Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor construit de mine

YO7DIG

Postări Recomandate

Salutare stimabililor, vreau sa va arat unul din receptoarele facute de mine , o dubla conversie care merge binisor si acopera benzile de radioamatori si separat benzile de radiodifuziune ....construit in atelierul meu de acasa mi-a adus deplina satisfactie si vreau sa vi-l arat si dumneavoastra ....

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YO7DIG

4

• yo9hrb

3

• maxxim33

1

Top autori în acest subiect

Ha ha ha , ma incurca , ai zis ca vii pe aici si nu ai mai dat nici un semn , te asteptam cu YWAR2 ....?

La Costi plecarea din Slatina e destul de problematica datorita serviciului, iar eu am gasit situatia destul de incurcata la Caracal si nu m-am putut rupe. Am tot sperat sa scap intr-o zi mai devreme dar... asta este. Cel mai simplu e sa-mi iau cateva zile de concediu sa merg la un pescuit pe Olt.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am apucat si acele vremuri cind cu o superheterodina cu trei patru tuburi sau cu ceva EFT-uri saui AF-uri auzeam statii dx si la ora prinzului , receptorul e facut acum citeva luni nu atunci , am facut destule pe tranzistori , am restaurat multe radiouri si mi-am propus sa fac si eu un receptor mai vintage ...asta e...

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Am apucat si acele vremuri cind cu o superheterodina cu trei patru tuburi sau cu ceva EFT-uri saui AF-uri auzeam statii dx si la ora prinzului , receptorul e facut acum citeva luni nu atunci , am facut destule pe tranzistori , am restaurat multe radiouri si mi-am propus sa fac si eu un receptor mai vintage ...asta e...

Salut,Am o intrebare: de ce propagarea la DX difera atat de mult astazi fata de perioada la care va referiti?Cristian.
Link spre comentariu

Lucrurile sunt destul de complicate. In cateva cuvinte propagarea depinde de ionizarea straturilor ionosferei. Aceasta ionizare depinde de fluxul de radiatie cosmica. Nivelul acestei radiatii cosmice este determinat de numarul petelor solare. La suprafata soarelui pot fi observate uneori pete de culoare inchisa, este vorba despre zone mai reci (numai 3000 grd. celsius in loc de 6000 cat este la restul suprafetei solare). La nivelul acestor zone se constata un foarte intens camp electgromagnetic, iar la periferia petelor se formeaza niste "plaje" cu emisie electromagnetica extrem de intensa. Fluxul de radiatie emis de aceste zone de la periferia petelor solare izbeste ionosfera ionizandu-i straturile si favorizand in acest fel reflexia undelor electromgnetice, deci propagarea lor. Cu cat vor fi mai multe pete solare, cu atat ionosfera va fi mai ionizata si cu atat propagarea (cel putin in benzile superioare) mai buna. Numarul de pete solare nu este constant, insa s-a observat ca exista un "ciclu" de aproximativ 11 ani in evolutia numarului de pete solare. Noi tocmai "ne revenim" dupa o perioada de MINIM EXTREM al activitatii solare, ultimul maxim a fost parca prin 2000 - 2001. De aceea unii dintre noi stam aproape zilnic pe "propagation forecasts" si numaram petele solare. Au fost cateva zile (era si un topic deshis pe acesta tema) in care s-au realizat QSO-uri in UUS (si CB) la distante mari cu puteri mici. In acea zi eu eram in drum spre Franta si am facut legaturi din Stuttgart in Oradea cu doar 10W din masina. In acea zi au fost 64 de pete solare... Apoi numarul lor a inceput sa scada, a mai fost propagare dar nu ca in acea zi...

Link spre comentariu

Cred ca e de vina si progresul tehnologic. Acum 30 de ani:-Nu aveai surse in comutatie la tot pasul-Nu aveai o gramada de retele de internet (cu semnalul dreptunghiular aferent)-Nu aveai televizoare cu plasma-In general nu aveai o gramada de chestii perturbatoare.De aceea, un semnal destul de slab, venit de la mama..... , nu era inecat in zgomotul de fond. Acel semnal exista si azi, dar nu-l mai distingi din multitudinea de semnale parazite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări