Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emisie-Receptie si Anti scanare

Mondan

Postări Recomandate

Vad ca din ce in ce mai mult se face reclama unor telecomenzi cu asa-zisa functie Anti scanare.

Ce au ele ? Un simplu cod saritor ?

De ce nu l-ai putea scana ?

http://www.sscom.ro/Produse/sisteme_ant ... larme.html

Este legal sa realizez eu o astfel de telecomnda pentru acest tip de aplicatii care sa emita in spectru imprastiat.

Adica primii biti sa ii emit in 433MHz iar ultimii in 50MHz, sau frecventa sa sara aleator in timpul tramsmisiei (protocol pe care, evident, il urmareste fidel receptia).

Este legal ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mondan

2

• one

1

• Laci

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da, este legal, poti sal faci, daca emite in spectrul/puterea care este voie este legal sa-l si folosesti dar numai daca nu faci nimic ilegal :)Codul saritor se refera la altceva, si nu este deloc simplu.

Link spre comentariu

Cod saritor este de fapt un cod "fabricat" dupa un anumit algoritm, astfel incat, in cazul in care cineva receptioneaza codul, sa nu il poata refolosi.Cred ca se pot imagina mai multe variante ale acestui algoritm. In principiu, cred ca este o generare pseudo aleatorie de secvente si se analizeaza probabil mai multe coduri receptionate, care evident sunt diferite."Antiscanare" probabil se refera la imposibiliatea de a trimite coduri consecutive.De exemplu, la receptia unui cod gresit, se blocheaza pentru 2 secunde. La receptia celui de-al doilea cod, pentru 10 secunde si tot asa.Dar daca ai o telecomanda care genereaza coduri pe 24biti, dar numai 1000 dintre acestea sunt valide, in momentul in care un alt dispozitiv emite codurile "la rand" pana la "ghicirea" codului corect, receptorul nu raspunde.Ca exemplu, presupun o telecomanda care genereaza un numar aleatoriu: 445.Stabilesc algoritmul: al doilea numar este suma ultimilor 2 cifre ale primului inmultit cu 13. Algoritmul se repeta pentru urmatoarele.445 - primul cod(4+5)*13=117 -al doilea cod(1+7)*13=104 -al treilea cod......s.a.m.d.la receptie, microprocesorul verifica aceste coduri si, daca respecta regula, actioneaza.Avand un generator de coduri care produce000001002.... cu acesta nu vom putea "pacali" alarma.NU SE TRANSMITE PE MAI MULTE FRECVENTE.Nu cred ca se pot "scana" in sensul receptiei cu un receptor oarecare, pentru ca de fiecare daca codurile sunt altele. De exemplu, am inceput cu 445, dar pot fi 200 numere memorate la emitator si de fiecare data sa inceapa cu altul. Receptorul ar putea sa refuze un cod care incepe cu un numar anterior. Bininteles, presupun ca si receptorul are aceasta lista cu 200 numere initiale.Dar termenul "scanare" se refera mai mult la emisie decat la receptie.Cum am spus, este doar un exemplu. Se pot imagina o infinitate de solutii, unele cu o securitate mult mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări