Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablul coaxial poate fi bruiat?

Vizitator just_me

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

4

• Gheorghe Dracu

3

• mafalda

1

• wingless

1

Top autori în acest subiect

Vizitator just_me

Inca n-am vazut coax perfect...Cu cat are perderi mai mari(si implicit mai ieftin), poate fi bruiat mai usorF.

eram interesat daca cineva stie cum se bruiaza un cablu coaxial
Link spre comentariu

Poti sa dai mai multe detalii ce vrei sa faci de fapt? Intrebarea este asa de vaga (ca sa nu zic aiurea) incat nu e de mirare ca ai asteptat atata pana sa raspunda cineva. Te-a suparat un vecin si vrei sa-i "bruiezi" coaxialul? :) Cirip

Link spre comentariu
Vizitator just_me

Poti sa dai mai multe detalii ce vrei sa faci de fapt? Intrebarea este asa de vaga (ca sa nu zic aiurea) incat nu e de mirare ca ai asteptat atata pana sa raspunda cineva. Te-a suparat un vecin si vrei sa-i "bruiezi" coaxialul? :) Cirip

da intradevar vreau sa-i bruiez coaxialul
Link spre comentariu
Vizitator just_me

mai conteaza ,ideea e ca mi-a adus mari prejudici si vreau sa-i intorc favorul de aceea as fi foarte recunoscator daca mi-ai sune cum se poate bruia cablul.tks

Link spre comentariu
Vizitator frankie

Credeam ca thread-ul va fi despre ecranaje, care m-ar fi interesat, nu despre bruiaj, unde se ocupa altii. Nu cred ca-si are rostul in directorul de radioamatorism.Net pe coax - probabil ethernet 10Mbit - transmisii in banda de baza- dezafectare fizica: foarfeca, un ac cu gamalie neobservabil care leaga miezul de tresa, etcCu o priza vampir ai putea chiar sa ai acces la net-ul respectiv.- bruiaj radio - trebuie sa ai antena de emisie cu fascicul concentrat, si cred ca doar prin impulsuri ai sa reusesti cate ceva.Repet, nu-si are locul aici.Cu bine, Frankie

Link spre comentariu

Ai dreptate Frankie! Aici ma asteptam si eu sa vad chestiuni legate de radioamatorism. Dar oricum te felicit pentru metoda CIA cu ac de scurtcircuit, mai delicata decat varianta KGB cu foarfeca. Ma mai gandesc si la varianta cu sarma bobinata pe coaxialul respectiv prin care sa treaca impulsuri de vreo 100MHz de la un tranzistor de putere si care sa fie induse in cablu. Dar asta e munca, nu gluma! Mai buna e foarfeca. In alta ordine de idei: acum vreo cativa ani, un veci de al meu al carui tata lucra pe la SRI a venit acasa cu o bucata de cablu, cica cu pierderi. Adica care avea ferestre in tresa. Si cu cablul asta vroia sa treaca pe langa cablul TV si astfel sa "fure" semnal. Evident ca a furat numai niste purici. Totusi nu am aflat niciodata la ce ar folosi un astfel de cablu.

Link spre comentariu

Totusi nu am aflat niciodata la ce ar folosi un astfel de cablu.

De exemplu, in cladiri sau in tunele (tuneluri?), semnalul de la celular (sau alte retele radio) nu se propaga. Daca intinzi un cablu din asta "cu pierderi" (de fapt e cu fante in vederea radiatiei) si ii pui un repetor la capat, care respira "aer curat" sau are macar o antena afara, aduci acoperirea radio si in zona respectiva.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator just_me

Ca isi are sau nu are rolul acum asta e dar nu pentru critici am postat threat-ul aici ci pentru niste raspunsuri care imi pot fi de un real folos .La mistouri si glume ma pricep si eu asa ca as fi recunoscator daca v-ati limita in a raspunde .Va multumesc

Link spre comentariu

Mersi cirip pentru lamurire! Just_me, eu zic ca forumul e destul de serios. Dar la astfel de intrebari trebuie sa te astepti si la raspunsuri sugubete. Daca tot vrei sa faci ceva in sensul asta, incearca ce ti-am sugerat: bobineaza pe cablul dusmanului cateva zeci de spire si baga in bobina rezultata un clock de 100MHz. Vezi ce iese. Nu vei stii totusi niciodata daca l-ai bruiat sau nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări