aygun Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Salutare tuturor !De mulra vreme va tot zic ca modific monitoarele TFT care vin cu CCFL-urile arse sau cu invertoarele defect ( defectele cele mai comune si in multe din cazuri ireparabile ) . Acum a venit vremea sa va si arat cum arata o lucrare de acest gen.Mentionez ca este o operatiune mare consumataoare de timp . De regula termin un asemenea display in 6 sau maxim 8 ore de munca fara intrerupere . rezultatele se poat vedea in fotografii. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 continuare Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 continuare again Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 ...the final pictures .Astept comentarii si / sau intrebari .Poate reusim sa facem si un pwm comandat de monitor . Momentan reglez stralucirea la un anumit grad , astfel incat sa asigure si o iluminare buna dar si o calitate buan a imaginii.Numai de bine Aygun Link spre comentariu
dorofteius Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Arata bine. Eu am facut aceeasi chestie la mai bine de 10 calculatoare ( hmi) de utilaje, avand in vedere ca la astea chiar nu gasesti de nici o culoare lampi sau piese pt invertoare. Treaba e ca mie imi ia max 2 ore . . . Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Super! Dar oare calculatoarele astea de procese tehnologice nu au displayul mai mic ?Asta pe care l-am facut acum este de 24 " si are un total de 120 de leduri ( 60 sus si 60 jos ).60 de leduri x 4 terminale de lipit , taiat , aliniat .....Apoi gruparea acestora . Firele ptr grupare sunt trase pe laterala benzii de leduri.Finizajele pentru introducere in locase , izolarea locaselor ptr ca sunt din tabla si nu imi permit sa faca scurt in timp .Ca sa nu mai pun dezasamblarea intregului monitor cu tot cu panoul lcd , stocarea componentelor ( daca se intimpla sa murdaresc numai folie din cele 4 de polarizare am pus-o , o sa vad o pata sau o dung ain spate ) .Asta ca sa nu mai pun cablajele , testarea ledurilor .....Numai demontarea intregului tft imi i aintre 30 si 45 min iar aici ziv TOT tft-ul avand grija sa nu sparg ecranul. Link spre comentariu
dorofteius Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Mie mi-au cumparat oamenii de la aprovizionare, folie cu leduri pe ea , deci la mine nu a mai fost necesara alinierea si lipirea ledurilor. Iar lcd-uri de utilaje am si mai mici si mai mari. 10 inch , 17 inch . . . Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2009 De care folie ? Cat de lata ? Ce tip de leduri ? Ce distanta este intre leduri ?Multzam anticipat ptr raspunsuri Link spre comentariu
Vizitator yo8aiv Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 salut aygun, poti te rog sa postezi niste detalii cu ceea ce ai facut tu aici, alimentarea ledurilor o schema .. cat m-ar ajunge si pe mine sa fac o treaba deasta (gologani), si ce tip de led banuiesc ca sunt superbright si bineinteles de unde le-as putea cumpara. Ma gandeam si eu demult sa fac cv cu leduri dar nu prea am avut timp, monitorul (cred ca e de 15 un dell )pe kre vreau sa fac experimentul l-am adus de afara evident de aceea nici nu m-am grabit sa al fac.Nice job. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Salutare 1Nu tine de componente ci in mare parte de feelingul celui care realizeaza astfel de lucruri.Partea CEA mai dificila este sa pui ledurile alea in in asa fel incat sa incapa in locul lampii. Eu am ales sa le pun pe o placutza de cablaj de test taiat la dimensiunea necesara . Am pus ledurile unul langa altul , am indoit pinii spre interior ca sa nu cada de pe cablaj , am lipit ledurile de cablaj ( dupa taiere raman niste semicercuri din cablaj ) , tai pinii lamasi in surplus ....Pe laterale am cablat cu fir de la cablurile IDE de calculatoare . Modalitatea de montaj ? Dupa cum am obisnuit , serie paralel . Grupuri de cata 4 leduri piranha legat eserie , toate grupurile puse in paralel. Atat. Fara rezistente , fara nimic. Sursa in comutatie de 12v/1A pe care il inghesui in monitor si cu asta basta.Ledurile sunt cele puse si in topicul Bec cu 100+ leduri . Citeste-l si ai sa gasesti si datasheeturi and stuff.Numai de bine. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Fara rezistente? Sa vedem daca vor rezista mai mult ca iluminarea originala in cazul asta Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Hai mai man , si tu acum :)Comunicam de destula vreme ca sa stii ca asa fac eu treburile cu ledurile alea de 130 grade. Ai citit pdf-ul cu datasheetul , ai vazut ce tensiune suporta asa ca trust me ca merg fara sa caraie si merg de muuuuulta vreme.Chiar si lampile alea de le-am pus in magazin merg fara rezistente.Am monitoare facute in felul asta de muuuulta vreme ca sa nu mai zic ca am si tft-uri de notebook care merg cu asemenea modificare.Daca nu mergea in acest mod nu faceam dar merge f bine si de aceea le folosesc astfel.Cata vreme merg f bine ce rost are sa schimb ceea ce folosesc uzual ?In momentul in care o sa am rateuri atunci o sa schimb cate ceva. Pina atunci merg f bine astfel. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Ledurile nu cad din prima,in timp scade fluxul luminosStii si tu ca nu-s decord cu alimentarea directa Link spre comentariu
Vizitator andreuta Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 am si eu un monitor Belinea de 19 ....cu lampile sau invertorul duse.....si ca sa nu i-mi mai bat capul vreau si eu sa pun leduri in loc de neoane....Va rog sa-mi spuneti si mie ce leduri trebuiesc??in principiu am inteles ca trebuie facut in sir de leduri de marimea lampilor vechi care sa intre in locul lampilor si apoi alimentate ca sa se aprinda.Asta e tot s-au mai este vreun secret??? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Am primit de vre-o saptamana un tv LG LCD de 22 inci cu invertor si/sau tuburi defecte. Televizorul are 3 ani vechime si-n afara de backlight nu are alte probleme. Am cautat si gasit componente de schimb - invertor =160 lei + transport, tuburi CCFL = 45 lei/bucata, cam scumpe, nu-i asa ? Si tv-ul are 4 bucati din care doua sunt obosite rau.O solutie buna, dupa cum unii banuiesc, ar fi trecerea pe iluminat cu leduri albe, superflux sau SMD. Problema este ca nu pot sa iau legatura cu cei ce au mai realizat asa ceva inainte, cum ar fi Aygun sau Dorofteius, desi le-am dat MP. Probabil nu au mai avut timp de forum. Ce as vrea eu de la colegii de forum care au mai realizat modificari asemanatoare, este sa i-mi dea niste idei de unde au gasit leduri SMD sau superflux mai ieftine, eventual ce solutii au gasit astfel incat sa nu cumpar aiurea. Pe criza asta nu-mi permit sa fac experiente cu banii mei sau ai altuia.Ma gandesc sa folosesc 100 de leduri, 50 sus si 50 jos, dar cei ce vand la bucata le dau scump, iar la benzile cu leduri sunt niste preturi de belea. Am gasit la o firma, leduri piranha, alb pur la 0,7 lei/bucata, cred ca ar fi cel mai bun pret de pana acum. Totusi, a mai facut cineva recent modificarea pe leduri, si cu ce rezultate/costuri ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum