aygun Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Aici te-ai uitat ?viewtopic.php?f=209&t=40374Merg de luni bune si nu caraie nici unul din ele.Numai de bine Link spre comentariu
criss Postat Octombrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2009 @aygun din ce imi amintesc tu folosesti leduri normale de max. 30mA?! cu acelea am facut proiecte la kg si am ingramadit cat a incaput ... cat de des dar aceste(3in1) la 60mA nu mai merge in asa fel!se infoaca ca naiba.am sa fac masuratori pt a vedea la ce temperatura urca . Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Corect , folosesc leduri normale !Well , poti incerca sa folosesti cablaj de test iar pe spate sa pui mai mult cositor.Daca te uiti cu atentie la pozele din topicurile cu becoledurile alea casnice cu 100 de leduri , vei observa ca am pus mai mult cositor pe terminale iar traseul este facut exclusiv din cositor peste cerculetele de cupru. Pe alocuri , in anumite zone am pus mai mult cositor tocmai ptr a disipa caldura prin traseul respectiv ;)Poti concepe cablajul astfel incat sa ai cat mai multa suprafata de cupru pe care sa o acoperi cu cositor .Aceasta suprafata se va comporta ca un radiator. La un proiector RGB am folosit leduri de 1W ale caror terminale au o "aripioara" tocmai ptr a dispa caldura ( si aici vb de leduri cu un singur cristal ). De fapt , catodul este extins spre exterior . La leduri Albe cu 3 cristale deja situatia se schimba radical pentru ca din cate am observat sunt ca ledurile piranha numai ca au lupa si 3 cristale in loc de unul singur.Succese si asteptam noi realizari. Link spre comentariu
criss Postat Octombrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Cam asa imi imaginez: U = 14V Uled = 3.2V Nr.led/grup = 4buc. nr grupuri = 4. Curent/Grup 54.54mA (acet curent il folosesc doar pt teste, cel final va fi in jur de 50..52mA). Rezistenta/Grup = 22/1W ohmi Pierdere/rezistenta = 61.2mW Consum/grup = 763.56mW Consum total = 3.054W Dimensiuni cablaj: 63.82 x 47.94mm. traseele au 3mm iar pe aceste trasee am sa cositoresc de jur imprejuri si printre leduri sarma de cupru de 2,5mm sper sa fie ok. Atasez exemplul de cablaj ce vreau sa-l fac. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 tot ai poate chiar peste 40% din aria de cupru nefolosita. Acopera tot. Fa traseele cu arie de cupru, nu traseu normal in programul pentru cablaje. Sa nu iti ramana decat strictul necesar de zona fara cupru.A, inca o idee, ai putea pune intr-o alta zona rezistentele. Desigur asta inseamna sarme in plus, dar nu mai pica in sarcina cablajului disiparea puterii de pe rezistente. Nu trebuie sa fie neaparat foarte departe. Poate le-ai putea pune doar intr-o alta zona decat led-urile. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 scuze de off topic dar imi puteti spune de unde se pot achizitiona leduri modelele de mai sus, nu imi trebuiesc multe si nu as apela la TME Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Sunt de acord cu bogdan_ . Ai prea mult spatiu ramas . POti sa il faci din cablaj dublu placat multe treceri de pe o fata pe alta .Un banal caroiaj cu un spatiu de 0,5 mm intre trasee este mai mult decat suficient. Trasee late iar distanta intre ele de 0,5 mm. Daca tot nu disipa corespunzator poti pune dintr-o tabla din aia de ecranaj de la tuburile catodice sau in zona invertorului la tft-uri ( de preferat fara gaurele ) . Poti face mici aripioare din tabla respectiva . Link spre comentariu
criss Postat Octombrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2009 nu stiu daca mai pot acoperi zona mai mare decat aceasta. da este buna ideea sa amplasez rezistentele in alta parte. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Exact, asa!Faci cablajul acasa sau la fabrica? Daca il faci la fabrica ar fi buna ideea de a-la face dublu si a mai adauga via-uri pentru transfer bun de caldura dintr-o fata in alta a cablajului. Link spre comentariu
criss Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 acasa il fac si este la nivel hobby, oricum am sa incerc sa fac dublu placat dar nu sunt sigur ca imi va reusi.sper ca sa fiu multumit de rezultat, azi ma pun sa confectionez cablajul.multumesc pt ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum