Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se blocheaza pc-ul.De ce?

collemann

Postări Recomandate

Salutare, am ceva probleme cu pc-ul meu batran si anume...de ceva vreme se tot blocheaza, adica ingheata imaginea pe monitor, indiferent ce asi face imaginea ramane blocata, nu mai raspunde la nici o comanda. Pana acum am schimbat placa video, gasind pe aceasta un condensator puscat...dar cand am pus noua placa aceleasi probleme au apartu. Functioneaza ceva vreme apoi se blocheaza. Aveti vre-o ideie de la ce-ar pute fi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danb1974

1

• Dr4g0n

1

• iulidan2

1

• collemann

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

"B?trîn" m? duce cu gîndul la condensatoare umflate. Verific? dac? tensiunile de la procesor ?i de la surs? sînt cum trebuie, vezi dac? procesorul nu se supraînc?lze?te, scoate ?i pune la loc memoriile, cur???-l de praf ?i eventual reseteaz?-i BIOS-ul (se vor înc?rca valorile default ?i timing-urile la memorii vor fi recalculate). Verific? ?i cablurile IDE, SATA, vezi ca toate aliment?rile s? fac? contact ferm. Scaneaz? memoriile cu memtest86, scaneaz? hard-disk-ul dup? bad-uri, dac? nu vrei s?-?i pierzi mult timp m?car scaneaz? por?iunea unde st? swap-ul Windows-ului.Toate opera?iunile pe care le-am scris mai sus merit? f?cute secven?ial, fiecare condi?ionat? de succesul precedentei ?i de nerezolvarea problemei. În sensul c? dac? a trecut de memtest dar problema r?mîne, apeleaz? la scanarea hard-disk-ului ?i a?a mai departe....Sau du-l la un service specializat, contra unei sume modice vei afla repede ce problem? are. Sper doar s? n-ai norocul meu, ?i problema s? fie din calitatea re?elei de alimentare cu curent electric (am p??it mai demult ca acas? s? am ceva probleme la tensiune ?i belelele s? nu poat? fi reproduse la service). Dac? e cazul de asta, o surs? bun? sau/?i un UPS sînt de recomandat.

Link spre comentariu

Pana nu dai specificatiile sistemului putem doar sa ne dam cu parerea. Daca e vorba de un sistem pe Socket A si eu merg pe supraincalzire procesor, peste 55 grade proacele alea incep sa faca urat, iar jucariile alea de coolere Titan cu care erau de obicei vandute astfel de sisteme le tin in 60-70C tot timpul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări