Bullix Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Salut tuturor! M-am lovit de urmatoarea problema si, cum chiar n-am mai lucrat cu asa ceva dar stiu in linii mari despre ce e vorba, poate imi veti putea spune cine e de vina - eu sau aparatul. A trebuit sa ajut pe cineva sa monteze la o farmacie un DVR stand-alone cu hard-disk integrat pentru 2 camere de supraveghere clasice, dar cel mai important era sa mearga conexiunea cu netul, deoarece tipul avea nevoie sa poata avea acces oricand si de oriunde la imagini, in mod Live, folosind programul inclus in pachet si o simpla conexiune la net. Aparatul e marca Raysharp (sau Ray Sharp, in fine), cu suport pentru maxim 4 camere si conexiune la net prin interfata de retea clasica integrata. El este facut sa functioneze fie in modul DHCP, fie prin setari statice (cel putin asa zice in manual). De asemenea, ofera si conectivitate USB pentru PC, dar asta nu ne interesa cred eu. Softul furnizat oferea optiunea NET, prin care sa se faca acces direct la aparat, cerand ca metoda de logare un user si password setate in prealabil chiar pe aparat, precum si un hostname care banuiesc ca era IP-ul cu care lucra la momentul respectiv aparatul. Totodata, setarile aparatului se faceau folosind un TV, macar provizoriu, conectat prin iesirea video a DVR-ului, pentru a putea vizualiza meniul. Am incercat sa setez in ambele moduri, si prin DHCP si prin IP static, atat pe o conexiune de Romtelecom din asta actuala, cat si pe o banda de cartier cu IP static, si tot degeaba. Programul refuza sa ma logheze, de asemenea nu mergea nici macar sa accesez IP-ul printr-un browser, in mod clasic, desi aveam ping finit la acel IP.Setarile de net accesibile prin meniul DVR-ului erau complete: IP, SM, GW, DNS1 si DNS2, deci am putut face setarile asa cum trebuie. Aparatul merge in mod local, dar.... egal cu zero. Nu merge fix ce-i trebuie omului. Cine a fost de vina, eu sau aparatul?Numai bine! Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 ai spus ca DVR-ul merge in reteau locala? daca da clar tu esti de vina, adica setarile nefacute in router/modem de a deschide un port de comunicatie. Link spre comentariu
Bullix Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Nu, scuze, prin local ma refeream la aparatul in sine, adica el in sine merge, inregistreaza pe hard-disk, merge ok, numai legatura cu reteaua se face fie defectuos, fie se face bine dar are softul o problema. Ping reusesc sa dau, merge ok, dar transmisia imaginii prin soft nu se face, orice as face, adica nici nu se conecteaza macar. Si nici prin browser.A folosit sau configurat cineva asa ceva pana acum? Imi puteti recomanda un aparat despre care sa spuneti barem ca l-ati vazut functionand corect pe treaba asta? Si eventual, chiar si pe linii din astea gen Rds, Romtelecom si altele in genul asta? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Bulix sunt sute de astfel de aparate care functioneaza perfect/aproape perfect.am instalat cateva modele de la AVeRMedia, q-see si niste no name-uri, de la cele mai taiwan-eze pana la cele mai chinezesti toate care au avut ethernet au mers pe net, mai greu sau mai usor, direct din browser sau cu softul dedicat, pe router/modem sau direct, pe RDS (mult mai bine) sau pe romtelecom (cu kkciosul ala de modem huawei)'al mai folosit: EB1304NET (plus ca roel-ul sunt seriosi la garantie - dar pretul nu e cel mai mic) Link spre comentariu
Bullix Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Daca nu l-a returnat omul inca, o sa i-l mai cer sa ma chinui un pic singur sa vad daca ii dau de cap. Vedem ce-o iesi, dar iti garantez ca dupa o zi intreaga de chin, sigur am incercat in toate felurile posibile... Dar niciodata nu poti fi sigur. Am facut de la bun inceput cam tot ce mi s-a recomandat in dreapta si-n stanga. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 eu daca nu ii dau de cap dupa prima ora ma recunosc invins si iau frumusel manualul/CD-ulam avut probleme cu o porcarie (si foarte scump) dar am rezolvat problema imediat ce am conectat DVR-ul direct la PC (am setat un ip intre PC si DVR)sau daca ai un Router disponibil, baga DVR-ul la LAN, si PC-ul tot la LAN, vezi daca DVR-ul isi ia ip din router (de ex 192.168.1.2) sau il setezi tu manual si incerva in reteau locala. adica mai intai pinguiesti DVR-ul si dupa intrii pe ip-ul local Link spre comentariu
Bullix Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Bun, pana aici m-am prins. Dar cu softul, tu cum procedezi? Te duci la parinti in vizita, sa zicem, te asezi pe PC-ul lor, ai programul instalat acolo si vrei sa vezi camerele Live. Ce faci cu programelul? Cum te conectezi? Pe baza caror parametri mai exact? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 unele se pot conecta direct din browser pe baza IP-ului de extern (daca folosesti alt port in afara de 80 specifici si portul http://ip:port_folosit) si astepti sa iti downloadeze activex-ul (aici trebuie sa te gandesti putin si la setarile de securitate din Browser - merge in special cu IE-ul si sa accepte ActivX-uri) sau prin softul dedicat si completezi campurile cerute ip,port,username,parola cele care functioeaza si prin browser le verific fie cu telefonul (dar asta insemna sa gasesc net wireless prin apropiere) fie sun un cunoscut, cele cu soft dedicat le verific acasa. manual nu are DVR-ul ala ? local merge ? Link spre comentariu
gymy Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Bun, pana aici m-am prins. Dar cu softul, tu cum procedezi? Te duci la parinti in vizita, sa zicem, te asezi pe PC-ul lor, ai programul instalat acolo si vrei sa vezi camerele Live. Ce faci cu programelul? Cum te conectezi? Pe baza caror parametri mai exact?Daca nu ai IP fix la locatia unde e instalat DVR-ul trebuie sa-ti faci un cont la dyndns sau no-ip si sa setezi routerul sa-ti faca update la IP automat in caz ca nu are DVR-ul asa ceva.Daca nu reusesti sa accesezi DVR-ul de pe PC vezi daca nu ai blocate porturile in router. Link spre comentariu
Bullix Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Daca nu ai IP fix la locatia unde e instalat DVR-ul trebuie sa-ti faci un cont la dyndns sau no-ip si sa setezi routerul sa-ti faca update la IP automat in caz ca nu are DVR-ul asa ceva.Daca nu reusesti sa accesezi DVR-ul de pe PC vezi daca nu ai blocate porturile in router.Trebuie musai? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Daca nu ai IP fix la locatia unde e instalat DVR-ul trebuie sa-ti faci un cont la dyndns sau no-ip si sa setezi routerul sa-ti faca update la IP automat in caz ca nu are DVR-ul asa ceva.Daca nu reusesti sa accesezi DVR-ul de pe PC vezi daca nu ai blocate porturile in router.Trebuie musai? nu trebuie musai, merge si fara dar daca se schimba ip-ul (deconectare/reconectare) trebuie sa intrii pe noul IP, deci asta insemna sa il aflii din locatie supravegheata. in perioada de teste merge si asa, dar la "receptie" trebuie sa ii oferi clientilui o solutie cat mai simpla. fie ceri la provider IP static (asta daca nu cumva clientul are deja ) - solutie costisitoare.fie faci cum a zis gymy - dar conturile free cam expira si nici nu te poti baza meru pe ele, nu ai unde sa ceri suport deoarece este un serviciu free.anumite DVR-uri stiu de DDNS sau il faci din Router (daca permite) Link spre comentariu
gymy Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 "dar conturile free cam expira "Nu expira.Eu am unul de vre-o 5 ani si nu a expirat.Important e ca sa faci update la IP.Ei vad ca respectivul cont e activ si nu o sa-l dezactiveze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum