Vizitator dj99bcb Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Salut,Sunt nou pe acest forum si foarte incepator in electronica.As vrea sa stiu daca exista o schema simpla (pe care sa o inteleg si eu) pentru ce scrie in subiect.Sa dau si o explicatie mai amanuntita despre ce vreau. Am vazut ca au aparut foarte multe lustre cu telecomanda si m-am gandit ca receptorul lor se poate regla pentru a primi comenzi de la telecomanda TV-ului propriu. In continuare m-am gandit ca acel receptor poate fi facut si adaptat la lustra pe care o am in prezent in casa.Daca este foarte complicat de facut se poate cumpara de undeva acest receptor? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 in Tehnium decembrie 2005 este o schema relativ simpla ; poate vreun coleg are posibilitatea sa o scaneze si sa o posteze pe forum Link spre comentariu
Vizitator dj99bcb Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Chiar nu ma poate ajuta nimeni?Am mai cautat pe net dar nu am gasit mai nimic. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 uite: http://hackedgadgets.com/2009/02/09/diy ... ht-dimmer/ Daca vei cauta pe google, mai gasesti si altele similare. Iti va trebui microcontroller, altfel nu ai cum, daca te gandesti la varianta mai simpla de atat. Ai grija ce faci, lucrezi cu tensiuni mari. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 total dezinteres ;imposibil sa nu aiba cineva acest numar ! ;o sa caut o camera de rezolutie mai mare sa-ti pun cateva poze cu articolul :foloseste un senzor sfh(5110),5vtranzistori si un mmc4013si bineinteles un releu Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Anticipez ca schema nu foloseste nici un fel de decodare a codului ci doar prezenta purtatoarei. Imi facusem si eu ceva de genul asta mai de mult, dar cu un 4017, comutam intre mai multe stari cu orice buton din telecomanda. Foloseam o telecomanda veche. Asta pana mi-am luat TV tuner si am inceput sa am nevoie de alta telecomanda in camera respectiva. S-a dus utilitatea asa. Circuitul ala cu PIC e foarte bun, daca poate face rost de un programator sau de cineva sa il programeze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum