte am gasit vreo 8-9mA si in alta parte peste 5 mA... deci oricum la 1-2 nu ai cum sa mori ..da simti oricum.. Posted Image

daca ai puneun traf normal fara sa ai cum sa controlezi amperajul.. sau unu de la 50hz normal.. daca faci scurt, sarma de cu poate sa dea si de 10 ori curentul care il debiteaza in mod normal (in mecie e de 7 ori curentul debitat, dar daca ai primarul puternic, si tensiuni mari atunci poate urca pana la de 10 ori..sau mai mult ) in cazul acela....Posted Image

Link spre comentariu

aaa... si inca ceva..

transformatoarele ridicatoare si tesline-le NU folosesc AMBELE fire de la transformator.. sau nu cred ca le folosesc pe amandoua...

un fir e masa cum ar venii, si unu le faza.. si masa NU face scantei.. iar faza daca e pusa in apropiere la aproape orice se fac scantei mici...

de ex: un transformator ridicator de vreo 12-16kV si 2-2.5kW Posted Image

(nu glumesc..am sarma de 0.18-0.32mm in secundar, si 2.2-2.5 in primar..nu mai stiu exact de care)

teoretic daca te curentezi la asta.. acolo esti Posted Image

la fel si practi..daca atingi AMBELE fire..

daca atingi nulul din secundar..nu simti nimic.. dar daca atingi faza.. (nulul fiind lasat NECONECTAT) atunci te pisca putin..cam ca si cum te curentezi de pe la 80-100V dar atata....pt ca daca nu..atunci acum eram "dus" de mult

si cu faza faci scantei linistit..

se fac pe aproape orice.. de la beton. pana la aproape orice bucata de fier..

depinde cat de lungi sunt asta depinde de cat de bine fac contact ele cu pamantul..

Link spre comentariu

Mai oamenilor de ce incurajati un astfel de experiment daca "copilul" vrea sa vada in realitate ceea ce se intampla in joc :?: Eu zic sa nu mai dezvoltati subiectul indiferent la cati mA ar rezista corpul uman, in copilarie am facut o tampenie legata de tensiune si....Hai sa incheiem subiectul si sa ii spunem scurt ca nu merita experimentat.Parerea, sincera a mea

Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by

gata am inteles nu ma joc cu asa ceva :d e prea mult pentru cunostintele mele si daca as incerca cred ca ar fi ceva cu mult fum :twisted:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări