Vizitator adrian_vista Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Salutare!As dori si eu o schema de protectie la supratensiune(peste 2A) cu relee daca se poate.Daca consumul depasese 2A sa se declanseze releul si sa intrerupa alimentarea.Multumesc. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Daca vorbesti de amperi, inseamna ca vrei protectie la supracurent, nu la supratensiune. Da mai multe detalii, ca sa inteleaga lumea ce vrei... Link spre comentariu
Vizitator adrian_vista Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Da la supracurent. Aveti vreo schema? Link spre comentariu
Vizitator adrian_vista Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Sursa este simetrica,nestabilizata,filtrata si are 2x25v. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Daca nu e nevoie de precizie, cel mai simplu e cu 2 contacte REED (cum sunt cele de la semnalizatoarele auto), peste care infasori cateva spire. Cele 2 bobine le inseriezi pe iesiri. Contactele vor actiona releul. Este cel mai simplu releu de curent care se poate imagina. Link spre comentariu
Vizitator adrian_vista Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Da dar asta ofera protectie la scurtircuit nu si la suprasarcina deci transformatorul se poate suprasolicita. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 De ce la scurtcircuit??? Daca pragul e fixat la 2A, nu se va atinge curentul de scurtcircuit, presupus mult mai mare.... Link spre comentariu
Vizitator adrian_vista Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Nu am asa ceva pe acasa.Am doar niste contacte cu bobina de 12vdc.Eu vroiam ceva cu tranzistoare si relee.Am vazut pe undeva dar atunci nu i-am dat importanta.Tu probabil te-ai gandit la asa ceva. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 ...Tu probabil te-ai gandit la asa ceva.Nu. Am precizat ca folosesti CONTACT reed, nu RELEU reed, deci numai contactul, bobina o faci tu cu cele cateva spire pe care le inseriezi cu sarcina. Link spre comentariu
Vizitator adrian_vista Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Atunci pot face ceva cu relee reed? Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Cu contacte reed, nu cu relee reed.Contactele arata asa:[attachment=0]contacte reed.jpg[/attachment] Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 ...Daca consumul depasese 2A sa se declanseze releul si sa intrerupa alimentarea...Asta face circuitul din schema de mai jos:[attachment=0]reedprot1b.png[/attachment] Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 poate un circuit de genul siguranta electronica: http://freecircuitdiagram.com/2008/08/0 ... c-circuit/ Are ceva dezavantaje, in sensul ca mai ai cadere de tensiune pe circuit. Depinde daca asta e acceptabil sau nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum