Vizitator johnny_tl Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Sunt incepator in electronica si am mare nevoie de ajutor. Am nevoie mare de o schema (cea mai simpla) care sa scoata un semnal sonor (beep) alimentat la o baterie de 1,5 sau 3V.Va rog sa ma ajutati....Va multumesc antucipat Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Uite aici am desenat o schema de oscilator - generator de ton. Pe aceasta o foloseam cu succes acum vreo 4-5 ani ca generator ton intr-un transceiver (generam codul morse). http://tinypic.com/5p2blh Alimentarea este la 6V. Schema este constructie proprie. Link spre comentariu
Vizitator johnny_tl Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 ms mult de tot Link spre comentariu
Vizitator johnny_tl Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 vreau ceva care sa se alimenteze la cel mult la 3V Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Pai alimenteaz-o la 3V... crezi ca te opreste cineva? Daca nu-ti place tonul, schimba R1 cu 68k si C1 cu un condensator cu valoarea intre 10-100nF si ai sa obtii tonalitati diferite. Link spre comentariu
Vizitator johnny_tl Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 ms mult si te rog sa ma scuzi dar in electronica stiu cum arata piesele si cum sa le lipesc nush sa modific o schema.scuze si iti multumesc mult Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Cu placere! Incepand cu montaje simple, inveti. Cu timpul, daca iti place electronica, vei ajunge expert! Toti am fost in stadiul in care esti tu acum! Link spre comentariu
psanyi Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 ms mult si te rog sa ma scuzi dar in electronica stiu cum arata piesele si cum sa le lipesc nush sa modific o schema.scuze si iti multumesc multSucces in continuare si nu te descuraja ! Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 johnny_tl: fi te rog mai explicit, cand deschizi un topic nou... scrie in titlu ideea de baza a problemei tale!Titlul dat de tine "Ajutati-ma va rog...pls" suna a ajutor umanitar, mai ales ca-i la diverse. Spor la lucru! Link spre comentariu
Vizitator johnny_tl Postat Iunie 8, 2005 Partajează Postat Iunie 8, 2005 am facut montajul dar se aude fff incetimi trebuie sa sa auda mai tare Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 8, 2005 Partajează Postat Iunie 8, 2005 Inlocuieste BC107 cu BD135/7/9 apoi redu valoarea lui R1, dar sa nu scazi sub 10K. Se va schimba si frecventa, dar banuiesc ca nu conteaza.Cirip Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Iunie 8, 2005 Partajează Postat Iunie 8, 2005 Uite aici am desenat o schema de oscilator - generator de ton. Pe aceasta o foloseam cu succes acum vreo 4-5 ani ca generator ton intr-un transceiver (generam codul morse). http://tinypic.com/5p2blh Alimentarea este la 6V. Schema este constructie proprie. Constructie proprie? Nu zic "NU", dar schema aceasta o stiu de vreo 10 ani si inca am in biblioteca cartea ce se numeste "Un tranzistor, doua tranzistoare" editura Albatros - anul 1978 Pot pune si o poza la rezolutie mai mare daca nu se intelege. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum