Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

metoda de calcul pt amp SE cu GU50

hpavictor

Postări Recomandate

Este important cind proiectezi si realizezi un traf, sa ai numar intreg de straturi, mai ales la cele cu sirma groasa. Un strat incomplet te va incurca la bobinarea urmatorului, si vorba lui blue, se pierde spatiu pretios linga miez. Uneori pot sa apara mici modificari chiar in timpul bobinarii, modificari de care trebuie tinut cont atit la primar cit si la secundar si recalculat totul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 337
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

59

• feri.visky

36

• hpavictor

35

• THOMAS

25

Top autori în acest subiect

Asa e, dar in faza am doar doua cifre amarate: 3000 si 170 (spire) si nici un miez ca sa incerc sa jonglez cu spirele... Poate, vorba lui misa va trebui sa plec cu calculul de la ce miezuri o sa obtin... Nu vreau sa ma grabesc pentru ca din acest amplificator, dincolo de sunet vreau sa obtinem si informatii audiofile, comparand functionarea lui ca trioda, pentoda si UL...O sa ma dau mai aproape de blue ca e aici in Arad... pentru misa ar trebui sa fac naveta, ceea ce e un pic mai dificil (numai de sarbatorile mari ne vedem Pasti si Craciun...) sa vedem, poate rezolvam aici totul pe plan local...O spun in soapta si in secret sa nu ma auda (misa), vreau sa-l conving sa facem la Cluj o expo cu auditie DIY-audio... El are vreo 4 amplificatoare deja cu al meu 5 si o sa mai gasim si alti amatori (viobio sigur se inhama...) ... Va fi o intalnire... ceva pe cinste...

Link spre comentariu

.... a trecut blue pe la mine la firma si a fost ca o adiere audiofila... de zgomot roz!!! Cu ajutorul lui am reusit sa selectez din mormanul de trafuri pe cele care vor echipa viitorul SE-GU-50...

Link spre comentariu

Am facut niste masuratori geometrice:1. Trafo final 16 cmp2. Trafo retea 1 (tensiunea anodica si filamentele GU-50) 16.2 cmp, 180 VA3. Trafo retea 2 (tensiunea de negativare 50 V si filamentele ECC84, EM80)4. Drosel pentru filtraj 4-7 H la 0.3 A, 10.56 cmpUrmeaza sa masor raporturile de transformare U1/U2 ca sa determin exact nr. spire/volt...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Asa e, dar in faza am doar doua cifre amarate: 3000 si 170 (spire) si nici un miez ca sa incerc sa jonglez cu spirele... Poate, vorba lui misa va trebui sa plec cu calculul de la ce miezuri o sa obtin... Nu vreau sa ma grabesc pentru ca din acest amplificator, dincolo de sunet vreau sa obtinem si informatii audiofile, comparand functionarea lui ca trioda, pentoda si UL...O sa ma dau mai aproape de blue ca e aici in Arad... pentru misa ar trebui sa fac naveta, ceea ce e un pic mai dificil (numai de sarbatorile mari ne vedem Pasti si Craciun...) sa vedem, poate rezolvam aici totul pe plan local...O spun in soapta si in secret sa nu ma auda (misa), vreau sa-l conving sa facem la Cluj o expo cu auditie DIY-audio... El are vreo 4 amplificatoare deja cu al meu 5 si o sa mai gasim si alti amatori (viobio sigur se inhama...) ... Va fi o intalnire... ceva pe cinste...

da dar ,eu nu am aplificatoare de expozitie!nu sunt tocmai multumit de estetica lor,arata cam"industrial"poate ?! ce sa zicnu intru in categoria AUDIOFILILOR ,eu sunt ascultator de muzica ,nu Audiofil
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am facut niste masuratori geometrice:1. Trafo final 16 cmp2. Trafo retea 1 (tensiunea anodica si filamentele GU-50) 16.2 cmp, 180 VA3. Trafo retea 2 (tensiunea de negativare 50 V si filamentele ECC84, EM80)4. Drosel pentru filtraj 4-7 H la 0.3 A, 10.56 cmpUrmeaza sa masor raporturile de transformare U1/U2 ca sa determin exact nr. spire/volt...

ECC84!? :nas: suna interesant,daca folositi asa ceva va fi o noutate pe forumsa vedeti tabere pro&contradaca nu sunteti croit 100% pe EM80 ,va ofer eu EM800 ,este de mare efect! :da
Link spre comentariu

Imi surade ideea cu EM800...Am uitat sa trec tipurile miezurilor (in notatia eur...):1. E202. E183. E144 E12Si se pare ca va trebui sa renunt la cutia de vin chiar si cu sursa construita separat...

Link spre comentariu

Multumesc pentru date... dar numai inteleg (iarasi!) nimic... Intr-un topic recent am creat o confuzie...Intreb:-este diferenta intre E si EI ca mod de codificare? Dupa tabelul pus de tine se pare ca e...

Link spre comentariu

Intreb:-este diferenta intre E si EI ca mod de codificare? Dupa tabelul pus de tine se pare ca e...

Da.De fapt acel singur E este de fapt EE,deoarece un singur E nu are cum sa "inchida" transformatorul,si are urmatoarele notificatii :EE8(8x2,5;8x5,5) EE10(10x3;10x7)EE12,6(12,6x4;12,6x8,6)EE16(16x5;16x11)EE20(20x6;20x14)EE25(25x8;25x17)EE32(32x10;32x22)EE40(40x12;40x28)Datele din paranteza sunt in mm si reprezinta lungimea,respectiv latimea tolei.Datele sunt luate din aceasta cartehttp://home.arcor.de/wmohl/do/ran/rpb106.html,de la pagina 45.
Link spre comentariu

ECC84!? :nas: suna interesant,daca folositi asa ceva va fi o noutate pe forum

sa vedeti tabere pro&contra

Sunt si eu curios de performantele ECC84 in audio...mai ales ca e echivalenta cu 6N14P - lampi din selectoarele de canale.

Nu gasesc nici o ratiune de ce nu ar putea fi folosita in audio - in fond si ECC85 e lampa de RF...

ECC84 dar mai ales 6N14 se gasesc la preturi...neglijate de amatorii de audio...

Link spre comentariu

Am doua bucati noi... Amplificarea este doar 24, panta 6, Ri=4 kOhm... mult mai mica decat la ECC83... Dar ceea ce ma nelinisteste este si Ua la punctul static de 90 Volt!Din pacate timpul nu prea ma lasa sa termin mai repede proiectul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări