mișa Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 E absolut realizabil. Dar cum am zis, trebuie indeminare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Va rog sa tineti cont de faptul ca reactia negativa globala in curent este ' mai rapida ' si afecteaza cel mai putin regimul tranzitoriu al amplificatorului , asa ca se impune o revizuire....multumesc pentru intelegere! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Cam asta ar fiExcelent,suntem lipsiti de modestie daca spunem: "...ce schema frumoasa!"....?V-as ruga sa atasam zilele astea si schema trafului si schema sursei de alimentare,sper sa nu va fie cu suparare.A fost o colaborare foarte frumoasa,sper sa mai compilam cate ceva pe aici. Multumesc si deosebit respect! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Va rog sa tineti cont de faptul ca reactia negativa globala in curent este ' mai rapida ' si afecteaza cel mai putin regimul tranzitoriu al amplificatorului , asa ca se impune o revizuire....multumesc pentru intelegere!Cine va opreste sa modificati circuitul de reactie negativa globala ?dupa pofta inimi fiecaruia fiind un proiect comun !(demarat la sugestia domniei voastre si oarecum a domnului feri.visky) .Eu si domnul lazaroiu am facut o deschidere continuati cu ce doriti din partea mea si cred si a domnului lazaroiu nu exista nici un deranj ,ba din contra...Daca va nemultumeste vre un aspect corectatil...eu consider ca v_am satisfacut cererea !(din punctul meu de vedere) Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Nu posed mijloacele teoretice de a modifica aceasta prima varianta comuna in sensul celor scrise mai sus , si am considerat necesar ca daca vedem vreo ipotetica problema sa o semnalam la timp pentru a fi remediata daca va fi cazul ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Cu siguranta ar putea fi aplicata reactia negativa globala in curent doar pe al doilea etaj , iar calea de reactie ar fi si cea mai scurta cale....sunet adevarat....sper ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Daca facem o analiza la tot ce sa postat pe acest forum referitor la GU50-SE,... cred ca ar trebui sa fiti multumit,de altfel as putea extinde la net si asa mai departe .Acum ca dumneavoasrta aveti alte pretentii...sa i_mi(ne) fie iertat!...atita dispozitie exista in acest moment !,din partea mea si a altora ca mine ,ca nu sint singur pe acest forum. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Oricum ceea ce ati *produs* impreuna cu ceilalti useri este absolut deosebit si aceasta schema va reprezenta baza de start pentru viitorul meu amplificator cu GU 50 SE-UL , astept si sursa poate si acolo vor mai fi artificii de proiectare care implementate corect vor pune in valoare acest amplificator . Va multumesc si va urez auditii placute si spor la constructii de calitate ! Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Stimati colegi!Apelez la eruditia lui lazaroiu, seriozitatea lui walderama, exeperienta lui misa, viobio, blue, (evident ca puteam sa atasez adjectivele fiecaruia in parte) etc., etc., si va rog sa nu renuntat la driver-ul SRPP pentru GU-50 care este o lampa lenesa...Ce am castigat din traf pierdem la distorsiunea pentodelor...GU-50, daca tot raman(em) la el, ca e o "teava" ieftina, cere un ECL82 sau ECC81 in fata... apoi mai in fata un ECC83...(treaca si o pentoda).Audiofilul constructor e... "trioda-fil"...Departe de mine sa franez proiectul ba mai mult propun sa participam fiecare cu ce poate la realizarea lui si in natura... !!! Va fi in avantajul comunitatii! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 ..., si va rog sa nu renuntat la driver-ul SRPP pentru GU-50 care este o lampa lenesa...Ce am castigat din traf pierdem la distorsiunea pentodelor...GU-50, daca tot raman(em) la el, ca e o "teava" ieftina, cere un ECL82 sau ECC81 in fata... apoi mai in fata un ECC83...(treaca si o pentoda)...Audiofilul constructor e... "trioda-fil"...Al doilea etaj este in conexiune trioda se pot folosi ambele sectiuni in paralel ale unui 6N8,...sint trei etaje-al doilea etaj trebuie sa accepte tensiune mare pe intrarea sa !!! si respectiv sa furnizeze tensiune mare de atac GU50!!! Cistigul in tensiune al etajului final cu GU50 este aproximativ 2 in cel mai fericit caz 3. Si mai spuneam: ..Eu l_am facut cu o pentoda legata ca trioda(ca asta am avut la indemina rapid) se poate face bine-mersi si cu orice trioda... Problema e ce facem cu etajul SRPP din schema propusa @lazaroiu astfel incit sa inghita pe grila de comanda cca 10Vef-15Vef sau cit vreti(3-4-5-6-7Vef) fara bube!?...Problema(expusa SRPP) isi are rezolvare prin catozi lampi 6n6p ! dar vreau sa vad si eu cum ?... Ce va determina sa spuneti ca in configuratia data ! distorsiunile ar fi mai mari decit in cazul SRPP ?!Mai spuneam pe undeva ca se poate folosi si un singur 6N8 pt cele doua etaje.PERSONAL NU CONSIDER SRPP CA FIIND O SOLUTIE care sa aduca avantaj in configuratia data,ba din contra poate deveni O MARE PACOSTE !Sin o gramada pe acest forum care au folosit combinatia SRPP-GU50-SE ce_au obtinut ? .(gijiitori) Asadar se poate utiliza configuratia SRPP ? Si daca da cum trebuie sa arate ea fizic cu valorile date la modul practic pt etajul nr 2 ????..... ECL82 CE AR FI ?! NU TOT O PENTODA ?!LEGATA CUMVA TOT CA TRIODA ?! PS .Oricum configuratia srpp nu poate furniza o tensiune mai mare de atac datorita faptului ca potentialul catodului triodei de sus nu poate fi ridicat prea mult !(sau trebuiesc folosite doua lampi-TRIODE-disticte-BALOANE DIFERITE cu filamentele la potentiale diferite).CARE DISTORSIUNI ?! A FACUT CINEVA ACEST MONTAJ SI A CONSTATAT PREZENTA DISTORSIUNILOR ???!!!!!>>>>> Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 ... doar din citite de pe net si carti un SRPP are amplificarea comparabila cu o pentoda dar si distorsiuni mult mai mici... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 ... doar din citite de pe net si carti un SRPP are amplificarea comparabila cu o pentoda dar si distorsiuni mult mai mici...Domnule nu sesizati un amanunt esential etajul numarul doi in configuratia data nu necesita un cistig ridicat(nu ar fi necesar acest cistig !),acest etaj trebuie sa faca fata altor cerinte!cerinta cea mai importanta fiind nivelul mare de tensiune care il va primi pe grila de comanda de la primul etaj.Sau altfel spus DACA ar fi numai un singur etaj premergator GU50___ ca_i cu pentoda sau SRPP nu va face fata pentru simplu fapt ca nu are un cistig suficient astel incit sa asigure o sensibilitate corespunzatoare pe intrare.Acum daca discutam de distorsiuni in general (generic srpp-versus-pentoda) aveti dreptate !Dar in cazul particular expus lucrurile stau diferit datorita situatiei date-AL DOILEA ETAJ TREBUIE SA ASIGURE UN CISTIG MIC IN TENSIUNE (am si spus acest etaj are cistigul 5x)si dispune de o puternica reactie negativa locala ,cu alte cuvinte distorsiunile acestui etaj sint minime rolul lui este sa accepte tensiuni mari pe intrarea sa !!!, ca_i cu trioda sau pentoda legata ca trioda EGAL.Si am mai spus ca EU PERSONAL OPTEZ PT ACEASTA VERSIUNE ! in defavoarea srpp cu explicatiile de rigoare.In concluzie consider ca in situatia particulara prezentata si in schema- NU exista nici un argument solid pt a face o comparatie(trimetere) ca nivel de diostorsiuni(In orice situatie practica se va demonstra acest lucru),priviti SINUSUL ala din poza postata la 140Vvv si vedeti ca arata ca la "carte"(perfect simetric,egal ca semiperioada,cocoase de aceasi raza nu una mai ascutita si alta mai bombata...),poate se intelege totusi ceva ?,pe cind va fi asa la un SRPP ?...Mentionez ca nu doresc sa am o polemica cu dumneavoasrtra (in contradictoriu) !,dar sint nevoit sa sustin o preferinta personala argumentat !teoretic-practic cum va fi necesar... Mai spun inca odata ca sa fiu bine inteles: EU PERSONAL! OPTEZ pt versiunea expusa! pt ce opteaza alti domni persoane e traba lor !nu au decit sa experimenteze sau sa utilizeze ce li se pare mai potrivit. Oricum ceea ce ati *produs* impreuna cu ceilalti useri este absolut deosebit...Adresantul principal a fost multumit... Daca duneavoastra doriti im mod expres un etaj srpp premergator GU50-SE ! NU VAD cine se opune ! Dar va rog respectuos sa va informati mai bine inaite de a face diverse aprecieri in cazuri particulare ! PS.Oricum o sa ma gindesc de doua ori ! inaite de a mai da curs vre unei invitatii-rugaminti ...etc Mi se pare absurd sa fie pusa asa... o lozinca! cu distorsiuni!,in cazuri particulare!...si cred(pretind) ca stiu ce spun! Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Nu am vrut sa va starnesc? Si ultimul meu gand este sa va opresc elanul in a da mai departe stiinta amplificatoarelor la un nivel la care se pare sunteti unic, in orice caz printre foarte putinii care stiu ce au de spus in acest domeniu special.(Cateodata am un fel mai ciudat de a expune .. motivatii?). Din pleiada de solutii pentru SE cu tub final de genul GU-50, solutia (preferata) este SRPP deoarece:-in DC tuburile sunt inseriate iar in AC sunt in parallel ceea ce pare sa resolve ambele deziderate si o exursie suficienta a tensiunii dar mai ales impedanta scazuta care se potriveste de minune in cazul nostru? Daca mai adaugam si faptul ca montajul are o buna liniaritate intr-o banda sufficient de larga cu un THD <0.2% avem ceea ce ne trebuie? cred?Evident nu eu sunt cel care hotareste? si imi exprim inca odata predispozitia pentru a sprijini demersul realizarii practice, chiar la un nivel comercial acceptabil, a ceea ce s-a discutat in acest topic.Si pe cand ? o expozitie a realizatorilor la care sa se prezinte si acest produs? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Domnule exista o diferenta de viziune daca observati eu am folosit un curent de 8mA pt etajul 2 daca pun acolo un SRPP cu o dubla trioda de gen ECC83 sau 6n2 etc O sa am 1-2mA cit doriti astfel mitul impedantei scazute cade CONSIDERATI CA ACUM ASA CUM E SCHEMA PREZENTATA ETAJUL 2 NU ARE O IMPEDANTA SCAZUTA PE IESIRE ?!Linearitatea etajului 2 asa cum se afla as putea spune ca este "absoluta"(cu ghilimele de rigoare-extraordinar de buna !)pt un G=5, va pot si demonstra practic !Cit estimati THD pt etajul 2 ??...Domnule puteti crede ce doriti dumneavoastra, toti sintem liberi sa facem acest lucru ...problema mea este ca eu nu prea i_mi permit numai sa cred prin formatia pe care o am,mai si verific din cind in cind anumite crezuri pe care le am practic, din acest motiv exista aceasta diferenta de viziune-eu discut de un caz particular dumneavoastra de unul general.Vam si dat satisfactie pt cazul general (nici nu se putea altfel) dar va contrazic pentru cazul particular(in asta consta divergenta de opinii !!!!!!!) 1.___Si ca sa conchid si sa nu va mai plictisesc pun urmatoarea intrebare(implica si un raspuns, sint doua scheme daca o sa urmariti postul -prima prezentata de domnul lazaroiu pur teoretica !(asa cum de altfel sa si exprimat dumnealui) la care eu am semnalat un neajuns clar ! si am preczat si o solutie in ce_a de a doua schema cu care nu sinteti de acord considerind posibile anumite dezavantaje-distorsiuni...etc)-INTREBAREA AR FI: CARE DINTRE CELE DOUA SCHEME ESTE PERFECT FUNCTIONALA IN PARAMETRI DATI !!!(fara hibe-prima versiune sau a doua tinind cont ca am de a face cu cca 10Vef=28vVV pe intrarea SRPP CE MAI IESE DOMNULE !din acel SRPP altceva decit distorsiuni de forma de unda nu mai vorbesc de THD ca nu se mai poate,AMIN !) 2.___Daca se raspunde practic la aceasta intrebare se poate folosi si SRPP: Problema e ce facem cu etajul SRPP... astfel incit sa inghita pe grila de comanda cca 10Vef-15Vef sau cit vreti(3-4-5-6-7Vef) fara bube!?...Problema(expusa SRPP) isi are rezolvare prin catozi lampi 6n6p ! dar vreau sa vad si eu cum ?...Dau acolo si solutia...doar doar o raspunde cineva...Asadar >>>>asteptam raspuns... Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Proba pudingului... o mananci si stii daca e bun sau nu... cred ca numai masuratorile ar putea arata ceva... Asa este, situatia in discutie este una particulara... mai ales ca nu este inca executata practic... THD-ul enuntat provine dintr-o documentatie credibile de tehnicieni constructori (www.csobarlang.hu) s-a mai vazut aceasta adresa pe forum si nu cred ca este o trimitere comerciala... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum