Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma Pilot AA1018

XAN77

Postări Recomandate

e vorba de versiunea cu fir rosu = "+", urmeaza firu rosu/alb = goarna, mov = iesire 2 etc.Un coleg are aceasta alarma pe o Dacie Supernova, vroia sa-si monteze actuator pe firu mov (iesire2) pentru portbagaj. A probat intai de test, astfel a pus actuatorul direct la firu mov si la plus pe la sigurante (intai la pozitii care le-a aprins in prealabila apoi de unde isi lua si alarma plusul, firu rosu). A reusit sa-si arda alarma, care suna continuu, nu mai mergea nimic din telecomanda.Am identificat ULN2003 ca fiind defect, l-am schimbat, totu merge ok, releul pentru pozitii, inchiderea etc, cu o exceptie. Goarna lui avea inainte 2 "voci" : acele beepuri scurte care le facea la activare/dezactivare si inaintea inceperii alarmei propriuzise cand era declansata, respectiv sunetul de alarma. Acum nu mai are acele beepuri, in locul lor reda o secventa scurta din sunetul de alarma. Deci cand armeaza, se inchid usile, clipeste normal pozitiile iar goarna face in loc de 2 beepuri, 2 secvente scurte din sunetul de alarma.Nu inteleg ce ar mai putea fi defect in montajul electronic, nu stiu cum sunt facute acele sunete, le are goarna in ea banueisc eu, in sensu asta l-am pus sa puna goarna direct la 12V sa vedem ce sunet scoate si ea canta sunetul de alarma . (am vazut ca electronica da pe firul pentru goarna, un 12V). In rest alarma functioneaza ok acum. Ma lumineaza cineva ?Si apropo, acel actuator pentru portbagaj, la firul mov, se leaga direct sau printr-un releu ceva !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

4

• Dr.L

2

Eu am analizat recent o alarma eaglemasterPrin ULN2003 trec toate comenzile: sirena,luminile,centralizata etc iar unele ori sunt pe iesire directa,ori prin relee/trz de putereAcum,integratu suporta doar 500mAasa ca daca nu e un releu pe iesirea de portbagaj, trebuie pus un releu pt actuator!Sirena era comandata printr-un TIP PNP(dupa ULN2003) si am constatat ca beepurile goarnei sunt date de alarma,adica am pus un bec in loc de goarna si acesta clipea scurt de 2-3 ori,in functie de ce zicea alarma(cand era goarna pusa se auzeau beepurile). Goarna pusa la 12v canta ce stie ea,insa daca primeste doar foarte putin tensiune,se aude doar un bipLa tine pare a ramane culpata comanda alarmei prea multIncearca cu un beculet/led sa urmaresti comanda(mare grije inainte de ULN2003,sa nu arzi si microcontrollerul!)

Link spre comentariu

sa inteleg ca nu avea nici inainte 2 voci , bepul este de fapt parte din singura "melodie" care o stie doar ca pentru foarte scurta durata !?Daca e asa, PIC-ul si uln2003 sunt absolviti de vina, ce altceva ar putea genera prelungirea alimentarii ei ?...

Link spre comentariu

sa inteleg ca nu avea nici inainte 2 voci , bepul este de fapt parte din singura "melodie" care o stie doar ca pentru foarte scurta durata !?

da!

Daca e asa, PIC-ul si uln2003 sunt absolviti de vina, ce altceva ar putea genera prelungirea alimentarii ei ?...

pai de ce sa fie absolviti? vezi cu un led cat sta aprins,si cu goarna conectata,si fara,in diverse puncte ale traseului,la ieisrea de forta,in baza trz de putere,inainte de uln etc
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator MYG00

e vorba de versiunea cu fir rosu = "+", urmeaza firu rosu/alb = goarna, mov = iesire 2 etc.Un coleg are aceasta alarma pe o Dacie Supernova, vroia sa-si monteze actuator pe firu mov (iesire2) pentru portbagaj. A probat intai de test, astfel a pus actuatorul direct la firu mov si la plus pe la sigurante (intai la pozitii care le-a aprins in prealabila apoi de unde isi lua si alarma plusul, firu rosu). A reusit sa-si arda alarma, care suna continuu, nu mai mergea nimic din telecomanda.Am identificat ULN2003 ca fiind defect, l-am schimbat, totu merge ok, releul pentru pozitii, inchiderea etc, cu o exceptie. Goarna lui avea inainte 2 "voci" : acele beepuri scurte care le facea la activare/dezactivare si inaintea inceperii alarmei propriuzise cand era declansata, respectiv sunetul de alarma. Acum nu mai are acele beepuri, in locul lor reda o secventa scurta din sunetul de alarma. Deci cand armeaza, se inchid usile, clipeste normal pozitiile iar goarna face in loc de 2 beepuri, 2 secvente scurte din sunetul de alarma.Nu inteleg ce ar mai putea fi defect in montajul electronic, nu stiu cum sunt facute acele sunete, le are goarna in ea banueisc eu, in sensu asta l-am pus sa puna goarna direct la 12V sa vedem ce sunet scoate si ea canta sunetul de alarma . (am vazut ca electronica da pe firul pentru goarna, un 12V). In rest alarma functioneaza ok acum. Ma lumineaza cineva ?Si apropo, acel actuator pentru portbagaj, la firul mov, se leaga direct sau printr-un releu ceva !

salutareaceeasi prostie am facut si eu :|e vorba doar de acel ULN2003? sau mai sunt si alte problemezi-mi te rog cum sa o repar...ma potzi ajuta cu o schema cevain plus as vrea sa aflu si cum treb sa leg acel actuator pt portbagaj (ce fel de releu trebuie si cum se leaga)multumesc
Link spre comentariu

da e acel uln, eu l-am schimbat, dar dupa cum ziceam mai sus, tot mai are ceva, dar nu i-am mai cerut omului alarma, a pus-o pe masina si o foloseste, cred ca nici el nu a mai avut chef s-o scoata. Actuatoru de portbagaj la montat pana la urma, a cumparat un releu auto banal de vreo 5 lei parca, alarma alimenteaza bobina din releu, iar contactele releului intrerup sau nu un plus permanent spre actuator, a carui masa parca a pus-o la sasiu (la surubu in care e prins actuatoru pe haion) .

Link spre comentariu
Vizitator MYG00

mutumesc mult dar inafara de acel beep de la goarna functioneaza in parametrii normali?firul mov de la alarma are un impuls - (minus)...releul pe care se leaga?azi ma duc sa caut acel ULN o sa l schimb si revin cu informatii :)

Link spre comentariu

da, functioneaza normal. Chiar azi i-am zis colegului respectiv sa o scoata zilele astea sa ma mai uit la ea referitor la beepurile alea. Releul se leaga la firu mov si la un plus permanent, contactele lui le legi apoi in serie cu firu de masa sau de plus al actuatorului, care vrei tu, preferabil pe cel de plus pentru ca masa o iei la portbagaj de pe tabla.

Link spre comentariu
Vizitator MYG00

gata am schimbat acel ULN acum merge perfect...si nu are acele intreruperi la goarna cum ai zis tu..e ca noua :Dtreb sa-mi mai cumpar acel releu si sa fac legaturile pt portbagaj....totusi mi-e putin frica(sa nu o ard iar)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări