Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie cuptor cu microunde - problema minora

Vizitator Bimm3r

Postări Recomandate

Vizitator Bimm3r

Salut, abia m-am inregistrat pe forumul vostru, bine v-am gasit! Am un cuptor cu microunde care s-a stricat in urma cu 1 sau 2 ani si de atunci sta in debara. Cuptorul e un cuptor englezesc marca Belling si l-am folosit 2-3 ani fara probleme pana cand a inceput sa fac niste flame in interior. Am descoperit ca in partea dreapta are un "carton" care l-am scos de acolo si era gaurit in mijloc(ars) Placuta aia din cate am inteles de la diferite persoane pe care le-am mai intrebat se numeste MICA sau CLINGHERIT. Eu am incercat sa gasesc materialul asta la un magazin de electronice, nu am gasit si am mai cautat la un service de cuptoare cu microunde si nu am gasit. Pana la urma ce material e acela si unde l-as putea gasi? Am facut mulaj dupa el din carton si as putea sa fac altul daca as gasi undeva acel material si sa imi repar si eu cuptorul. Atasez o poza cu placuta de la un cuptor pe care il folosesc si e marca Alaska (100ron din metro) si nu sunt multumit de el. E foarte inghesuit si nu are grill. Ma mai gandesc la o posibilitate: daca placuta care era in cuptor nu a avut probleme si cuptorul s-a defectat incat a gaurit placuta din cauza unei supra-puteri? Nu stiu, nu ma pricep, astept niste raspunsuri. Multumesc in avans!

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bassbox

1

• pgh

1

Vizitator zake

s-a ars pentru ca a fost stropita sau uda. daca pe respectiva placa de mica se depun stropi rezultati in urma prepararii produselor, in timp, se carbonizeaza si opresc parte din energia electromagnetica generata de magnetron, aspect care neglijat duce la topirea magnetronului. asta ca o explicatie rapida. daca inca functioneaza, curata cu atentie,, gaura,, respectiva cauta placa de mica la magazine de electrocasnice, chiar si la cele de componente electronice si schimb-o. nu intreba de ce s-a ars... mentine-o curata!

Link spre comentariu

folie de mica am cumparat de la kinderu 56.Nu se potrivea perfect ca marime,dar am pus "din bucati"si merge perfect.Am invatat un lucru:cuptorul cu microunde trebuie pastrat perfect curat!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări