Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

metoda de calcul pt amp SE cu GU50

hpavictor

Postări Recomandate

1750/24 = 73 zile de functionare garantat la capacitate maxima , misa ti se pare mult ?

Nu e bun calculul tau. Daca ascult in medie 2 ore pe zi, tine 2 ani si jumatate aprox. Pentru muzica in regim continuu sau "zgomot de fond" nu folosesc lampi, sau daca da, imi asum cheltuielile.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 337
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

59

• feri.visky

36

• hpavictor

35

• THOMAS

25

Top autori în acest subiect

...

Corect ,dar acesta este un caz particular pe cind valderama generalizeaza pt orice tub si in plus sustine ca distorsiunile sint aceleasi pt doua PSF diferite

Nu numai ca sustin acest lucru ,merg mai departe si spun ca in cazul a doua PSF diferite in cazul unui etaj final SE(cu acelasi tub final) va sta mai bine acel PSF care va genera putere utila mai mare in sarcina pentru o putere data ca nivel de comparatie.
Link spre comentariu

....,Spuneti domnilor cit e Pda (puterea disipata la anod) tub final in regim dinamic-SE ?!(cu semnal pe grila de comanda sau modulatie curent anodic tub final) ...

In clasa A tubul disipa maxim in repaos fara semnal , cand apare putere audio pe difuzor aceasta se scade din disipatia tubului .De asta un SE consuma aproape acelasi curent ( putere ) si in gol si la maxim , Pconsumata = Panod + PaudioMultumit ? Oricum cel mai mult timp asculti muzica incet , deci tubul disipa maxim in majoritatea timpului .
Link spre comentariu

1750/24 = 73 zile de functionare garantat la capacitate maxima , misa ti se pare mult ?

Nu e bun calculul tau. Daca ascult in medie 2 ore pe zi, tine 2 ani si jumatate aprox. Pentru muzica in regim continuu sau "zgomot de fond" nu folosesc lampi, sau daca da, imi asum cheltuielile.
Treaba ta , faci cum vrei , poate unii asculta mai multa muzica
Link spre comentariu

In clasa A tubul disipa maxim in repaos fara semnal , cand apare putere audio pe difuzor aceasta se scade din disipatia tubului .

De asta un SE consuma aproape acelasi curent ( putere ) si in gol si la maxim , Pconsumata = Panod + Paudio

Multumit ? ...

Da domnule foarte corect si simplu expus !(pe intelesul orcui) :aplauze (in sfirsit sa raspuns la intrebare).Asadar puterea disipata la/de anod (SE) este maxima numai in repaos(fara semnal la intrare) ,de retinut acest aspect...(mai opriti amplificatoarele SE ,-NU le lasati ore in sir fara semnal la intrare :rade: )

Asa cum de altfel foarte frumos sa expimat si misa

... sau "zgomot de fond" nu folosesc lampi, sau daca da, imi asum cheltuielile.

......................................................................................................................................................................

Ee,acum poate ar fi cazul sa stabilim ce putere disipata are la anod acest neamt in repaos http://www.roehrentechnik.de/html/el12se.html tinind cont de specificatiile producatorului download/file.php?id=51655&mode=view asadar avem aprox 7V negativare (catod urcat in raport cu masa) si sa zic 15-20v cadere pe Rcc primar trafo out ...,Cam cit sa fie puterea disipata de/la anod domnule Lazaroiu ?(sau oricine...,NU cumva Pda=18W ?),ce urmarea exemplificarea dumneavoastra sa demonstreze CE ?!.(eu nu am inteles ce doreati sa argumentai in acea exemplificare !?).

__Se poate uita oricine in specificatiile date de producator pentru diferite tuburi finale config SE...,concluzia va fi una singura (in conformitate cu specificatiile producatorului).Producatorul tubului final NU ne "invita" sa_i menajam tubul.

Link spre comentariu

Treaba ta , faci cum vrei , poate unii asculta mai multa muzica
Corect ! E am o colega al carui laptop merge 9 ore non stop numai sa ascute muzica ! Ce te-ai face cu un asemenea exemplar daca ii servesti si un amplif pe lampi !Faza e ca asculta la putere destul de mare incat o izolam in caseria ei :Dasta ca sa nu mai zic ca al meu frate asculta cam la fel :D9 ore merge sstemul Numai pe muzica , mai are si ipod-ul a purtator si acasa continua !Daca le dau cate un amplif cu GU50 si ii "consuma" lampa la 9 luni ( facand media ) ce facem ?Oricum , este o regula universal valabila care spune ca " Excesele dauneaza !!!!" iar tuburile nu cred ca fac exceptie de la aceata regula .
Link spre comentariu

Dumneata oferi garantie si la tuburi peste garantia producatorului ?!,cumpar si eu tuburi de la dumneata cu termen de garantie "mare" astept oferta ...

Regimul meu e divers .......oricum asta da praduiala.....(fumez echivalentul a 30bucxGU50 pe luna pe putin...) va dati seama cite aplificatoare se pot face :aut: va rog nu mai fumati GU50.....in numele tuturor si pt sanatatea dumneavoastra(si a celor din jur pasivi) :ras:
Link spre comentariu

va dati seama cite amplificatoare se pot face :aut: va rog nu mai fumati GU50.....in numele tuturor si pt sanatatea dumneavoastra(si a celor din jur pasivi) :ras:

Corect e mai sanatos sa construiti amplificatoare....serios!pretul tigarilor e egal cu al lampilor GU50!

In clasa A tubul disipa maxim in repaos fara semnal , cand apare putere audio pe difuzor aceasta se scade din disipatia tubului .

De asta un SE consuma aproape acelasi curent ( putere ) si in gol si la maxim , Pconsumata = Panod + Paudio

Multumit ? Oricum cel mai mult timp asculti muzica incet , deci tubul disipa maxim in majoritatea timpului .

Nu sunt de acord ca scade disipatia decat in cazul muzicii si chiar in acest caz sunt sceptik , la semnal sinusoidal disipatia E LA FEL!

PS. am vrut sa citez din postari sper ca nu supar pe nimeni!

Eu am inceput un amp SE cu GU50 ,dar momentan din motive financiare am renuntat si am vandut(durere mare :cry: ) o parte din componente dar sigur cu aceasta lampa si cu un transformator de iesire bun se obtin minim 14W!

Link spre comentariu

I'm sorry , astea-s lucruri demonstrate , nu ne dam cu parerea . Citeste teoria cum functioneaza un amplificator in clasa A ( tranzistor , tub , indiferent ) .

Da ai dreptate...nu stiu unde mi-a fo capul! :jytuiyu
Link spre comentariu

daca tinem cont ca GU50 a fost creata de TELEFUNKEN si doar clonata in CCCP , o adevarata lampa de oaste , a scris istorie .....Va rog sa intrebati pe oricine , din orice domeniu care are legatura cu exploatarea lui GU50 daca a vazut sau auzit pe cineva ca a inlocuit o asemenea lampa , evident exploatata in mod corect , conform datelor de catalog......Eu nu ! Dar Dvoastra ?

Link spre comentariu

Eu am intrebat un domn, care a facut armata la transmisiuni si mi-a spu s ca lampile obisnuite, gen 6j si 6n, le inlocuia cand faceau numarul de ore de functionare, chiar daca puse pe catometru, erau la 90 %, dar GU 50 si GU 81M, nu a inlocuit niciodata in cei 2 ani cat a lucrat acolo.Daca mai stie cineva , ceva, sa ne spuna.

Link spre comentariu

Nu stiu de unde a plecat discutia asta ? , dar regimul pe care l_am propus pt GU50-SE este mai mult decit lejer (Ua=400V si Ia0=100mA Pda sub 40W pentru negativare automata sau 40W in alte conditii) ,de ce spun lejer pentru ca acest tub GU50 suporta 55W maxim disipati la anod ,avind in vedere ca Pda scade in regim dinamic clasaA(SE) ,NU exista nici un fel de problema (problema e numai in capu unora...).

Orice tub final folosit in audiofrecventa in clasaA-SE trebuie dus la disipatie maxima in repaos/gol/ ,numai in acest caz vom avea randament maxim si la orice putere utila in sarcina inferioara puteri maxime vom sta cel mai bine ca distorsiuni .

__Ce spun uni sau alti referitor la un PSF "miraculos" pentru tubul final SE unde nu am maxim de randament dar am putere utila mai mica in sarcina cu distorsiuni mai mici chipurile la aceasta putere utila mai mica ,este basm/fabulatie(ineptie fara margini ,prostie),intodeauna cind voi avea randament maxim la acea putere utila mai mica si distorsiunile vor fi mai mici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări