Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Salvare audio din format analogic

doru3160

Postări Recomandate

Salut,incerc sa salvez cateva placi de gramofon in format electronic,din mai multe motive,printre care ar fi protejarea placilor de uzura,procurarea cu mare greutate a dozelor de pick-up pt turatia 78,la gramofon se duce cam 1 ac/placa,(ambele fete),si mai ales,acces usor cand se vor ascultate,am intrat de curand in posesia a cca.30 placi,si daca este un program pt asa ceva as fi amator sa incerc.Nu le am prea tare cu calculatoarele,dar daca am suficiente informatii cred ca reusesc,asa ca rog daca se incumeta cineva, sa dea si ceva detalii de folosire a softului respectiv,banuiesc un asemenea soft face conversia din analog in digital,cu posibilitate de salvare,deci se poate folosi si la salvarea informatiei de pe benzi magnetice,si aici as avea vreo 60 benzi ramase,si ascultate de curand am constatat ca informatia a fost bine pastrata,inca se aud bine,avand in vedere ca au fost inregistrate prin anii 80-86.Posibil sa mai fi fost subiectul,dar din cat am cautat,nu am gasit ceva care sa ma scoata din situatie,si poate intre timp,daca subiectul e mai vechi,a mai aparut cate ceva mai usor de utilizat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

3

• ratza

2

• MifTy

1

• serban279

1

Top autori în acest subiect

P?i nu spuneam c? am vreo 60 de benzi? :rade: o s? încerc de pe mag în primul rând,pân? m? obi?nuiesc ,e ?i mai comod,?i abia dup? ce v?d c? merge încerc si de pe pl?ci,si asa doza care o am e una ruseasc?,de aia cilindric?,cu ac dublu,pe o parte are 33 si la 180gr.rotita are ac pt 78,si e destul de obosit? si aia,da poate tine pan? termin de salvat,multumesc.Sunt destul de rezistente si pl?cile,roade un ac, la 2-3 fe?e audiate trebuie schimbat,c?-i tocit(ma refer la alea de gramofon) :rade:

Link spre comentariu
viewtopic.php?f=50&t=19064&st=0&sk=t&sd=auite ?i acolo ceva "indic??ii pre?ioase"!!!P.S. folosesc curent nero, dar pentru asta nu l-am folosit înc?... pur ?i simplu pentru c? prima oar? când a fost nevoie s? fac a?a ceva am folosit soundforge, pe vremea când înc? nu-l cump?rase sony, ?i a mers ?ais!!apropo, dac? vre?i aplica?ii mai vechi, c?uta?i pe oldapps.commai ales dac? vre?i aplica?ii de win98se (se aude, ?tefane??? :limb: )
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

E foarte bun Soundforge, eu îl folosesc foarte mult, bun ?i pentru editare, procesare, efecte etc. Mai sunt ?i altele precum Audacy, Adobe audition, Cakewalk, Cool edit, etc. Pentru multitrack po?i folosi Sony Vegas care colaboreaz? foarte bine cu editorul Soundforge.

Vezi c? la imprimare ai ?i un indicator de nivel al semnalului audio, s? nu fie prea mare c? stric? sunetul, apar distorsiuni etc. Cred c? discurile sunt mono dar se poate face ?i o pseudosterefonie bunicic? dar mai trebuie pu?in de lucru.

S? le salvezi în format waw c? e de calitate mai bun? mai ales c? sunt vechi.

Link spre comentariu

Cu ajutorul unui program de traducere online (google translate, de exemplu) ?i cu ceva bun-sim? po?i înv??a tot ce ai nevoie de la acest site. Printre altele, g?sit imediat cu termenul "vinyl restoration".

http://www.a-reny.com/iexplorer/restauration.html

Cred c? e mult mai amplu decît orice sfat î?i va putea da cineva pe forumul ?sta. Documenteaz?-te singur, ?i astfel vei înv??a cu mult mai multe decît dac? a?tep?i o solu?ie de-a gata.

A, printre altele, exist? totu?i ?i solu?ie de-a gata: un pickup dotat cu CD-Recorder, casetofon ?i port USB. Special pentru asta, l-am v?zut acum vreo 2 zile la o pr?v?lie de prin Ia?i (nu vreau s? fac reclam?, e una care vinde CD-uri din Tg. Cucu). Nu ?tiu exact cum se cheam?, pot s? m? interesez dac? vrei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări