Vizitator paul_matei2oo8 Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 buna seara,am si eu o problema, am un pix cu camera ascunsa si are baterie Li-Ionil am de vreo 2-3 sapt,l-am luat de la cineva de incredere si acum are o problema,bateria li-ion nu mai incarca si nici nu se mai aprinde camera din cauza lipsei de curentdin ce am gasit eu pe net,s-a produs o supradescarcare si a scazut sub voltajul minim.de la cine l-am luat are mai multe bucati si a mai patit asa la cateva din ele si nu stie ce sa le faca.bateria merge pe 3.7V.p.s. : nu prea ma pricep la electronica , asa ca va rog sa-mi explicati babeste daca stiti o rezolvare :dva multumesc Link spre comentariu
junior Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Scule necesare : -volmetru -alimentator -rezistente 1. Masori acumulatorul .Daca are 0 volti atunci ai sanse minime. Daca ai intre 1-2V mai merge recuperat cu sanse bune. 2. Masori cu voltmetrul tensiunea DC furnizata de alimentator . Tinand cont ca pe acumulator ai o cadere de max 4.2V calculezi reziatenta necesara incarcarii la un curent de 10* mai mic decat capacitatea acumulatorlui (C/10 ) Exemplu Ualimentator=9V Capacitate acc. = 300mA = 0.3A =>C/10=0.03A Obtii R= (Ualim - 4.2) / 0.03A = (9-4.2)/0.03 = 160 ohmi Alimentezi acumulatorul de al alimentator limitand curentul prin rezistenta de mai sus . Conectezi Voltmetrul la bornele acc. -lui si observi .Daca tensiunea la borne creste atunci e semn bun .Atentie insa sa nu depasesti tensiunea de 4.2V . Pericol de explozie. In momentul in care acumulatorul depaseste 3.7V il poti scoate si monta in incarcatorul original .Daca tensiunea pe acc. creste foarte greu ( mai mult de 2h) atunci acumulatorul este mai daterirat si incarcarea asta lenta va dura mai mult .Nu lasa montajul nesupraveghial Totusi daca "nu prea te pricepi la electronica" iti recomand sa nu incerci cele de mai sus .Cauta pe youtube li-ion explosion si ai sa intelegi de ce... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum