Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator cuptor cu microunde

Vizitator dj_leno_2006

Postări Recomandate

Vizitator dj_leno_2006

Salut, am un cuptor cu miocrounde care nu prea mai merge si m-am gandit sa ii iau trafu si sa il folosesc la 1 amplificator audio... dar inainte de toate vreau sa stiu daca il pot folosi, daca va merge, pe carcasa cuptorului scrie 1200w/230V/50Hz, am desfacut cuptorul sa ma uit la traf daca scrie ceva pe el... dar nimic... tot ce scrie e:GAL-700e-4, class 220, 7523A si DANGER, HIGH VOLTAGE :)) am cautat seria aia pe google dar nimic... imi poate spune careva daca trafu e de 1200w sau mai mult/putin si daca il pot folosi in scopul in care doresc? Mersi, bafta[scuze, am postat in forumul gresit, rog un moderator sa mute topicul, ms]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bolek

1

• Dj_Dog

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tataielectronicus

Trafo scoate 2000 volti :nebunrau: daca gasesti ceva tranzistori sa tina e ok :rade: nu prea ai cum sa il folosesti,tolele sant sudate si e bobinat cu sarma de aluminiu/in general. :cry:

Link spre comentariu
Vizitator dj_leno_2006

da e sarma de aluminiu si e destul de groasa, exista tranzistori ?:d ce ar trebui sa caut?dar daca as mai taia din fir... sal aduc macar la 1000v.. ar merge in continuare? mi se pare exagerat 2000V:)) (daca are 2000V si 1200W inseamna ca curentu e de 0.6A)

Link spre comentariu

Nu il poti folosi la amplificatorul audio.

Nu este numai problema tensiunii inalte din secundar, sunt si alte probleme.

Ca sa nu ma repet, studiaza ce am scris aici viewtopic.php?f=29&t=18765&st=0&sk=t&sd=a&start=15 si aici http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=569 (comentariul meu de la sfarsit).

By the way, am o vaga impresie ca ceea ce scrie "class 220" pe transformator semnifica temperatura maxima de functionare. In functiomarea normala nu poti atinge miezul, asa de incins lucreaza...

Link spre comentariu

scrie "class 220" pe transformator semnifica temperatura maxima

La exterior?

Cu sarma chinezeasca cu email, Nu. Dar intre spire poate ajunge pe-aproape, pt ca are transfer termic rapid cu exteriorul si se stabilizeaza temperatura. Si la alea mici si prapadite cu sig.termica de 140, daca dupa ce se arde, o suntezi, merge lejer, desi temperatura urca cam tot pe-acolo si ulterior.

Oricum nu prea inteleg mania asta noua cu trafurile din cuptoare, :ras: caci in afara de greutate si aspect impresionant, nu vad tentatii pt HiFI...radiaza traful cat finalul, iar despre ecranare , la cat disperseaza ala brum... :bataie

Link spre comentariu

Class xxx denota temperatura maxima admisa a izolatiei.

Clasa des intalnita astazi este 220.

In unele cazuri se specifica diferenta maxima de temperatura fata de ambient in functionarea normala, ce poate fi si de 140 grade (de aceea este necesara izolatie la 220C...).

Curentul absorbit in primar la functionarea in gol, dupa inlaturarea sunturilor (altfel transformatorul este inutilizabil in aplicatiile in care tensiunea in secundar trebuie sa fie cat mai stabila si sa depinda cat mai putin de sarcina), masurat pe 2 exemplare identice a fost de 1,7A, in 20' de functionare in gol temperatura miezului ajungea la aprox 70C. Au rezistat cu brio unui test de 2 ore cu 1kW sarcina rezistiva in secundar, dar in acest caz ventilate cu un ventilator centrifugal.

Aceste transformatoare sunt un bun exemplu de inginerie: in constructia lor se fac acele compromisuri necesare si impuse de conditiile de costuri, dar satisfacand cerintele specifice utilizarii/destinatiei lor.

Nu sunt indicate in audio, chiar daca s-ar rebobina secundarul...

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator DIF

Am rebobinat eu unul 4X25v 3A + 1x14v 1,5A merge Tipla!! tai doar intr-o parte si apoi cu o surubelnita fortezi pana se desface sudura din cealalta parte asa nu mai pierzi din partea metalica prin taiere ,sudezi la loc si \m/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări