Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microdrone.....

vasy_gsm

Postări Recomandate

daca te referi la X-ufo ... DA sunt si la noi , si de cumparat si au incercat si multi sa il faca si unii chiar au reusit ! Daca vrei detalii am sa revin ! Dar sa stii ca te ajunge cam la 2 500 RON doar partea tehnica ! pe langa aceast pret mai ai nevoie de Statie ( asta in cazul in care nu o ai ) baterii pt motoare si optionale ce mai vrei sa pui pe el ! Majoritatea pe care le-am vazut , erau facute pt fotografie de calitate la inaltime , din cauza ca sunt foarte stabile si daca le dotezi cu motoare puternice poti ridica cam 1.5 kg sunt platforme de fotografie aeriana foarte bune !

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

@boboBOBO Da mersi... am vazut ca daca vrei sa faci o scula adevarata ... un sistem electronic de comanda este la 3300 Euro numai Electronica..... Durere, la pretul asta nu stiu cine se mai apuca de facut cu giroscoape cu senzori de stabilitate cu GPS incorporat... etc. BR

Link spre comentariu

Am acasa un avion cumparat de la o firma din Botosani si intreb daca as putea folosi electronica de la el cu tot cu statia radiocomanda, ca sa-mi fac un quadrocopter..... Este necesar sa folosesc si giroscoape neaparat pentru stabilitatea in aer a aparatului? Avionul a costat 6 mil. lei vechi acum 1 an deci nu e veche chestia.....CESNA 182 Statia are parca vre-o 6 canale trebuie sa vad exact...Deci un Quadrocopter vreau sa-mi fac aprox. ca asta

BR

Link spre comentariu
Vizitator CABLAJE_IMPRIMATE

Am acasa un avion cumparat de la o firma din Botosani si intreb daca as putea folosi electronica de la el cu tot cu statia radiocomanda, ca sa-mi fac un quadrocopter..... Este necesar sa folosesc si giroscoape neaparat pentru stabilitatea in aer a aparatului? Avionul a costat 6 mil. lei vechi acum 1 an deci nu e veche chestia.....CESNA 182 Statia are parca vre-o 6 canale trebuie sa vad exact...Deci un Quadrocopter vreau sa-mi fac aprox. ca asta

BR
este strict necesar sa folosesti giroscoape pentru stabilitatea aparatului, doar nu vrei sa vina o pala de vant mai puternica si sa stai sa alergi dupa el sau sa se intoarca la 180 grade sa vezi cum sare bucati din el cand atinge pamantul. :rade:
Link spre comentariu

daca vrei sa faci cam ce e in videoclip iti trebuie musai stabilizatoare de zbor ! Intra pe site la firma din botosani , la sectiunea stabilizatoare de zbor ... si vezi DIGITAL FLIGHT ! Tu ai nevoie de acel modul care dupa cum vezi costa cam 1500 ron + celelalte necesare ajungi la 2500 ! Deci.. e cam costisitoare treaba :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am incercat sa filmez de la inaltime cu ajutorul elicopterului radiocomandat din imagine la care am atasat un telefon mobil LG mai usurel, montat sub burta aparatului. Gasirea pozitiei optime a telefonului in asa fel incat sa nu dereglez centrul de greutate al elicopterului a fost un chin.Rezultatul experimentului se vede in poza :ras: ( priviti coada elicopterului pe care am dat 500RON).Din fericire telefonul a scapat nevatamat.Decolare greoaie, motor turat la max, stabilitate mult mai buna la vant, cauza prabusirii a fost insa EPUIZAREA BRUSCA a acumulatorilor dupa 1...2 minute (scadere rapida a turatiei in cateva secunde, nu ma asteptam la asta).Aparatul s-a prabusit necontrolat.Ideea este ca se poate si fara sisteme supersofisticate, orice greutate suplimentara imbunatateste substantial stabilitatea la vant , daca e bine echilibrata.Din pacate, comportamentul neprevazut si ciudat al acumulatorilor a fost fatal. :rade:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...

Pe langa giroscoape ( Acesta avand drift) se mai folosesc  de regula si un accelerometru, chiar si un magnetometru pt o acuratete mai buna pe  axa Z.

Exemplu de senzori : MPU6050 - este foarte popular in randul dronelor , folosit in mare parte pe platforme arduino/arm

LSM303DLH/DLHC - accelerometru + magnetometru

L3GD20 - giroscop.

HCM5883 - magnetometru

La o simpla cautare pe google "MEMS sensors" veti gasi destule...

Link spre comentariu

Dar cu un balon umplut cu heliu, hidrogen sau chiar aer cald și un fir de nylon de pescuit (pentru ancorare și/sau ghidare) nu puteți să filmați ??? că e mult mai ieftin :rade:

Link spre comentariu

Daca vrei ieftin, iti iei un zmeu  cu ata.... Aici era vorba de drone,  nu de baloane. Era interesant sa vad discutii mai in detaliu, dar se pare ca nu sunt multi pasionati de drone.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator Scriptery

Drona cx-10 e 140 lei pe emag, sau daca vrei o imitatie le ei si la 100 lei noi, daca vrei ceva mai scump si performant cu camera de filmat vorbim de parrot ar.drone 2.0.. sau ceva care ajunge si la 3000 de lei parrot bepop pentru mine cea mai buna drona

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări