Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV TOSHIBA

Vizitator oviset

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

3

• cristronic

1

• naetv

1

• 4 ani mai târziu...

Buna seara, iar eu. Ca sa nu mai deschid alt topic, scriu tot aici. Despre ce este vorba: am primit acest TV la reparat. Defectul se pare ca ar fi de CAF ( nu opreste pe post ). Mai jos specific cu ce IC-uri este echipat si in paranteza numerotarea acestora ( o ciudatenie de TV, nu alta ).

-model: 21S3TM

-sasiu ( pe sasiu am doua indicative ): -PD1418-1

-MCL-437F

-procesor: SAA5561PS / M3 / 0615 ( numerotat QT01 )

-jungle ( pe jungle am doua indicative ): -21S1EAPFR

-8801CPCNG5HE5 ( numerotat Q100 ) ( limba pakistaneza ramane proasta ) :ras:

-memorie: 24C16 ( numerotat QA02 )

-sursa: STRW5753A ( numerotat Q801A )

-tuner cu sinteza de frecventa ( pe tuner am 3 indicative ): -23321534

-TEAM-G107DF

-504B0817 ( numerotat H001 )

-final cadre: AN6522

Specific: vedeti ca in linkul urmator scrie sasiu MCL437F, dar daca urmariti schema, are alte componente. http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... E,XMS.html

Deci revin la acest sasiu. Ce investigatii am facut si bine-nteles zadarnice pana in momentul de fata:

1. Masurat cu ESR-ul tot ce este condensator electrolitic pe filtraje ( am gasit unul in partea primara a sursei, unul intr-una din secundarele sursei ( filtra o tensiune de +20 volti ) si unul pe o recuperata din trafo linii ( filtra o tensiune de +12 volti ). Vazand asta, m-am gandit, 5 volti este ok inclusiv condul care o filtreaza. Nu cred sa fie din conzii astia trei. Oricum i-am inlocuit si bine-nteles ca defectul a ramas acelasi.

2. Rescris memorie cu doua dumpuri luate din locuri diferite ( scrierea am facut-o pe o memorie noua ca sa elimin si asazisa memorie ). Defectul acelasi. Am dat FF FF FF la memorie ( stergere memorie ). Defectul acelasi.

3. Inlocuit tuner cu un tuner universal ( modelul ala cu sweech-uri care il configurezi pentru tuner I2C sau alte fursecuri ). M-am gandit ca daca tunerul este cu sinteza de frecventa, sa nu faca vreo gainarie pe SCL si SDA sa ameteasca tot. Bine-nteles ca si cu acest tuner, defectul este acelasi.

Maine vreau sa iau la bani marunti conzii electrolitici din calea comuna ( ESR-ul vorbeste ).

Acum rugamintea mea este daca are cineva schema de la acest sasiu ciudat si eventual secventa de intrare in meniu service ( poate oi gasi reglaje din service CAF, AGC, etc, desi nu cred ). Reamintesc ca schema data in linkul de mai sus nu corespunde.

Specific: nu are bobina de CAF ceea ce as crede ca acest CAF, AGC, IF, etc. este in continutul memoriei. Nu-i exclus sa fie busit ori procesorul, ori jungla.

Multumesc.

Link spre comentariu

SAA5561 este proc de teletext si 8801CPCNG---este multifunctional.Mai pe seara,o sa va copiez memoria de pe un sasiu si impreuna cu manualul service,va trimit pe mail,e prea mare si nu pot sa o pun aici.

Link spre comentariu

SAA5561 este proc de teletext si 8801CPCNG---este multifunctional.Mai pe seara,o sa va copiez memoria de pe un sasiu si impreuna cu manualul service,va trimit pe mail,e prea mare si nu pot sa o pun aici.

OK. Mii de multumiri.P.S. un meniu service daca se poate? cum se intra daca stiti la saracia asta de troaca in meniul service? Multumesc.
Link spre comentariu

Buna seara. Televizor rezolvat. A fost vorba de un cond. electrolitic din partea FI cale comuna. Valoarea acestuia era de 4,7mf/25 volti. Dadea ca o ciubota la ESR. Mii de multumiri in special domnului Cristronic pentru schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări