Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Device missing or unknown device(-24) and co.

MifTy

Postări Recomandate

nickrvl ce rol are acest rezistor?

Cum am mai spus montajul nu mi-a mers din prima si atunci in disperare de cauza am incercat diverse artificii, aceea e o rezistenta de 10K prin care pinii reset ai mc-urilor "slave" sint pusi la masa. Stiu, trebuiau pusi la "+", probabil ca au si fost insa nu mai tin minte, cert e ca montajul a ramas asa cum e din momentul in care a functionat prima data, cu prima ocazie o sa o scot.Trebuie sa spun ca si Stefan a facut respectivul montaj si caruia ii functioneaza, de fapt el ma ajutat sal fac pe al meu...
Si firul ala rosu? Ai dublat traseul de masa intre cele doua sectiuni?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• INCEPATOR21

22

• nickrvl

16

• yo6pir

14

• Stefan

7

Top autori în acest subiect

parca rezistenta era de 1k cum se prezinta pe site nu de 10K eu am facut ultima varianta de deblocat avrurile si am pus 1K pe reset 12V iar pe alimentarea pe partea de 5V una de 100 de ohmi tot la masa si mere brici... e mult mai stabil.Fara aceste rezistente daca se observa mai atent tranzistorii tind sa fie comandati aiurea de la diversi paraziti , cel putin la mine doar daca cuplam o sarmuluita la baza imi scotea pe colector 5V :d deci se deschidea fara comanda. De cand are sarcina 100 de ohmi sta inchis.In fine ultima versiune 7 pare mai buna .

Link spre comentariu

L-am executat, merge foarte bine. Are un mic "bug" dar nu conteaza. Adica atunci cind alimentezi montajul el executa deja o secventa de reparare.Am pus un ATMEGA162 in soclu, am alimentat, cind sa apas butonul, ledul verde era aprins. Stiam sigur ca e blocat, altfel imi inchipuiam alte alea.

Link spre comentariu

Referitor la Ponyprog cineva de aici m-a sfatuit bine:"RENUNTA LA EL" . ma jucam in el(adica l am pus sa mi citeasca niste atmega care erau functionali) avand de la bun inceput setati corect fusebitii. Nu mi vede nici un atmega desi erau cei functionali nu cei blocati pe care m am chinuit sa i deblochez si degeaba. In cele din urma imi citeste un atmega , iar eu ma bucur ca nu e si asta blocat si dau sa citesc fusebitii . Si ce sa vezi? Erau toate casutele BIFATE!!! Am bifat doar ce trebuia si l am salvat corect. Am bagat alt atmega mi l citeste , apoi verific fusebitii si la fel toti bifati(desi in urma cu 1 minut ii modificasem corect). Chestii paranormale :ras:

Link spre comentariu

Ce versiune?Eu folosesc numai 2.07a, beta... cea care permite la fuse set all, clear all..Asta e motivul pt care am ales-o, ca pot deselecta/selecta tot odata, dupa care sa reiau selectie/deselectie la bitii necesari..Nu mi-a dat rateu...Ma rog, mai nou USBASP Avr cu eXtreme Burner..

Link spre comentariu

Foloseam pana acum cateva zile Ponyprog2000 versiunea 2.07c beta, acum vreau sa raman la bascom. Nu vreau sa fac reclama buna la bascom :rade: sau antireclama la Ponyprog doar ca suspectez (si am spus de ce ) ca Ponyprog sta la baza necazurilor mele. Am vb si cu alti cunoscuti care mi au zis ca nu au avut niciodata probleme cu Ponyprog.

Link spre comentariu

Subscriu ultima replica, aceea ca nici eu nu am avut niciodata probleme cu PonyProg, si folosesc:

PonyProg2000 - Serial Device Programmer

Version 2.07c Beta Jan 6 2008

Faptul ca am bolcat si eu cateva exemplare de Atmega a fost nestiinta de incepator si de aceea am patit-o,ca nu stiam cum se seteaza fusebitii, dar de atunci m-am invatat minte si acuma lucrez cu bagare de seama, dar programul este super OK. La fel si BASCOM AVR care este o platforma de dezvoltare programe chiar meseriasa. Eu toate softurile pentru AVR le fac in BASCOM si sunt super multumit de simplitate, viteza de lucru si facilitati. Chiar am combinat cele doua programe si dupa scriere si compilare, apasand tasta corespunzatoare,F4, fac trecerea directa in PonyProg pentru scriere mcu.

Link spre comentariu

La mine situatia este mai delicata sa ii spun asa. Posibil sa fie si din cauza pc ului dar niciodata nu am bifat alti fusebiti inafara celor 6, desi de 2 ori am vazut cu ochii mei dupa citirea fusebitilor unor atmega toti bifati. In versiunea pe care o am eu de ponyprog nu i pot bifa/debifa pe toti dintr un click, doar cate unul pe rand. Dar ne indepartam de subiect(cel putin de partea care ma intereseaza pe mine). Nu fac o campanie anti-ponyprog poate sunt eu incepator si mai ghinionist :jytuiyu . Inca nu am aflat daca am 3 atmega blocate sau nu deoarece cand am avut un "deblocator" functional nu am reusit nimic iar acum am si masterul scos din functiune. Mai astept putin poate este cineva din Bucuresti disponibil pt cateva minute sa mi dea si mie un verdict. Momentan lucrez cu 8535 pt ca am renuntat la atm8 . Asa cum unele persoane urasc picurile asa incep eu sa nu mai tolerez atm8 ca am avut niste "depresii" :ras: Dar daca le deblochez imi revin la suflet iar atm8

Link spre comentariu

....Chiar am combinat cele doua programe si dupa scriere si compilare, apasand tasta corespunzatoare,F4, fac trecerea directa in PonyProg pentru scriere mcu.

Asta e interesant, m-am obisnuit si eu cu Bascom si cu combinatia de taste, cind se apasa F4 de regula se deschide programatorul bascomului, acela care a fost setat in prealabil bineinteles, si in afara de asta dupa cite am citit se pote folosi si un programator extern, nu am incercat nici o data asta, de fapt se poate face ca la apasarea tastei F4 sa mi se deschida un programator extern?
Link spre comentariu

Asta chiar e simplu de facut! Alege meniul "Options" si apoi setezi "External Programer" dupa care dai calea unde se afla executabilul acestuia, de ex. D:\Ponyprog.exe. Vezi imaginea. Succes!

Link spre comentariu

Asta chiar e simplu de facut! Alege meniul "Options" si apoi setezi "External Programer" dupa care dai calea unde se afla executabilul acestuia, de ex. D:\Ponyprog.exe. Vezi imaginea. Succes!

Nu m-am exprimat corect, se incarca si HEX-ul? pentru ca nu reusesc. Ar fi perfect daca la apasarea tastei F4 s-ar deschide SinaProg (asta folosesc) impreuna cu HEX-ul la care se lucreaza.La setari programator in Bascom are un cimp "parameter", probabil ca acolo trebuie "aranjat"...
Link spre comentariu

Fisierul .hex se incarca automat cu setarile din imagine, in PonyProg.

Am incercat, cu SinaProg nu merge, se deschide o ferestra cu hex-ul tot in Bascom si atit..... asta e, n-am decit sa ma descurc ca si pina acum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări