critix Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Salutare si bine v-am gasit. Am primit de la un amic un aparat Kenwood TH-78E (http://inform3.kenwoodusa.com/Manuals/TH-78.pdf). Din pacate, acest aparat nu are baterie, si nici antena. Nici o problema, l-am alimentat la o bat de masina, si ii functional. Sunt foarte nou in ale radioamatorului, si de acceea va intreb ce as putea face cu acest aparat. In sensul, pot prinde ceva... pot vb cu cineva? Precizez ca sunt din Alba Iulia. Multumesc Link spre comentariu
nikos Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 nu ne-ai spus daca ai licenta de radioamator...in Alba-Iulia sint destui radioamatori cu care vei putea lua legatura cu aceasta statie...plus ca poti accesa si ceva repetoare de prin zona...iti recomand daca nu ai licenta de emisie sa obtii aceasta licenta in primul rand si pe urma poti lucra linistit...succes! Link spre comentariu
critix Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Nu am licenta....:( Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Pai deocamdata fa putina receptie in banda de 144Mhz sa vezi si tu cum se desfasoara niste legaturi radio. Vezi aici o lista cu repetoare din zona ta http://www.radioamator.ro/misc/amplasamente.php sau incearca si pe direct ori pe 145.225 ori scaneaza cu statia pana gasesti vreo frecventa locala utilizata mai des. Link spre comentariu
nikos Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 ar fi bine sa iei legatura si cu cativa radioamatori din Alba-Iulia, care ar putea sa iti dea si cateva sfaturi utile...atunci cand stai fata in fata cu cineva poti discuta mai multe, mai rapid si la obiect...te poate indruma mai usor...pana una alta incearca sa asculti banda de 2m, vezi cum decurge o legatura radio, studiaza regulamentul serviciului de amator din Romania si vezi ca pe data de 17 Octombrie, la Cluj, are loc o sesiune de examen pentru obtinerea certificatului de radioamator...astept sa ne auzim in trafic.vezi ca ai si un mesaj privat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum