Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

metoda de calcul pt amp SE cu GU50

hpavictor

Postări Recomandate

Cumva Ra =2700 ohm ?

Numai in cazul ideal !!! Ra=2K7, vezi aici(pentru cazul real si asa cum am mai spus in situatia dumneata trafo-out cu randament bun sa zic,-poti considera acel coeficient <1,1> in loc de <1,2> cit apare acum in formula simpla) :
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 337
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

59

• feri.visky

36

• hpavictor

35

• THOMAS

25

Top autori în acest subiect

Numai calculul pentru trafo-out ideal este corect asa cum l_ai expus.

__Ridica la patrat ce e scris cu verde mai sus si vezi ce Ra gasesti... (18,362 x 18,362)= Ra/(1,2 x Rs) adica Ra=(18,362 x 18,362) x 1,2 x Rs ,poate vii de acasa...,eu am mai spus in plus ca pentru traful dumneata care dispune de primar si secundar supradimensionat ca si conductor de CuEm consider acel coeficient mai aproape de realitrate ca fiind <1,1> in loc de <1,2>,astfel rezultind un Ra de 3k.

__Sigur ca acele instrumente dau erori...

__Pe mine nu ma intereseaza ce putere zici ca ai obtinut in sarcina la iesire (putea fi oricit...n_spe watti,egal...) ,eu spun inca de la inceput ca nu corespund datele pentru un trafo-out REAL ,si ca Ra nu se calculeaza asa in cazul trafo-out REAL cum o faci dumneata.

Link spre comentariu

3,2K , calcul valabil pt transformator cu pierderi rezistive relativ mari, adica in cazul cind componenta rezistiva are o pondere mare sau saturatie magnetica importanta , oricum constanta de majorare a impendantei reale este diferita in alte metode de calcul si nu cred ca 1,18 este real in cazul transformatorului descris de mine.

Link spre comentariu

Propune atunci o alta metoda de citire a valorilor alternative in regim deformat fiindca citirea a fost cinstita si aparatele au erori normale in regim sinusoidal, garantat acest lucru, fiindca nu demult au fost comparate cu un FLUKE stufos

Link spre comentariu

Pentru transformatorul descris de tine am considerat coeficient <1,1> nu <1,2> si uite iti explic si altfel tot sumar , presupun ca am o rezistenta CC secundar mica in cazul tau sa zic 0,3 si ca secundarul are si el unn Xl de o valoare pt o frecventa data astfel adunat la rezistenta de sarcina se reflecta si toate acestea in primar, presupun 1 ohm sa zic compus + 8 ohmi sarcina asadar 9 ohmi care reflectati duce la Ra=3k poftim...

(Pe la transformatoare de iesire "ridicole" recuperate uneori infasurarea secundara are in CC 1 ohm si peste...,mai e conceputa si pentru 4 ohmi sarcina ....,Nu se poate lua in calcul numai raportul de transformare si Rs fara nici un coeficient.).

Link spre comentariu

Pentru transformatorul descris de tine am considerat coeficient <1,1> nu <1,2> si uite iti explic si altfel tot sumar presupun ca am o rezistenta CC secundar si ca secundarul are si el unn Xl de o valoare pt o frecventa data astfel adunat la rezistenta de sarcina se reflecta si toate acestea in primar, presupun 1 ohm sa zic compus + 8 ohmi sarcina asadar 9 ohmi care reflectati duce la 3k poftim...

Bine , oricum in calcul real al impendantei intervin R si C care modifica inerent Z, daca mai apar si probleme de miez este dificil de estimat o valoare corecta si se umbla la constante, dar revin cu intrebarea : ce au aratat aparatele ?
Link spre comentariu

...

Bine , oricum in calcul real al impendantei intervin R si C care modifica inerent Z, daca mai apar si probleme de miez este dificil de estimat o valoare corecta si se umbla la constante, dar revin cu intrebarea : ce au aratat aparatele ?

Aparatele dumneata au aratat randament supraunitar !(sau poftim unitar), ce zici de chestia asta ?!!!!....148/18.362=8,06 si la dumneata erau 8,18 parca(sau 8,3) asadar 8,18Vef>8,06Vef ,si in sarcina grea unde mai pui ?!.

__Pina la urma poftim..., eu te intreb "MAN" ai randament unitar/supraunitar trafo-out ???!!!.(merita brevetat...cazul supraunitar).

__Aparatele au aratat "FIX-VAX"(daca asta aratau ele in cazul de fata).

Eu am raspuns,raspunde si tu...

__Sau cit admiti acel coeficient pentru traful tau ?!(ai renuntat la ideea de 2k7 ?,practica nu ideala...).

Link spre comentariu

"...esential ar fi sa vedem daca sustii ca la acel raport 2130/116 avem 2k7 ?! sau ce coeficient sar cuveni(estimativ) pentru acel trafo-out ?! pentru a determina estimativ Ra ? excluzind cazul ideal sau randamentul unitar/supraunitar etc."La aceasta intrebare remarc EZITARE.

Link spre comentariu

Sa estimezi Ra poti avind in vedere datele(lasind rapoartele de putere pentru verificare) ,trebuie sa vrei ,aici e problema ...,dupa ce ai tratat o seara intreaga trafo-out la modul ideal ,desigur devine grea estimarea.Intele poftim ca nu accepti un coeficient de <1,18> ,revin si intreb,-CE coeficient var aranja/estimati ???.(diferit de <1> si mai mare ca <1>).

Link spre comentariu

Lasa domnule ca nu sintem la "tirg" (in negocieri) ,am precizat clar ca nu discutam puterea utila decit in context (adica nu ma intereseaza ce valoare are acea putere utila ,decit asociat Ra=2k7=cu care nu am fost de acord de la inceput....,tinind cont de cei 148Vef in primar...,puterea in sarcina secundar etc).Ati scris de "10" ori ca traful ala are Ra=2k7 pentru o sarcina de 8 ohmi in secundar....,parca asa retin,tot de atitea ori v_am contazis si am specificat ca ce sustineti este valabil numai in cazul ideal,nici-de-cum real.__Sustineti in continuare Ra=2K7 pentru acel trafo-out prezentat ?!.__Sau daca la modul ideal considerati Ra=2k7 cit ar fi estimativ la modul real Ra ?__Vi se da peste cap tot "esafodajul" ? de pina acum ?!(admitind un alt Ra.-pai NU ?).__In aceasta situatie de ce m_as jena ?(asa cum sustineati mai devreme).__De unde provine acel randament unitar sau supraunitar ?!(admitind prin absurd Ra=2k7 si 148Vef ar fi Pw0=8,11W si Pu_sarcina 8,18Vef cu 8 ohmi=8,3W asadar aveti in sarcina secundar mai mult decit in anod-primar).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări