Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Galactic - hiperbanda

gabimilo1

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.La tv Galactic 21G180N doresc(daca se poate) sa modific (sa largesc) din meniu service banda de receptie a selectorului.Tv-ul a fost la reparat acum un an deoarece era in garantie iar cind l-am adus acasa am constatat ca nu mai receptioneaza toate programele pe care le receptiona inainte de depanare.Defectul pentru care a fost la reparat a fost inverzirea ecranului(defect: tranzistor de pe modulul video- bf 422 parca).La vremea respectiva am crezut ca depanatorul mi-a inlocuit din cine stie ce motiv si selectorul dar zilele trecute l-am desfacut pt acelasi defect( inverzirea ecranului) si nu este umblat decit pe modulul video deci probabil a modificat ceva in meniu service.Stie cineva cum sa revin la hiperbanda?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabimilo1

6

• BUGHIU

3

• maresmircea57

2

• spyry

2

Top autori în acest subiect

Salut .Aceiasi problema am mai intilnit si eu ,dupa ce a fost dus tv -ul la reparat in garantie cu defectiunea "defocalizare " cei de la garantii au schimbat sasiul tv-ului si a venit cu acelasi defect ca al dvs defect care nu sa remediat decat prin inlocuirea selectorului de canale defect ,din meniul service nu se rezolva problema.PS Posibil ca si dvs sa vi se fi intamplat aceeasi problema :da

Link spre comentariu

Dl Spyry stiti cumva ce model de selector cu hiperbanda s-ar potrivi?(eventual un cod ceva?).Multumesc.La acest tv intr-adevar dupa ce l-am adus de la depanare se rezolvase problema cu imaginea verzuie dar a trebuit sa-l duc inapoi deoarece multe canale se vedeau foarte rau iar cind l-am sunat pe depanator si i-am spus de noul defect replica acestuia ca pentru sine dar cu voce tare a fost:''Cum naiba domnule ca n-am umblat acolo!",dar unde nu umblase numai el a stiut. Acum realizez ca s-ar putea sa-mi fi schimbat intregul sasiu cu un altul cu selector normal.

Link spre comentariu

Spuneti ce scrie pe selector. Din cate stiu, acest tip de selector nu se gaseste. Dar, se poate sa nu fie selectorul defect. Puteti incerca sa rescrieti memoria cu un dump bun, inainte insa, sa salvati continutul memoriei! In attach aveti scema.

Link spre comentariu

Aveti in attach doua dumpuri. Incercati. Intrarea in meniul service se face apasand butonul MENU de pe telecomanda, apoi , tastele 6,4,8,3 Pe ecran apare M Prin apasarea tastelor de la 1 la 5 se poate intra in cele patru pagini ale meniului. Iesirea din service se face cu tasta standby.

Link spre comentariu

Buna seara.Multumesc tuturor forumistilor pentru interesul si ajutorul acordat.Din pacate nu detin aparatura necesara pt. programarea memoriilor tv.Am sperat ca modificarea benzilor de receptie ale tv. se poate face din meniul service banuind ca acolo a si fost modificat ceva de catre cei de la atelierul de service.Altfel nu sint dispus sa mai investesc bani in aparatura, Galactic nefiind un tv care sa merite asa ceva iar eu nu ma ocup decit de depanarea tv - urilor personale ( daca acestea nu presupun defecte complicate).

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Buna seara. Domnilor, am o mare rugaminte la d-voastra. Am un TV. Galactic 21G180 caruia i sa ars prima data tranzistorul (V451) D1651(D1565). Am inlocuit respectivul tranzistor si un condensator electrolitic de 470mf/50V. A functionat aproximativ o saptamana dupa care nu a mai vrut sa mearga din nou. Am schimbat din nou doar condensatorul, am verificat si tranzistorul care de data asta nu mai avea nimic, iam dat drumul si a functionat. Din graba insa cand a fost sa-l montez uitand ca nu lam scos din priza, am atins cu mana placa in dreptul tranzistorului C5287. Ma zgatait nintel dar din pacate tranzistorul sa ars si sa mai ars si rezistenta de 3,9/6w dinainte puntii redresoare. Dupa multe intrebari si cautari am inlocuit tranzistorul respectiv cu un C5148 pe care la ars si pe acesta . Acum am gasit un 2SC5331 1500V/15A/180W, am pus un bec de 60w in locul sigurantei, am scos tranzistorul D1651, lam controlat si nu are nimic, nici nu lam montat la loc, am scos si rezistenta R541 si 541A, iam dat drumu, se aprinde becul pentru un moment dupa care ramane filamentul usor inrosit, ceea ce dupa parerea mea nu ar trebui sa se intample. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa fie Transformatorul T511 in scurt?

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

salut.

La acest televizor mi-a aparut de ceva vreme un tiuit deranjant in timpul functionarii si imaginea este putin zimtata pe laterale, banuiesc ceva condensatori devalorizati ; l-am desfacut si imi par putin umflati c414, c562, c551, c551A.

Avind in vedere faptul ca am o experienta redusa in depanare si ma ocup rar de asa ceva (doar aparatele proprii ) v-as ruga sa-mi spuneti daca schimbarea conzilor de mai sus mi-ar putea remedia defectul si daca ar mai trebui sa mai schimb si altii. Mentionez ca tv - ul functioneaza  impreuna cu receiver digi.

Link spre comentariu

salut.

La acest televizor mi-a aparut de ceva vreme un tiuit deranjant in timpul functionarii si imaginea este putin zimtata pe laterale, banuiesc ceva condensatori devalorizati ; l-am desfacut si imi par putin umflati c414, c562, c551, c551A.

Avind in vedere faptul ca am o experienta redusa in depanare si ma ocup rar de asa ceva (doar aparatele proprii ) v-as ruga sa-mi spuneti daca schimbarea conzilor de mai sus mi-ar putea remedia defectul si daca ar mai trebui sa mai schimb si altii. Mentionez ca tv - ul functioneaza  impreuna cu receiver digi.

Ceva sigur...nu cred că poate să va spună cineva:..e posibil să mai fie  şi alţii ...dar dacă nu aveti cu ce-i măsura...o să fie greu de descoperit care mai sunt.

Editat de elmar
Link spre comentariu

salut.

Pentru maxim 10 lei  cat costa cei 4 condensatori....puteti sa-i schimbati sa vedeti efectul....mai tiue si zimteaza sau nu??!!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Salut.

Am rezolvat azi prin inlocuirea celor 4 conzi , cost total 1,8 lei ( 45 bani bucata la un magazin in oras.) - nu mai tiuie si nu mai zimteaza. Nu am masurat niciunul dintre conzi deoarece nu am aparatul necesar, m-am marginit doar la inlocuirea lor directa.Toti 4 pareau putin de tot (abia perceptibil) umflati.

Daca intereseaza pe cineva , pe schema pe care m-am uitat eu c562 are 1000 micro la 35V dar pe sasiu era 470 micro la 35 v. L-am inlocuit cu 470 micro la 40 v.

Mentionez ca tv - ul a mai avut ca defect in urma cu vreo 3 ani inverzirea ecranului  (dupa iesirea din garantie parca), am schimbat tranzistorii de pe modulul final video BF 422 si BF 423, initial cu unii din magazin, noi - nouti, insa nu au tinut prea mult - aprox. 6 luni, apoi i-am schimbat din nou cu unii din recuperari si vad ca acestia au viata mai lunga.

Boala grea cu piesele astea noi.....citesc pe-aici ca sint stifturi cu ghiotura...nu mai poti avea incredere in nimic.

Multumesc, seara buna tuturor.

Link spre comentariu

am schimbat tranzistorii de pe modulul final video BF 422 si BF 423, initial cu unii din magazin, noi - nouti, insa nu au tinut prea mult - aprox. 6 luni, apoi i-am schimbat din nou cu unii din recuperari si vad ca acestia au viata mai lunga.

Boala grea cu piesele astea noi.....citesc pe-aici ca sint stifturi cu ghiotura...nu mai poti avea incredere in nimic.

Multumesc, seara buna tuturor.

....si sperati ca ,condensatori noi sa tina mai mult.....la pretul ala...?!?! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări