blue Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Este corect ca puterea maxima disipata pt PSF alesa de tine este mai mare de 40w ,dar aceasta nu insemna automat ca este optima , am sa verific practic acest tub in situatia SE pentoda-trioda sub rezerva ca i-l voi trata ca un tub ce merita respect (m-am lasat de fumat de 20 ani ) asa ca va trebui sa lucreze sub 2% distorsiuni armonice, peste aceasta valoare nu ma intereseaza... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Este corect ca puterea maxima disipata pt PSF alesa de tine este mai mare de 40w ,dar aceasta nu insemna automat ca este optima , am sa verific practic acest tub in situatia SE pentoda-trioda sub rezerva ca i-l voi trata ca un tub ce merita respect (m-am lasat de fumat de 20 ani ) asa ca va trebui sa lucreze sub 2% distorsiuni armonice, peste aceasta valoare nu ma intereseaza...Unde o vezi mai mare ?!(puterea maxima disipata de 40W) ...,poti sa il respecti cit doresti eu daca ma intarit un pic ajung imediat la Pw0=20W mai fac si un traf cinstit si obtin 16W putere utila la iesire in sarcina nelimitat ,o sa am "lipsa" distorsiuni pe la 10W in sarcina... ,cind vei scoate ceva din tubul asta GU50-SE -postezi pe forum ,vedem si noi rezultatele obtinute.__Exista in cazul aceastui tub(GU50-SE) sau altele ca el o mare "smecherie"(corelatie intre Ua si U_negativare -astfel incit sa permita un atac pe g1 relativ mare dar departat oarecum de aducerea g1 prea aproape de zero in regim dinamic ,numai baieti cu experienta bogata cunosc/stiu bine acest lucru),nu trebuie sa am un curent anodic prea mare de modulat( "greu/complicat" ) ,dar trebuie sa tin Ra in limite rezonabile(relativ mica valoarea Ra) ...,(optim pentru GU50-SE este Uak=400V Ia0=100mA si Ra 3k4-3k5 in acest regim/PSF GU50-SE intradevar "cinta" ) ,va scutesc de pierdut timp..., daca aveti ceva de comentat (liber la comentarii-dar argumentat) ar fi bine sa o faceti folosind o alternativa de PSF pentru acet tub GU50-SE(nu vorbe goale/pareri/supozitii si alte prostioare ,intr_un cuvint ON-TOPIC sa fiti).Pentru acest subiect consider ca am pierdut ceva timp ,veniti cu "solutii" daca puteti...(cam asta ar fi cred rostul pentru care sa "initiat" acest subiect). PS. Am remarcat ca mai tot timpul se gaseste unul sau altul sa devieze de la subiect... Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Nu prea am timp de vorbe goale, daca ai dreptate voi recunoaste cinstit... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Nu am postat la acest subiect sa_mi dai dumneata dreptate (NU SIMT ACEASTA NEVOIE !,si nu este necesar sa o faci...,nu ma intereseaza dreptatea dumneata/ sau a altora) ...,initiatorul subiectului dorea poate sa faca ceva cu GU50-SE sau alti ca el ...,am spus/expus ce am avut de spus in cadrul subiectului...,ca dumneata te opui situatiei de randament bun/mare /maxim in clasaA cu GU50-SE te priveste ,cine doreste "urmeaza" ce propui ?! (cu toate ca nu prea se vede nimic in cadrul acestui subiect-poate decit "valuri")..., sau "urmeaza" ce propun ,sau "urmeaza" ce isi propune ,sau "urmeaza" ce propun alti (poate si din afara acestui subiect). __Nu mai veni cu argumente-puerile(NEsustinute si OFF-topic) de dragul de a te contrazice... __Intotdeauna am postat ON-topic in ceea ce ma priveste..., am expus cite ceva(vazind interes) ,dar deja mi se face lehamite de astfel de pozitii de tip "gica contra" copilaresti si pline de naivitate , neserioase. __Eu vreau sa folosesc tuburile electronice conform specificatiilor de catalog (uneori si peste) ,si poate si alti ca mine...,cine vrea sa le protejeze sa le puna in vată sau in vitrină (am citeva mii de tuburi ,"ce sa fac" cu ele..., sa le puna ficamea la tomberon la un moment dat ,sa le protejez pentru tomberon ?! ). Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 D-le valderama, chestia cu indepartarea tensiunii -Ug1 de zona neliniara din apropierea de 0v prin marirea tensiunii anodice este arhicunoscuta ,in orice carte despre teoria tuburilor se vede acest lucru din graficele caracteristicilor, nu stiu de ce trebuie sa fi baiat cu multa experienta pt acest lucru iar daca in continuare nu doresti sa fi contrazis deloc, deschide d-le topice in care sa mentionezi acest lucru Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Citeste si dumneata fraza pe care ai emiso: D-le valderama, chestia cu indepartarea tensiunii -Ug1 de zona neliniara din apropierea de 0v prin marirea tensiunii anodice este arhicunoscuta, in orice carte despre teoria tuburilor...Si reciteste ce am spus mai sus:...(corelatie intre Ua si U_negativare -astfel incit sa permita un atac pe g1 relativ mare dar departat oarecum de aducerea g1 prea aproape de zero in regim dinamic ,...) ...In final vezi daca seamana ca sens cele doua fraze (fraza dumneata este non-sens in opinia mea)......................................................................................................................................................................... __Uitate aici download/file.php?id=38149&mode=view si poate pricepi mai bine de ce nu se poate obtine putere utila normala fireasca din GU50-SE cu Ua=250V(asa cum se poate observa in regim dinamic atacul duce g1 tub final pe semialternanta pozitiva la firf de atac in 0V,in ciuda acestui fapt am putere mica Pw0 circa 11W asadar in sarcina estimez 8-9W sinus nelimitat),cu aceasi modulatie de curent +- 100mA la firf in jurul Ia0(aproximativ aceasi tensiune de atac pe g1) dar cu un alt Ug1(negativare mai mare) si un alt Ua(anodica mai mare) si un alt Ra(Ra ceva mai mare) obtin randamentul normal pentru GU50-SE fara sa am putere disipata mai mare la anod in gol ,cu alte cuvinte daca am Pw0 cca 17W altfel voi sta ca distorsiuni(mult mai bine) in sarcina la 8W. Propunerea de PSF oferita de domnul feri.visky pentru GU50-SE este corecta fizic(fara greseala/perfecta) numai ca este "costeliva" nu duce tubul GU50-SE unde trebuie la randamentul normal si firesc pentru acest tub. __Asa ca chestia cu "in orice carte despre teoria tuburilor" pare cel putin deplasata... ,de ce la vremea respectiva daca tot va considerati a-tot-cunoscator in "teoria tuburilor" nu ati intervenit ?!(eu n_am intervenit ca nu cumva sa se interpreteze gresit ca de obicei ,am facuto acum la ceva distanta in timp). Am citit toate posturile din aceasta sectiune ale dumneavoastra ,nu am vazut sa fi facut vorbire de aceasta "situatie" pentru SE ...(NU ma obligati sa ma port la fel de necuviincios cum o faceti... ,nu mie greu si pot sa fac acest lucru-daca tineti cu tot dinadinsul... ). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Domnilor am si eu o propunere decit sa ne luptam cu acest tub sa mai"tragem 1-2 W in plus si avind in vedere pretul derizoriu nu e mai simplu utilizarea a 2 tuburi in paralel...? asfel putem obtine cu usurinta dublarea puterii (22-27W) si care in modalitate stereo ar satisface si pe cei care au senzatia ca 10W e prea putin pt un HI-FI de casa...!In cea ce priveste puterea disipata de GU50 sunt de acord cu valderama in sensul ca trebuie inpins la limita (40W) asa cum este specificat in catalog iar pt cine doreste 55W totusi ar avea nevoie de racire fortata cum am vazut ca se foloseste si-n emitatoarele dotate cu acest tub in final si pt. care de fapt au fost concepute... Altfel apare un amp. de 2x25W in classa A ........utilizind 4 tuburi GU50........si cum bine spunea unul dintre colegi pretul uni amp nu e dat de tuburi ci de cu totul alte componente........Problema e ce complicatii apar in momentul folosire a 2-3 tuburi in paralel....? Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Iata rezultatele unui test cu GU50 legat ca trioda si distorsiunile THD limitate la 5% :Ua=405v ,Ia=90mA ,-Ug1=61v, Ra=2,8K ,transformator 12,6 cm* primar 2130 sp 0,35mm (59 ohm),secundar 116 sp 1,2mm ,tensiunea alternativa pe primar 142v si in secundar (8 ohm) 8,2 v deci aproximativ 8W putere utila. Transformatorul nu este prea performant dar are mai multe prize primar/secundar pt setarea pe diferite impendante asa ca este foarte comod de verificat adaptarea rezultata din calcule Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Iata rezultatele unui test cu GU50 legat ca trioda si distorsiunile THD limitate la 5% :Ua=405v ,Ia=90mA , -Ug1=61v, Ra=2,8K ,transformator 12,6 cm* primar 2130 sp 0,35mm (59 ohm),secundar 116 sp 1,2mm ,tensiunea alternativa pe primar 142v si in secundar (8 ohm) 8,2 v deci aproximativ 8W putere utila. Transformatorul nu este prea performant dar are mai multe prize primar/secundar pt setarea pe diferite impendante asa ca este foarte comod de verificat adaptarea rezultata din calcule...?!,UNDE ?! sa vedem(img. ?!) aceste rezultate...?!(sa probam si noi acest PSF GU50-SE conexiune trioda ???!!!),cum ati "apreciat" distorsiunile THD ?!__Ce_i cu ,-Ug1=61V(valoare mult prea mare a tensiuni de negativare !raportata la Ua=405V..., G2 a devenit si ea "anod apreciabil" !?(asa rezulta daca aveti Ua=405V si tensiunea -Ug1=61V !!!??? pentru Ia=90mA , curentul anodic nu ar avea cum sa ajunga la 90mA in acel regim Ua/-Ug1 daca g2 ar fi la "locul ei" ,banuiesc ca g2 sa transformat in "anod serios" la aceasta conexiune trioda GU50-ne-mai-intilnita probabil ..., verificati cred ca obtineti 2-3w in sarcina numai din g2 inainte sa se apinda... ). Ca trioda zici ,unde/cum e conectata g2 ?,incearca si ca pentoda/tetroda la 8W THD va fi mult mai mic...,bine nu cu acel Ra(Ra=2,8K). Atunci cind veţi obţine 15W-16W(sau chiar mai putin) sinus nelimitat in sarcina(conexiune pentoda GU50-SE) la 8W in sarcina THD va deveni nesemnificativ ! Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Bine, am remarcat sarcasmul nu ma supar Pe mine ma intereseaza lampa doar ca trioda si de acea am facut acest test iar distorsiunile nu le-am estimat , ci masurat cu un distorsionometru facut de mine dupa o documentatie , care din pacate nu o pot posta fiindca exista ceva probleme legate de un potential de risc, dar deschide DISTORSION ANALYSER by ROD ELLIOTT , acolo este descris aparatul caruia i-am facut niste modificari, dar sa nu fiu off topic... Am sa postez citeva documentatii referitoare la acest regim de trioda si asa poate stabiliza discutia, oricum voi face niste poze cu testul pe Gu50 Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Scuze, am postat fisierul de doua ori, asta am vrut sa pun : Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Iau o diagrama expusa(sa zicem download/file.php?id=52300&mode=view cea mai apropuiata de regimul dv) se poate oserva -Ug1=50V asadar pt o excursie simetrica clasaA g1 va atinge 0V respectiv -100V in regim dinamic in aceasta situatie pt dreapta 2k5 excursia la bornele primarului va fi cca 510-150=360Vvv=127Vef pe o sarcina de 2k5 inseamna circa 6,5W la bornele primarului ca putere utila la anod(Pw0) ,ma/va intreb cit voi avea in secundar in sarcina ?!-pentru aceasta situatie...,sau de 8W in sarcina mai poate fi vorba ?!. __Pentru ultima situatie expusa download/file.php?id=52303&mode=view ,-Ug1=57V Ua=400V Ia0=80mA Ra=4k ar fi in limita clasaA dinamic g1 0v respectiv -114v adica la borne primar cca 580-170=410Vvv=145Vef adica Pw0= 5,25W...,cit va fi in sarcina in secundar ?!. Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Aceste caracteristici sint pt 350v, tubul merge perfect si la 430v cu 90 mA ,am incercat acest lucru cu 3K/8ohm. In cazul alimentarii la 400v, in primar tensiunea alternativa este de aprox 140v si 8,2 v in secundar, deci se poate... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Eu mai sus am lucrat cu "materialul clientului" ,dar sincer nu m_am lamurit. Cum de va "iese/da" 6,2w in clasaA aici ?! download/file.php?id=52303&mode=view pentru aceasi situatie eu vad doar Pw0= 5,25W...,adica circa 4W in sarcina(secundar) in clasaA GU50-SE conexiune trioda... , unde ?! apare aceasta putere (6,2W clasaA) ?!(primar secundar)... __Nu folosim ? "modulatie simetrica" in regim dinamic pe g1 ?!. __Credeti ca tubul GU50 "face fata" cu negativare fixa acestui gen de configuratii ?! download/file.php?id=52302&mode=view . Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Pai el lucreaza pe Ra=4k ,ori eu am vazut clar ca 2,8K este valoarea optima la care tensiunea pe secundar ajunge la 8,2v deci P=8w cu nielul de distorsiuni descris Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum