Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Device missing or unknown device(-24) and co.

MifTy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• INCEPATOR21

22

• nickrvl

16

• yo6pir

14

• Stefan

7

Top autori în acest subiect

Pentru citirea datelor pe RS232 ai nevoie de un adaptor Serial -> RS232.Uite 2 scheme (una cu CI si una cu tranzistoare): http://www.scienceprog.com/alternatives ... -projects/Eu am realizat atat varianta cu MAX232 cat si cea cu 2 tranzistoare, ambele merg perfect. Spor la construit!

Stiu ca poate nu te ajuta cu prea mult dar MULTUMESC ,pe mine chiar ma ajuta :) Poate voi reusi sa deslusesc misterul cu deblocatorul cand imi va afisa mesajele in emulatorul din Bascom ca acolo am inteles ca se lucreaza. O zi buna! :)
Link spre comentariu

Daca LED-ul verde nu ramane aprins, atunci inseamna ca nu s-a deblocat. Poate ca totusi este ceva cu acel mcu. Fisierul .bin al master-ului l-ai scris corect in cip? Vezi ca nu este .hex ci .bin! Masterul trebuie sa aiba fusebitii setati DEFAULT adica 1MHz osc.intern.Nu inteleg despre ce este vorba cu RS232. Fi mai explicit te rog!

rs232 e comunicatia cu pc :) dar mi a spus Ghimpe cum e treaba. Oricum iti multumesc si tie ca mi ai spus ca trebuie .bin nu .hex (desi de pe site-ul ala strain initial am bagat.bin-ul ala si tot asa se comporta dar avea 4 kb, si am zis sa l incerc si pe al tau dar am bagat .hex). Voi baga .bin-ul de pe site ul tau(poate va da rezultate ca are 8 kb din cate am vazut). multumesc si o zi cat mai placuta! :)
Link spre comentariu

Acum cred ca este momentul sa ma dau batut. Motivul: Cred ca l -am ars sau blocat si p asta(masterul nou nout) Asa ca fac un anunt catre dvs cei care vor sa ma ajute (care au deja construit deblocatorul sau orice alta modalitate) . Daca ma poate ajuta cineva practic cu deblocarea unor atm8 si optional 8535l la orice domiciliu al meu sau al lui( din Bucuresti evident) sa aflu si eu adevarul ca imi vor iesi perii albi de tanar (am si inceput sa chelesc :)) ) . Contracost bineinteles . Asa ca daca vreti sa faceti un bine unui tanar incepator care a pierdut ceva timp reparand ceva dar mai mult stricand dati pm sau aici pe forum. Imi cer scuze moderatorilor poate e putin deplasat dar chiar are legatura cu subiectul (cel putin in opinia mea)

Link spre comentariu

Salut, Trebuie sa te intreb ceva:Cand ai cumparat acele Atmega8 si le-ai blocat, de fapt ai umblat in setarile fusebitilor? Ai setat acolo ceva si apoi ai incercat sa le scrii/citesti? Daca e asa apoi atunci trebuie sa te iau la palme. :bataie . De ce umbli la fusebiti daca nu trebuie? Cum ai blocat "master-ul"? Explica putin ce ai facut de l-ai blocat si pe acela? Nu se poate! Atmega8 vine din fabrica cu setari de 1MHz osc.intern si merge bine in mai-toate aplicatiile.Trebuia lasat asa. Daca ai fi in TgMures te-as ajuta sa le deblochezi, dar asa...imi pare rau.

Link spre comentariu

Salut, Trebuie sa te intreb ceva:Cand ai cumparat acele Atmega8 si le-ai blocat, de fapt ai umblat in setarile fusebitilor? Ai setat acolo ceva si apoi ai incercat sa le scrii/citesti? Daca e asa apoi atunci trebuie sa te iau la palme. :bataie . De ce umbli la fusebiti daca nu trebuie? Cum ai blocat "master-ul"? Explica putin ce ai facut de l-ai blocat si pe acela? Nu se poate! Atmega8 vine din fabrica cu setari de 1MHz osc.intern si merge bine in mai-toate aplicatiile.Trebuia lasat asa. Daca ai fi in TgMures te-as ajuta sa le deblochezi, dar asa...imi pare rau.

Sincer mi as dori sa ma ia cineva la palme doar sa rezolv o data pentru totdeauna problema asta. Am la activ 3 atm8 si 1 uc 8535 arse sau blocate si ABSOLUT NICIODATA nu am umblat in ponyprog la fusebiti. mi se intampla mereu la fel. programator serial care e homemade si a aparut si aici schema si alimentare a uc din port usb. M am gandit sa schimb alimentarea cu o sursa stabilizata de 7805 din baterii dar am tot lucrat la deblocator. Mi am facut o sursa din baterii stabilizata de 7805 si 7812 ca sa am si 5 v si 12 v. cu sursa asta de 12 v proveniti din baterii am alimentat deblocatorul si observasem eu ca nu mai mi se aprinde ledul rosu, de fapt nimic nu se aprindea (dupa un timp, ca la inceput mergea). am inceput sa ma gandesc ca s-a dezlipit ceva dar era ok pentru uc nu mai putea fi citit nici de bascom (am si program paralel cu niste rezistente) nici de pony
Link spre comentariu

Sincer mi as dori sa ma ia cineva la palme doar sa rezolv o data pentru totdeauna problema asta...

Am fost plecat saptamina asta si am ramas in urma..... deci, nici mie nu mi-a mers din prima, am avut un traseu de masa intrerupt si citeva rezistente de adaugat, in virtutea inertiei am facut prima varianta a polonezului care a mai fost modificata ulterior, acum nu prea am timp sa explic insa urmareste cu atentie site-ul polonezului si efectiv poti face ultima varianta. Vezi ca s-au adaugat rezistente in plus fata de prima varianta si de asemenea sa fi atent la acel sir de rezistente, una din ele e de 100R, eu m-am pacalit prima data, am pus una de 1k.Daca tot nu merge te pot ajuta sa incepi de la zero daca vrei "metoda" mea sau daca vrei i-mi poti trimite pe un autocar(eventual) sau posta un Atmega8 si montajul si o sa ma uit si eu la el.Uite si niste poze cu montajul meu "impuscat" + adaptor ca sa nu zica lumea ca vorbesc prostii in care am marcat modificarile:[attachment=1]DSC03130a.jpg[/attachment][attachment=0]DSC03131a.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

1 data am inceput sa lucrez cu atm8. Au fost primele mele uc-uri dar cum mi se blocau sau ardeau unul cate unul si cum ajungeau la 30-35 lei singurele care le gaseam la un magazin din bucuresti ca restul nu aveau in stoc am inceput sa cumpar 8535l. am acum 3 atm blocate SAU arse ca habar nu am, inclusiv masterul. Singurul sprijin care mi l puteti da este sa incercati dvs sa mi deblocati atm-urile daca vi le voi trimite prin posta. Nu am facut circuit imprimat ci doar am tras fire . Am pierdut foarte mult timp cu acest circuit si probabil il voi reface daca reusesc sa mi pun in functiune atm8 blocate. De ce ?Simplu:1: Nu mai am bani de dat degeaba pe atm8 sa le blochez si daca cineva reuseste sa mi deblocheze atm-urile inseamna ca deblocatorul meu nu este bun. (din diferite motive , care momentan nu conteaza)2: Daca atm chiar sunt arse pt ca cineva cu un deblocator testat nu reuseste sa le deblocheze, atunci sincer nu mai ma intereseaza circuitul de deblocare si imi voi recupera piesele din el :ras: poate sunt sarcastic dar inseamna ca de fapt programatorul meu are ceva sau circuitele in care bag uc imi ard atm. si nu mai ma intereseaza un deblocator rezultand ca eu nu le am blocat niciodata ci de fapt le ardeam. Inca o data va multumesc tuturor care au avut bunavointa sa ma ajute si scuze pt timp alocat. De refacut "deblocatorul" sincer nici nu vreau sa mai aud si pt cei care au ramas in urma repet am blocat sau ars si un master atm8 nou nout. daca cineva din bucuresti ma poate ajuta sa le deblochez vin si cu "deblocatorul" sa nu se creada altceva(adica doar am cerut sfatul si am pierdut timpul degeaba)....desi nu prea ar fi logic

Link spre comentariu

1 data am inceput sa lucrez cu atm8. Au fost primele mele uc-uri dar cum mi se blocau sau ardeau unul cate unul .....

Cum am mai spus trebuie inceput de la "0", sa le blochezi/arzi in cascada e cam suspect, sfatul meu e sa-ti faci programator pe portul paralel (inca nu ne-ai spus daca ai astfel de port) este extrem de simplu si ti-l vede direct Bascom-ul, cu acesta e aproape imposibil sa blochezi ceva, sau sa-ti cumperi de aici de pe Forum de la "Ole" programator UsbAsp gata facut si sa-l folosesti impreuna cu SinaProg de exemplu care si acesta e foarte simplu, i-ti vede automat setarile implicite ale Mc-ului.Si inca odata, i-mi poti trimite prin posta sau cel mai bine pe un autocar pentru ca sint o gramada RmValcea-Bucuresti, i-i dai la sofer 2Lei, soseste in aceasi zi si nu mai trebuie nici sa completezi hirti/formulare, respectivele mc-uri si incerc eu sa ti le resetez.Dar parca totusi nu ar trebui sa renunti la proiect, cel putin eu as as face, din ambitie....Si altceva, deblocarea, daca merge, e garantata doar pentru Atmega8, pentru celalalt nu cred.
Link spre comentariu

Cum am mai spus trebuie inceput de la "0", sa le blochezi/arzi in cascada e cam suspect, ... sau sa-ti cumperi de aici de pe Forum de la "Ole" programator UsbAsp gata facut si sa-l folosesti impreuna cu SinaProg de exemplu care si acesta e foarte simplu, ...

Nu vreu sa fac reclama sau off topic, dar inclin sa-i dau dreptate lui @nickrvl, si eu sunt super-incepator la capitolul AVR, nu am scris decat 1 [unul] Atmega8, DAR am folosit programatorul USBasp de la @Ole si softul Khazama.

Cred ca pana la urma "gresesti" tu ceva, sau "PonyProg" este de vina, pentru ca ai blocat atatea Atmega :nas: .

De ars ?! NU cred ca le-ai ars, eu am alimentat un MCU PIC [scuze] invers si a "rezistat" socului :rade: .

Link spre comentariu

1 data am inceput sa lucrez cu atm8. Au fost primele mele uc-uri dar cum mi se blocau sau ardeau unul cate unul .....

Cum am mai spus trebuie inceput de la "0", sa le blochezi/arzi in cascada e cam suspect, sfatul meu e sa-ti faci programator pe portul paralel (inca nu ne-ai spus daca ai astfel de port) este extrem de simplu si ti-l vede direct Bascom-ul, cu acesta e aproape imposibil sa blochezi ceva, sau sa-ti cumperi de aici de pe Forum de la "Ole" programator UsbAsp gata facut si sa-l folosesti impreuna cu SinaProg de exemplu care si acesta e foarte simplu, i-ti vede automat setarile implicite ale Mc-ului.Si inca odata, i-mi poti trimite prin posta sau cel mai bine pe un autocar pentru ca sint o gramada RmValcea-Bucuresti, i-i dai la sofer 2Lei, soseste in aceasi zi si nu mai trebuie nici sa completezi hirti/formulare, respectivele mc-uri si incerc eu sa ti le resetez.Dar parca totusi nu ar trebui sa renunti la proiect, cel putin eu as as face, din ambitie....Si altceva, deblocarea, daca merge, e garantata doar pentru Atmega8, pentru celalalt nu cred.
Am facut si un programator pe portul paralel voi incerca sa scriu doar cu el de acum incolo. Desi nu am umblat in setarile de ponyprog habar nu am ce s-a intamplat. Voi incerca sa gasesc o solutie sa vi le trimit. Daca puteti sa mi dati datele dvs (cred ca le trimit cu un autocar)
Link spre comentariu

nickrvl ce rol are acest rezistor?

Cum am mai spus montajul nu mi-a mers din prima si atunci in disperare de cauza am incercat diverse artificii, aceea e o rezistenta de 10K prin care pinii reset ai mc-urilor "slave" sint pusi la masa. Stiu, trebuiau pusi la "+", probabil ca au si fost insa nu mai tin minte, cert e ca montajul a ramas asa cum e din momentul in care a functionat prima data, cu prima ocazie o sa o scot.Trebuie sa spun ca si Stefan a facut respectivul montaj si caruia ii functioneaza, de fapt el ma ajutat sal fac pe al meu...
Link spre comentariu

am vazut ca pe diy.elektroda.eu a aparut update 7 si credeam ca au pus un rezistor de la RESET la masa (ma miram!), acum am priceput ca a fost doar un exces de zel al tau.

Si eu recomand, daca aveti posibilitatea financiara, achizitionarea unui programator pe USB si renuntarea la ponyprog (cel putin pentru AVR-uri). Am blocat un µC cu poni + stk200 si nu am setat nimic gresit la fuse, in timpul programarii a mers ff. greu si la final nu am putul sa ii citesc indiferent de oscilatorul/quartul folosit, doar asta http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/ a reusit sa ma ajute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări