Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa cu L200

doru77

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio2007

1

• indy666

1

• Mishu_17

1

• doru77

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• 5 luni mai târziu...

Am o intrebare in legatura cu schema din atasament: de rol are acea rezistenta de 10 ohm ?Se poate scoate din circuit aceasta rezistenta , astefel incat circuitul sa functioneze in conditii normale ?am realizat montajul practic , am scos rezistenta de 10 ohmi , iar sursa functioneaza , insa nu stiu cum sa verific daca e bine cum am facut sau daca nu e bine .

Link spre comentariu

L200 functioneaza normal pana la anumiti curenti fara tranzistor de iesire. Rezistenta aia pusa acolo tine blocat tranzistorul extern pana cand curentul ajunge pe la vreo 60mA. Pana atunci L200 furinizeaza curentul de iesire. Fara ea tranzistorul de iesire furnizeaza tot curentul. Pot apare probleme de stabilitate pentru ca asta inseamna ca L200 nu mai are o anumita sarcina minima. Sursa functioneaza si fara rezistenta, dar e bine sa fie pusa. Se practica chestia asta cam la orice regulator unde sunt mai multe tranzistoare pe iesire. De exemplu se gaseste rezistenta asta si cand se pune un tranzistor de putere pentru un regulator de tip 78xx sau LM317. Sau se poate gasi si la sursele discutate pe aici pe forum. Pe scurt: pune-o inapoi in schema!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări