Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sura de alimentare

amatorul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amatorul

5

• djlove

3

Top autori în acest subiect

Vizitator ParadoXs

Sursa in comutatie e mai dificil de confectionat pentru ca lucreaza cu transformator cu miez de ferita. Si necesita o foarte mare atentie la confectinare, inclusiv procurarea de componente electronice.De exemplu: surse de calculator, surse TV, samd.Daca nu sunt indiscret pentru ce iti trebuie 70V 10A. Iti pot oferi o schema testata 0->30V 0->5A, pe care o utilizez si eu. Tensiunea si curentul sunt regrabile cu un singur indicator cu ac(Volt Ampermetru)

Link spre comentariu

Cred ca o varianta mai simpla din punct de vedere constructiv este sa faci un transformator cu multe prize de tensiune in secundar si folosesti un comutator de pe care sa poti comuta tensiunea care sa intre in puntea redresoare.

Link spre comentariu

Se poate cumpara, si in plus pentru amplificatoare se pot face prize astfel incat sa ai reglaj din 5v in 5V, sau din 10V in 10V deoarece nu ai nevoie de o teniune foarte fixa pentru a alimenta amplificatorul....Pentru un reglaj din 5 in 5v ai nevoie de un comutator cu 14 pozitii,(pentru a regla pana la 70V) care se gaseste relativ usor.

Link spre comentariu
Vizitator ParadoXs

Vezi ca majoritatea amplificatoarelor au inceput sa apara cu tensiune diferentiala (adica +, - si masa).Si poti face foarte usor borne pe partea frontala cu stecher tip strap, sau borne de conectare mobile (tip RCA) conectate printr-un cablu intre ele. Si eu am la fel si ma ajut de medianele din bobinaj ale transformatorului.

Link spre comentariu

Bineinteles ca are nevoie de tensiune diferentiala. Si cred ca s-a inteles ca are nevoie de un comutator cu 14 (pozitii pentru reglaj din 5 in 5v) cu 2 nivele, prin care trece cele 2 capete ale tensiunii; masa ramanand conectata tot timpul.Electronic este mult mai complicat.Stiu ca este pe forum o schema cu reglaj pana la 50V, dar simpla tensiune. Asa ca nu prea il ajuta. Sau eventual face 2 module si le inseriaza, obtinand intre ele puctul de masa, dar reglajul va fi pana la 50V, nu pana la 70V.Deci alegi varianta care ti se potriveste tie. Personal as alege varianta cu comutator, varianta electronica o sa iti disipe multa energie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări