catalin Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 salut cine ma poate ajuta . am o nelamurire am acasa 2x wpu1507 si driver d44000ti si acum as vrea sa fac o boxa fullrange cu toate 3. treaba sta asa , la inaltime am 1200mm, latzimea fetei este 450mm ,spatele este de250mm si adancimea de 495mm. problemea cea mare este ca nu stiu ce porturi sa folosesc. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 in functie de volum iti calculezi aici : http://www.linearteam.dk/default.aspx?p ... calculator Link spre comentariu
catalin Postat Octombrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2009 mersi mult ! sper ca in acest weekend sa reusesc sa construiesc ceva. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 ce exact ai de gand sa faci,ai 2 wofere si 1 driver,si vrei sa faci o boxa,sau ai 4 wfre si 2 drivere? corect ar fi sa mai iei un driver si sa faci 2 incinte pe 2 cai,sau daca ai 4 wf si 2 drivere,2 boxe pe 2 cai si 2 subwofere(sau vinzi 2) Ceea ce vrei sa faci tu este f nepractic,mare, greu si urat.In foaia de catalog este recomandat 110L@43hz pt 1 wfr,putin mai mare este si mai bine daca e loc,iar tu ai in lada aia imensa aproximativ 160L,f putin pt 2 wofere care impart acelasi volum(nu vei avea extensie buna in joase) Trecand peste asta,woferul nu prea urca bine peste 8-900hz si vei avea probleme grave in zona aia.Punctul de crosover trebuie undeva in apropierea a 1khz si nu stiu cum vei face sa suna bine un driver in acea zona.Aceste wofere sunt mai mult de bas decat de midbas,si o combinatie pe 2 cai nu va fi o situatie prea fericita(pt urechi ma refer) http://www.parts-express.com/pdf/264-425.pdf Deci sfatul meu ar fi ca in weekendul asta sa te gandesti bine de tot la situatie si sa lasi mometan ciocaneala pt altadata.Nu iti recomand acel programel pt lucuri serioase,este doar asa de 'joaca' de plictiseala.Trebuie sa fii f experimentat ca sa poti trage scoate niste rezultate bune cu el,pt ca ofera f putine date de analizat si sunt privite f superficial Link spre comentariu
catalin Postat Octombrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2009 pai am 2 woofere si 2 drivere dar ma gandesc ca nu prea are nico sansa un singur woofer sa tina pasul cu driverul din acest motiv spuneam ca fac 2x15 +1x2inch . si pe viitor ar urma inca o boxa. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 se face filtru adecvat si o sa vina la linie,majoritatea driverelor au spl mare,peste 105db cuplate cu goarna,pe cand woferele nu trec de 100db,asta nu inseamna ca trebuie sa pui 2-3 wofere sa faci cutii de 200L ca sa nu mai pui atenuare pe drivere si sa le cari cu remorca si toti prieteniiFa cutiile recomandate,poti merge pana la 140-150L acordate la 40hz daca ai spatiu pt 1 bucataPt un sunet mai bun eu as zice sa pui niste difuri care sa dea medii cum trebuie,ceva de 10-12",si cu alea de 15" sa faci 2 subwofere.Cu inca 2 de 15" sunetul nu se imbunatateste.Sunt si difuri de 15" mai acceptabile pe medii,dar astea nu parDaca nu mai vrei sa mai investesti,ramai la un singur dif pe boxa cu driver.Nu poti pune asa 2 wofere in cutie si gata ai crescut spl-ul,trebuie sa ai volum corespunzator daca vrei sa joase,si impedanta trebuie sa cada la 4ohmi,ca in serie nu creste spl-ul,marimea,si de ce nu costurile.Nu cred ca nu vrei sa sune si bine Link spre comentariu
catalin Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 sincer mie mie se pare tare cidat cu un singur difuzor de 15inch cu volum de 140 litri. wooferele au impedanta de 4 ohmi. driverul va avea alt amplificator. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 nu este nimic ciudat,difurile pro au nevoie de cutii mari ca sa coboare in frecventa jos de tot http://www.parts-express.com/pdf/264-425.pdf ai cutia recomandata de producator,110L acordat la 43hz,port de 4" lung de 1,6".Daca nu vrei bas jos,poti face si 80-90L @45hz,dar cu extensie mai mica in bas.Iti alegi utilizarea.Simplu Daca woferele tale sunt pe 4 ohmi bucata,punand 2 trebuie dublat volumul,si trebuie legate in serie ca sa urci la 8 ohmi,si spl-ul ramane cat la un singur dif,deci degeaba pui 2(raportat la spl-ul initial).Mai bine ramai cu 1 singura bucata,pt ca fiind pe 4 ohmi o sa intre putere dubla oricum fata de driver care e pe 8 ohmi,si deja ai castig 3 db ca diferenta fata de driver,privit asa 'copilareste' Am eu impresia sau nu prea se intelege ce zic... Link spre comentariu
catalin Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 aici ori nu pricep eu ori nu vreau sa inteleg . bun deacord cu tine punand 2in serie ajung la 8 ohm . dar dc sa nu creasca spl? voi obtzine incinta de 1000w la 8ohmi . driverul va fi atacat din alt amplificator . adica vreau sa am o incinta biamplificata. corecteazama daca gresesc! Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 tu nu prea ai inteles ce voia CBI sa zica...iti dau eu un exemplu concret: avem 2 difuzoare de 500W/ 4 ohmi si un amplificator de 500W/4 ohmi si 250W/8 ohmi.daca legi un singur difuzor pe amplif, atunci scoti 500W. daca legi ambele difuzoare in serie pe amplif, scoti 250W in total, adica 125W pe difuzor, iar per total pierzi 3 decibeli. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 nu prea pierzi chiar si in conditiile descrise de tine ...De ce ?? Simplu , avand 2 difuzoare ai suprafata radianta dubla deci SPL mai mare ! Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 asa este,nu se pierde nimic,in fiecare dif intra jumatate de putere ,dar Sd creste si trebuie amp dublu ca putere pt a le stoarce bine bine exista si ceva sanse de cuplarea la frecv joase daca sunt f aproape unul de altul si se mai poate castiga o idee mica,dar nu semnificativ Practic e ca nu prea am vazut difuri de sonorizare de asemenea calibru legate in serie si care vor lucra la puteri f mari.In general se folosesc mai multe boxe,sau daca nu sunt plimbate des,difuri de 16 ohmi in paralel(si cam de 12",pt o dispersie mai buna,medie mai curata) Eu am zis ce am avut de zis,nu mai insist ca in alte topicuri Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Trecand peste asta,woferul nu prea urca bine peste 8-900hz si vei avea probleme grave in zona aia.Punctul de crosover trebuie undeva in apropierea a 1khz si nu stiu cum vei face sa suna bine un driver in acea zona.Aceste wofere sunt mai mult de bas decat de midbas,si o combinatie pe 2 cai nu va fi o situatie prea fericita(pt urechi ma refer)El a scris ca are 4400 care e un animal de driver. Banuiesc ca merge la 1k.Boxele vor fi tare greu de mutat, dar cred ca ai putea sa scoti bas calumea si din 2 difuri in 200L si nici nu vei avea nevoie de suburi.Sa faci o boxa de genul 15"+2" cu acel driver mi se pare o cheltuiala inutila, driverul e mult prea scump. 15+2" merg, dar ies ditamai dulapurile.Sigur nu se castiga nimic din cuplaj? Link spre comentariu
catalin Postat Octombrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2009 difuzoarele legate in serie adica 8 ohmi si atacate cu un ep2500 in punte . asta este configuratzia pe boxa driverul va folosi alt amplificator. incinta facuta din osb de 15 va atinge 50-60kg cu tot cu difuzoare. bineinteles va fi o boxa care se cara in 2 persoane obligatoriu. inca astept im sfat despre frecventa de acordare .undeva pe la 40-45 hz ar fi bine? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 45hz e okpoti sa folosesti 2 porturi de 10cm diam cu 7cm lungime de fabrica,sau tevi de apa de 11cm diam cu 9cm lungimematerialul este cam subtire pt vibratiile produse de 2 x15",sper ca ai pus calumea ranforsari prin interior driverul ar trebui sa tina un crosover la 1-1,5k,dar cine cum va suna si ce corectii ii trebuie aplicate pt liniarizare,la asta ,ma refeream.Sa nu uitam ca totusi frecv de rez este f aproape de zona de filtrare,sub 1 octava,si la atata putere chiar daca nu s-o strica,poate mai scarztaie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum