Vizitator Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 In opinia mea,-NU discutam in contradictoriu !(pina acum nu vad nici o contradictie in dialogul purtat),dar... ma rog...cum vreti. Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 D-le Valderama, relatia noastra implica implica o simplificare, n-e tutuim sau nu ! respectul nu are legatura cu modul de apelare ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 ...n-e tutuim sau nu !...Ne tu-tu-im de ce nu,nu ne impiedica nimic.Iata si un bloc de alimentare pt. versiunea GU50-SE-UL-G2-SRPP-front-end.Traful de alimentare trebuie realizat pe tole E20-grosime pachet 40-50mm(versiunea doua canale=stereo).Primar 220-CuEm 0,65mm Secundar anodica 2x135V CuEm 0,38-0,41mm... Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Am cateva nelamuriri: 1. Ce avantaje am cu infasurarea separata pentru G2? 2. Este sigur ca potentialul filamentului etajului SRPP trebuie legat la 1/2 Ua? (un divizor rezistiv nu ar fi mai elgant? ) Precizare: (@blue) Un etaj SRPP va "mana la limita" un GU-50...(pentru un EL34 de multe ori mai scump este OK, dar si cu un minus de ~2 W!) dar acest amplificator nu va fi unul de microfon! Ma gandesc la sensibilitati de ordinul n*100 mV. Iar daca nu satisface se mai poate adauga un "front-front-end", o trioda... Iesim de Craciun cu un cadou pentru forumisti cu o schema d e f i n i t i v a ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 ...1. Ce avantaje am cu infasurarea separata pentru G2?2. Este sigur ca potentialul filamentului etajului SRPP trebuie legat la 1/2 Ua? (un divizor rezistiv nu ar fi mai elgant? )...1. Infasurarea separata pentru G2 permite modul UL-G2 atunci cind Ua>300V(=curent anodic mai mic de modulat=tensiune mai mica de atac pe grila de comanda=negativare mai avansata=posibilitati mai reduse de aparitie curenti pe grila de comanda=pastrarea polarizari negative a grilei de comanda pina la modulatia maxima sinus fara limitare).2. Potentialul filamentului triodei dinspre plus Ua preferabil este sa fie legat la 1/2Ua si trioda sa fie distincta=aparte(sa nu fie comuna=in acelasi balon cu cea dinspe masa).Si cu un divizor rezistiv se poate,este practic acelasi lucru ,dar in situatia cind se dispune de 1/2Ua din sursa ce rost mai are divizorul ?!(daca sursa nu dispune nativ de 1/2Ua-divizorul rezistiv constitue solutia optima).Potentialul poate fi si ceva mai mic de 1/2 dar este bine sa fie apropiat de potentialul static al anodului triodei dinspre masa sau daca vreti apropiat de potentialul static al catodului triodei de sus(dinspre plus)--Toate acestea avind in vedere tensiunea mare de atac care trebuie furnizata...Chestiunea cu 1/2 nu este valabila pentru un SRPP cu o dubla trioda comuna(ambele sectiuni in acelasi balon de sticla).PS.Singurul lucru care i_mi displace mie ! la un etaj de atac SRPP ce trbuie sa furnizeze tensiune mare pe iesire este sa am o dubla trioda(ambele sectiuni in acelasi balon de sticla) si sa aiva filamentul conectat la potentialul masei. Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 1. Da, am inteles... dar infasurarea G2 va fi tot ~70% din intreg. Nu-i asa? Si voi mai avea si infasurarea 100% pentru anod! Ce imi scapa? (atasez o schita numai sa-o fac...). Si cum ramane cu sensul de infasurare...?2. Da, am inteles... stabilirea potentialului filamentului cu divizor rezistiv are avantajul... cred... ca pot fixa exact potentialul care se gaseste pe anodul tubului de jos care, va fi tensiunea (aprox) a catodului de sus. Nu-i asa?P.S. Scuze ca nu am un program de desenare adecvat... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 1. Da, am inteles... dar infasurarea G2 va fi tot ~70% din intreg. Nu-i asa? Si voi mai avea si infasurarea 100% pentru anod! Ce imi scapa? (atasez o schita numai sa-o fac...). 2. Da, am inteles... stabilirea potentialului filamentului cu divizor rezistiv are avantajul... cred... ca pot fixa exact potentialul care se gaseste pe anodul tubului de jos care, va fi tensiunea (aprox) a catodului de sus. Nu-i asa? 1.NU !infasurarea G2 NU va fi tot ~70% din intreg ,ci numai ~30% din intreg !(~70% aia erau de la g2 la anod in cazul infasurari comune, sau ~30% de la g2 la +Ub)Asadar infasurarea separata G2 are cca ~30%-spire din infasurarea anodica(100%spire) Exemplu numeric presupun ~1500sp infasurare anodica ,infasurarea separata G2 ~500sp(ma rog ceva mai putin 450sp) 2.DA,Desigur exista acest avantaj in cazul divizorului ! Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 OK! Am inteles! Datorita Dvs. mai raman pe aici pe la audio... aceasta neclaritate era sa ma trimita inapoi la doar : "radio"... (mai atasez ceva din ce am inteles...) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 UN CISTIG !,Si audio poate trezi interesul !.("Aproximativ"-fortat/ aceasi chestiune difera ecartul frecventelor de lucru),oricum finalitatea radio de regula este audio...neclaritatea cred ca a facut un serviciu mai larg audio(a fost binevenita). Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Confuzia a aparut datorita faptului ca odata m-am referit la caracterul circuitului UL: x% trioda sau y% pentoda si altadata la pozitia prizei pentru G2: 0%=pentoda, 100%=trioda... Atasez desen explicativ cu care sper sa nu va incurc mai mult!Intrebarea care tot ramane: sensul de infasurare...?... pentru ca s-au enuntat mai multe versiuni...cred... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 "Sensul se pastreaza".Daca bobinam in acelasi sens ambele inceputuri sa zic se conecteaza la +Ub respectiv +Ug2 sfirsiturile la anod respectiv g2,bine bobinele si sensurile pot fi sucite in fel si chip !,idea clara ar fi ca aceasi faza a fiecarei bobine se conecteaza la +Ub respectiv +Ug2 si tot aceasi faza celelalte doa capete ramase la anod respectiv g2.Da ,ultima schita este sugestiva.Numai ca in practica si conexiune UL-G2 nu se depaseste 43% dinspre +Ub si acest procent maxim este valabil numai pentru anumite tuburi finale in audio.GU50,6P3S,6L6 ESTE BINE SA SE MEARGA PINA LA 30%(sau mai putin)_____EL84,EL34 au un optim efect UL la 43%...samd.Pt GU50-UL-G2 AS RECOMANDA CHIAR 25%,la fel si pentru 6P3S. Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 M-ati pus in ceata... iar ma intorc la "radio"... Am inteles ca pentru GU-50 este foarte avantajos sa scoatem in evidenta caracterul de trioda... deci ~25%-35% (in numar de spire) de la anod! Nu? Altfel nu castig nici acei 15-20% in putere (datorita lui G2), si mai grav, ma duc catre distorsiunile de 10% (vezi schita...) nu? Daca iau numai 25% dinspre plus atunci sunt mai mult pentoda... Poate ca e bine, inca nu stiu doar dupa cel voi construi... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Dar scopul principal era de a scoate wati din GU50 SE ! in modul trioda , probabil ca 8Wout adevarati este OK , iar eu doream peste acest prag psihologic , undeva la 12-15W ,ceva * echivalent * cu 300B....daca totusi nu se poate , asta e .... Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Am deja cateva piese pentru amplificatorul cu GU-50 care va functiona in trei moduri selectabile asa cum am propus.-o cutie de lemn care, probabil va trebui "captusit cu ceva tablarie...-ceva lampi, am si soclurile...-comutatorul modului de lucru (trioda, pentoda, UL...)...-regleta de montaj pentru varianta "paianjen"...P.S. (mai, ce bun a fost acel rosu si sec ce a fost in dansa, si nu se compara cu uleiul de sarpe...) asta in soapta sa nu ma auda misa... Link spre comentariu
blue Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Promitator Ce a fost in ea ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum