Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere lumina din telecomanda TV

Vizitator dj99bcb

Postări Recomandate

Vizitator dj99bcb

Salut,Sunt nou pe acest forum si foarte incepator in electronica.As vrea sa stiu daca exista o schema simpla (pe care sa o inteleg si eu) pentru ce scrie in subiect.Sa dau si o explicatie mai amanuntita despre ce vreau. Am vazut ca au aparut foarte multe lustre cu telecomanda si m-am gandit ca receptorul lor se poate regla pentru a primi comenzi de la telecomanda TV-ului propriu. In continuare m-am gandit ca acel receptor poate fi facut si adaptat la lustra pe care o am in prezent in casa.Daca este foarte complicat de facut se poate cumpara de undeva acest receptor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• dan-a2

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

total dezinteres ;imposibil sa nu aiba cineva acest numar ! ;o sa caut o camera de rezolutie mai mare sa-ti pun cateva poze cu articolul :foloseste un senzor sfh(5110),5vtranzistori si un mmc4013si bineinteles un releu

Link spre comentariu

Anticipez ca schema nu foloseste nici un fel de decodare a codului ci doar prezenta purtatoarei. Imi facusem si eu ceva de genul asta mai de mult, dar cu un 4017, comutam intre mai multe stari cu orice buton din telecomanda. Foloseam o telecomanda veche. Asta pana mi-am luat TV tuner si am inceput sa am nevoie de alta telecomanda in camera respectiva. S-a dus utilitatea asa. Circuitul ala cu PIC e foarte bun, daca poate face rost de un programator sau de cineva sa il programeze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări